Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 707
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Някоя има ли промяна във вкусовите си предпочитания от купищата лекарства? Пример днес - много хубаво ми мирише динята, опитвам и има вкус на сочна хартия. Преди това пробвах с праскова. С всяка хапка ми ставаше все по-гадна и неприятна, а уж толкова хубаво ми ухаеше Sad

# 91
Това с храната и аз го забелязах. Моята стимулация беше от края на август до към 6ти този месец.
След нея и пункцията нищо не ми е вкусно, на моменти чак ми се сгажда като помисля за храна.
Интересното е, че се случи дни след като минаха и двете процедури🤷🏻♀
Предполагам, че се дължи на всичките хормони

# 92
  • София
Момичета, някой с Летрозол има ли стимулиран скоро? Аз бях с "лека" стимулация с Летрозол, но за подготовка за ЗЕТ, не пункция. Е, имам определени притеснения и проблеми след приема и бих искала да споделя с някой, който го е приемал....Ако може някой да сподели опит, ще съм много благодарна! Ще изчакам поне още две седмици до следваща среща с доки и междувременно ще се радвам, ако има с кого да обменя опит и инфо...Благодаря ви!

# 93
  • София
скоро скоро - последната беше март месец.

# 94
  • София
Супер! Моля те за инфо имаше ли някакви смущения след приема? При мен ситуацията е горе-долу следната: на 14.08 имах ЗЕТ, за съжаление без успех. На 27.08 ми дойде СУПЕР кратък и лек цикъл, който за моя ОГРОМНА изненада продължи само 3 дена.... Тогава не отидох на 2-ри ден от МЦ на преглед, защото доки беше в отпуск, а и като се чухме, за да коментираме отрицателния резултат, тя ми каза, че няма смисъл за такъв преглед и да ида около 13-14 ден за евентуално проследяване на овулацията. На 13-ти ден от цикъла отидох и се видя някакво жълто тяло в единия яйчник?! или и аз не знам какво, за което ме накараха пак да пусна бета-ЧХГ, което за щастие излезе пак отрицателн, защото иначе доки се съмняваше за някаква патология....не знам каква...
После на 18-ти ден от МЦ ми заприцапва, така в продължение на 3 дена и от 17 септември насам съм си в сериозен цикъл, в смисъл направо си ми дойде....А, забравих да кажа, че на прегледа на 13-ти ден от МЦ се видя лигавица около 10 мм, което аз НЕ ПРАВЯ без медикаменти и което ме навежда на мисълта, че краткият цикъл от 3 дена въобще не е изчистил лигавицата.... Отделно, бях на преглед при мамолог, който ми отрки фиброцистична мастопатия в начална степен и ми изписа да пия вечерна иглика.....което явно се дължи на шибаните ми разбъркани хормони...отделно съм с някакви ужасни пъпки по лицето и т.н. екстри и пълен хормонален дисбаланс....Не знам дали ясно разказах всичко, но като цяло съм в ступор....Отдавам го на тоя Летрозол, защото на предното ин-витро в друга клиника ме стимулираха пак с Фемара и тогава пак се получи някакво мазало, но....доки каза "хайе, да пробваме" и - за съжаление май не ми се отразява добре. Друга причина може да е някакво експериментално лекарство със Зарзио, впръскано в матката преди трансфера, но за него само хубави отзиви има уж засега и не знам....

Та някакви странични ефекти има ли при теб след Летрозола? На какво може да се дължи моето пълно разбъркване на цикъла?? Ще говоря с доки, но след сигурно седмица-две и....нещо вече съвсем ще се побъркам от притеснение...Благодаря много!

# 95
  • София
не съм имала никакви проблеми с Летрозола, само един единствен цикъл ми закъсня 2 дена, но според мен беше заради прогестерона, който слагах. цикълът ми продължава да е крайно точен на фона на всякакви добавки, пункции и чудеса...

