Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 676
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета, моля да ми препоръчате нещо за кашлица, в подготовка за ЗЕТ съм, от вчера започнах прием на Естрофем. Бях настинала и от тази сутрин ми се появи кашлица.
Правих подготовка болна, много зле мина и до трансфер не стигнах.
Ако мислите, че се влошавате помислете дали да не отложите.
Успех и бързо оздравяване 🍀

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 23:31 от T q

# 76
Може ли да има полип без симптоми?
Преди два месеца имах зацапване по средата на цикъл, но тогава не знаех, че има вероятно полип.

А счита ли се за симптом много обилен цикъл първите дни?
Имам снимка от един от прегледите, не е видян от предходни лекари, а на снимката ясно се вижда точка. Просто пропуск според моя АГ.

Тресе ме параноята с тази точка. Ще се маха, само чакам едни изследвания и ще се насрочи хистеро.

# 77
Здравейте момичета. Аз все още си чакам цикъла след блокираща инжекция (вече 11ти ден, предполагам до края на седмицата ще дойде). Ще се радвам да споделите опит, ако имате такъв, дали имахте нормално ПМС след блок инжекция.
По моята логика не би трябвало да има такова, нали хормоните се “блокират”… имахте ли типичните задържане на вода, уголемени гърди и др.?
Благодаря предварително!

Здравей,

На мен в понеделник ми сложиха блок инжекцията и си допивам противозачатъчните- в неделя е последното хапче. Следващата седмица се надявам да ми дойде по уверение от моя лекар.
Относно симптомите- имам точно типичното уголемяване на гърдите, имам чувството, че ще експлодират и мноого емоционални прояви- най-често ме избива на рев, поне по един път на ден за всичко- сцена от филм, хубава история, лош спомен, хубав спомен Sweat Smile Мозъкът ми работи на хиляди обороти Smile

# 78
Благодаря ви за мненията Hug
Аз не пия противозачатъчни. Явно съм от тези, на които им закъснява малко повечко, но 7-14 дни след блокираща инжекция все още е нормално, така че засега не се притеснявам или се опитвам да не си вкарвам други налудничави идеи, като че, видиш ли, се е случило чудото, което от 4 години чакаме, точно в месеца, в който най-малко сме работили за него и въпреки една огромна хормонална бомба като блок инжекцията Joy , лол..
Нямам обичайното за мен ПМС, а нови симптоми като ужасни пъпки по брадичката и напрежение в гърдите, което липсваше последните месеци. Всичко ми е много интересно и любопитно, защото се случва за първи път. Да видим кога ще започне да ми става тягостно и неприятно Mask

# 79
  • гр. София
Преди два месеца имах зацапване по средата на цикъл, но тогава не знаех, че има вероятно полип.

И аз така. Confused
Имах зацапване точно по средата на цикъла и само като споделих за него на репродуктивната ми лекарка, тя каза, че може да се касае за полип. Тогава бях след овулация обаче и лигавицата беше мноого дебела, 12 мм, и нищо не се видя.  Извика ме на повторен преглед в първата половина на следващия МЦ и се видя, че наистина има полип. Confused

Предстои да насрочим дата и час за хистероскопия, но нямам идея кога ще е, май първо трябва да пия противозачатъчни за изтъняване на лигавицата.

Иначе, доколкото разбрах от лекарката, след хистероскопия се забременявало по-лесно, но ще съм благодарна, ако някоя от вас има опит, да сподели.

# 80
Здравейте. Предписаха ми Летрозол 2х1 за 5 дни от днес, като лека стимулация с цел подготовка за инвитро. Сега се замислям, че лекарят не ми назначи никакви изследвания, само преглед и каза че като приключа с летрозола ще пуснем изследвания. Според вас нормално ли е да се пие без изследвания и може ли да стане някакъв проблем?

# 81
Здравейте, момичета! Моля за съвет, ако някоя е била в същата ситуация. По дълъг протокол сме и в сряда ми беше поставена блокираща инжекция Арвекап. Това, което ме притеснява са стойностите на пролактина, пуснат в деня на инжекцията, 36,09 ng/ml при реф. ст-ти 1.9-27.8. Казаха ми, че не са много над нормата, но трябва да пия Достинекс в продължение на 8 седмици. Когато прочетох листовката се ужасих от многото чести нежелани реакции, както и това, че не трябва да се приема поне месец след спирането лекарството, а ние започваме стимулация след две седмици. На някоя от вас да са и изписвали Достинекс?

# 82
Аз не съм. Но на мен още на първата среща с репродуктивния изрично ме предупредиха да не чета листовките на лекарствата, защото при инвитрото нещата са по-особени. Та според мен щом ти е изписан, докторът си е направил сметката.

# 83
Здравейте, момичета! Моля за съвет, ако някоя е била в същата ситуация. По дълъг протокол сме и в сряда ми беше поставена блокираща инжекция Арвекап. Това, което ме притеснява са стойностите на пролактина, пуснат в деня на инжекцията, 36,09 ng/ml при реф. ст-ти 1.9-27.8. Казаха ми, че не са много над нормата, но трябва да пия Достинекс в продължение на 8 седмици. Когато прочетох листовката се ужасих от многото чести нежелани реакции, както и това, че не трябва да се приема поне месец след спирането лекарството, а ние започваме стимулация след две седмици. На някоя от вас да са и изписвали Достинекс?
Когато имах висок пролактин не съм пила Достинекс, пих бромокриптин. Влияеше ми добре, не съм имала странични ефекти. Пих го около година, като после го спрях по схема, когато изследванията влязаха в норма.

# 84

Аз съм пила Достинекс заради подобна стойност на пролактин, но 4 седмици по половин таблетка на седмица (много ниска доза) и без да планувам инвитро след това директно. Нямах никакви странични ефекти и пролактинът беше в норма след като спрях приемът, година по-късно пак беше в норма.
Аз също бих имала същите притеснения като теб, ако ми предстоеше стимулация, но ако репродуктивния специалист е решил, че е необходимо, бих го послушала. Каква е дозата и кой го е предписал? Защо сте го изследвали в деня на блокиращата инжекция? На мен ми казаха, че няма нужда да изследвам нищо преди започване на стимулация, освен естрадиол след като ми дойде цикълът след блокиращата инжекция.

# 85

А счита ли се за симптом много обилен цикъл първите дни?
Имам снимка от един от прегледите, не е видян от предходни лекари, а на снимката ясно се вижда точка. Просто пропуск според моя АГ.

Тресе ме параноята с тази точка. Ще се маха, само чакам едни изследвания и ще се насрочи хистеро.

Аз по принцип съм с нередовен цикъл. Нямала съм по-различни симптоми. На един от прегледите се видя полип. Последва хистеро, на което ми отстраниха 2 полипа.

# 86

Аз съм пила Достинекс заради подобна стойност на пролактин, но 4 седмици по половин таблетка на седмица (много ниска доза) и без да планувам инвитро след това директно. Нямах никакви странични ефекти и пролактинът беше в норма след като спрях приемът, година по-късно пак беше в норма.
Аз също бих имала същите притеснения като теб, ако ми предстоеше стимулация, но ако репродуктивния специалист е решил, че е необходимо, бих го послушала. Каква е дозата и кой го е предписал? Защо сте го изследвали в деня на блокиращата инжекция? На мен ми казаха, че няма нужда да изследвам нищо преди започване на стимулация, освен естрадиол след като ми дойде цикълът след блокиращата инжекция.

Предписаха ми го в клиниката и дозата е едно хапче на седмица (два пъти по половинка). Просто се повлиях от написаното в листовката и ще го обсъдя и с лекарите при първа възможност.

# 87
Аз съм приемала достинекс преди и дори по време на стимулация. Ако за това се притеснявате, няма проблем. За страничните ефекти спрях да чета отдавна, още повече ние с тези купища лекарства за стимулация и трансфер, нямаме особено голям избор да взимаме или не дадено лекарство. По-добре опитайте да приемете, че ще ви помогне повече отколкото навреди. За достинекс само да допълня, че на мен ми го спряха когато направих трансфер. Предпилагам когато стигнете дотам ще го обсъдите пак с докторите.

# 88
Момичета, помагайте! На 34г. съм и за втори път ще правя инвитро, като първото беше ИКСИ, но неуспешно. Сега ми предстои ИМСИ, на 11.09 започнах стимулация и днес бях на преглед окончателно има 8 фоликула! Само да кажа, че съм с намален ЯР 0.80 и много съм притеснена за яйцеклетките и тяхното качество! Днес ми направиха изследвания, дали са добри?🤔 Естрадиола ме  тревожи 😔 В четвъртък ми е пункцията 🥹                   

# 89
  • София
ако правилно помня около 250pg/ml естрадиол отговаряше на зряла Я, дано не бъркам само мерните единици

Общи условия

Активация на акаунт