# 96
  • София
Радвай се, че е така... При мен доста се пообъркаха вече нещата. Откакто миналата година ме диагностицираха със СПКЯ, цикълът ми (който цял живот си е бил редовен, на около 28-ми ден) започва да закъснява с по 5-10 дена, а след стимулациите с Фемара и Летрозола сега отново, напълно се побърква...Е, явно ще си "сърбам попарата" след всички интервенции върху тялото ми...

# 97
Радвай се, че е така... При мен доста се пообъркаха вече нещата. Откакто миналата година ме диагностицираха със СПКЯ, цикълът ми (който цял живот си е бил редовен, на около 28-ми ден) започва да закъснява с по 5-10 дена, а след стимулациите с Фемара и Летрозола сега отново, напълно се побърква...Е, явно ще си "сърбам попарата" след всички интервенции върху тялото ми...
И аз съм в подобна ситуация, след купищата интервенции хормоните полудяха и нищо не е в граници.
Ако можете си дайте почивка, при мен не става чр времето ме притиска. 🍀🤗

# 98
Здравейте. След прием 5 дни на Летрозол се оказа, че естрадиолът ми е нисък и няма да правим пункция. Лекарят казва, че Е2 не е нисък от Летрозола и иска да пия Естрофем за повишаване на естрогените. Но аз чета, че от летрозола естрогените намаляват. Някой бил ли е в същата ситуация, ако може да сподели?

# 99
  • София
Hanna - аз го приемах само за подготовка за ЗЕТ, тоест направих хубава лигавица с Летрозола, около 10 мм, което за мен си е много....но за съжаление не съм изследвала естрадиол тогава, така че не мога да помогна със споделен опит. Естрофемът може би ще вдигне естрадиола, но...нека и други споделят.

T q - с удоволствие бих си дала почивка, но тази година ставам на 36 г. и някак не мисля, че съм много в позиция да си почиваме....предвид последните няколко години в постоянни кошмари и неуспехи, никак не се чувствам спокойна, че с течение на времето нещата магически ще се оправят...Съпругът ми наближава 40-те и неговата трагична спермограма става все по-зле, въпреки правената операция от варикоцеле пред година, както и постоянното пиене на добавки по 100-200 лв на месец и пак сме трагични.
Благодаря за съвета и подкрепата, знам, че понякога наистина с малко "проветряване" на главите и почивка, нещата се случват, но ме съмнява в нашия случай да стане така. Вече си взехме малко отпуск, отдъхнахме, така че....просто няма какво да се чака. Успех и на вас!!!

# 100
Това с времето ми е много познато. Аз съм на 37, той на 48 и времето минава неусетно, но се примирих, научих се на търпение.

# 101
Здравейте мили съфорумки! На мен на 17ти ден след поставяне на блокираща инжекция най-накрая ми дойде цикълът и днес бях на преглед. Имам два задържани фоликула и естрадиолът ми е 24.15. Докторът каза, че е малко висок и отложи началото на стимулацията за петък. Не желае да се повтарят изследвания и ме вика на преглед чак след една седмица.

Започвала ли е някоя от вас стимулация със задържани фоликули и при подобни стойности на естрадиол?

# 102
  • гр. София
Преди няколко години, когато отидох на преглед на 2-ри ден от МЦ с идеята да почнем стимулация, се оказа, че имам задържан фоликул. Докторката отложи стимулацията и ми изписа противозачатъчни. На следващия МЦ фоликулът беше намалял, но още беше там и пак отложихме и пак противозачатъчни. Чак на следващия МЦ вече го нямаше и стартирахме.
Вече не си спомням точното обяснение на докторката, само помня, че каза, че няма смисъл да се почва стимулация със задържан фоликул.
Но не мога да съм сигурна дали във всички случаи е така. Най-добре говори с лекаря си.
Пък и ти си по дълъг протокол, аз бях по къс. Така че може би е различно. Питай доктора все пак според мен.

# 103
Да, по дълъг протокол съм. Докторът беше категоричен, че започваме. Стана ми затова любопитно дали това често се практикува.

# 104
На мен ми каза на втори ден от МЦ, по къс протокол бях - няма задържани, значи може да започваме.

Общи условия

Активация на акаунт