Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 038
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
След Надежда, загубих време при Ковачев. За урок ми е, че не послушах себе си.

# 301
Момичета, като гледам какво ме чака, свят ми се завива. Дано този път случай на лекар.

# 302
Art session, ами така е… като руска рулетка е всичко

# 303
gaggi, питам защото на нас също ни предстои инвитри на ЕЦ. Имам няколко стимулации с Летрозол за естествени опити и две инвитро процедури по къс протокол. АМХ е 0.51 и последният път имаше 8 антрални фолукула общо.
Поради невъзможност да стигнем до ембрион докторката предложи на минем на ЕЦ. Което предстои евентуално да се случи. Казвам евентуално, защото не се знае дали няма да има някой задържан фоликул или вкъщи съвсем ще се изпокараме накрая и ще се откажем.
В този ред на мисли.... При инвитро на ЕЦ възможно ли е замръзяване на мъжки материал?  Евентуално ММ ще има ангажименти и няма да е наличен.
Щом не стигате до ембриони, какво е положението с мъжкия фактор проверете, не само яйцеклетките са проблем.
Можете да замразите по всяко време материал и да го ползвате когато имате нужда.

# 304
Още едно мнение ПРОТИВ Малинов.  Това е най-безочливия човек, дори няма да го нарека лекар. А Калчев си прави много лоша услуга като работи с тях. Имала съм две стимулации, таймираща инжекция се слага при големина на фоликулите около 18 мм. За още 36 ч ( до деня на пункцията) се предполагат че ще пораснат още малко, а няма да се спукат именно заради правилно поставените навреме инжекции. НО задължително се прави последен преглед поне ден преди таймиращите. Да се поставят на 14 мм е абсолютна грешка и лекарска небрежност. Бягай далеч от Малинов.

# 305
Момичета били ли сте инжекция Ганиреликс Гедеон Рихтер? В листовката пише че се препоръчва биене в горната част на бедрата, а имам спомен че ми казаха да я сложа в корема, като Гонал.
Взех да се съмнявам дали помня правилно ...
Аз ги слагам в момента вечер. Слагам ги в корема, така и аз съм запомнила, че ми казаха, но видях картинката на листовката, че е на крака. Може би е показно, но пише в мастна тъкан. Дано не съм сгрешила със слагането в корема! Момичета, знаете ли?
А за фоликулите, аз в събота бях на преглед и имах няколко 12 см и един 14 см и лекарката ми назначи инжекции за още 4 дни. Аз я питах дали това е края на стимулацията и тя каза-не. Та 14 см и на мен ми се струват много малки, въпреки че съм за 1ви път в инвитро процедура.

# 306
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас слагала ли е Естрофем вагинално за по-дебела лигавица? Аз го пия 3х2, но разбрах, че, ако го поставям, ще има по-добър ефект. Днес ще питам и док. Пия и сок от нар от вчера. Приемам всякакви съвети за удебеляване на лигавицата. На 14-и беше само 6.6мм, трансфер на 23-и.🤞🏻

# 307
На мен ми бяха назначили вит. Е за лигавицата, ама и той не е панацея и невинаги има ефект.
Чела съм че от лепенки Климара са доволни някой, ама май от Турция си ги набавят..

# 308
Gelatto, Ганиреликса си го слагах в корема, също като Гонала. За бедрото не съм се замисляла, защото съм много слаботелесна и не си представям как ще стане...

Момичета били ли сте инжекция Ганиреликс Гедеон Рихтер? В листовката пише че се препоръчва биене в горната част на бедрата, а имам спомен че ми казаха да я сложа в корема, като Гонал.
Взех да се съмнявам дали помня правилно ...

# 309
Днес ми дойде, напълно съкрушително е, но гледам да се стегна и да се мобилизирам за втори опит. Момичета, имам нужда от помощ като информация, колко време след един неуспешен опит се прави втори? Вярно ли, че трябва да се почива няколко месеца, след един неуспешен, взимате ли някакви добавки за повишаване качеството на яйцеклетките? Просто не мога да приема, че съм толкова зле, искам всякакви съвети, които ще ми помогнат за втори опит, нещо което Вие сте пробвали и е било успешно може би? 

# 310
Jalana спокойно, знам че тие много тежко в момента, но всъщност рядко се получава от първи път. Кураж и спокойствие.ще се получат нещата.
Провери си нивата на витамини- D, b12, фолиева. Ако имаш дефицити ги попълни.

# 311
Jalana, съжалявам за първия опит. Дано скоро има щастливи резултати.

За взимам витамини за подобряване на качеството на яйцеклетките (част от тях), които Ребека Фет препоръчва в книгата си, тъй като информацията, която тя дава е подплатена с научни изследвания и реших, че мога да и се доверя. Също така се старая да се храня и живея по-здравословно.

По-конкретно взимам витамини с подходящо количество фолева киселина, витамин Б6,Б12, Е,Ц, цинк и йод.
Допълнително взимам омега-3 през ден (че всеки ден ми идва в повече) и коензим q10.

# 312
  • София
jalana, първо коментар от репродуктивния, търсите причината за неуспеха.

# 313
Днес ми дойде, напълно съкрушително е, но гледам да се стегна и да се мобилизирам за втори опит. Момичета, имам нужда от помощ като информация, колко време след един неуспешен опит се прави втори? Вярно ли, че трябва да се почива няколко месеца, след един неуспешен, взимате ли някакви добавки за повишаване качеството на яйцеклетките? Просто не мога да приема, че съм толкова зле, искам всякакви съвети, които ще ми помогнат за втори опит, нещо което Вие сте пробвали и е било успешно може би? 

Много съжалявам, трудно е, но минава и надеждата отново ще вземе превес над отрицателните емоции. Моят съвет е все пак да си ги изживееш, защото реално си преживяла загуба и имаш правото да тъжиш, само не трябва да потъваш в тази тъга твърде дълго. Аз около мен съм си налепила всякакви окуражаващи мисли, за да ме вдигат в такива моменти. В момента любимото ми е "Щом не се е получило сега, значи предстои да се получи по още по-хубав начин", а и вярвам, че всичко се получава в правилния момент. Purple Heart

# 314
  • гр. София
jalana, идеално те разбирам, моят първи опит също беше неуспешен, въпреки че бях убедена, че ще се получи, но както и други са ти казали, в действителност рядко се получава още от първия път.
То даже първият опит се води опознавателен, защото нито репродуктивният знае предварително със сигурност как ще ти подейства стимулацията конкретно на теб, нито ембриолозите знаят какво да очакват като качество на яйцеклетките, съответно ембрионите. Но един неуспех пък може да даде нужните отговори и репродуктивен+ембриолози да изготвят по-добър план за действие за следващ опит.
Ти самата също може да се опиташ да увеличиш шансовете за успеваемост чрез по-здравословен и качествен начин на живот (спорт, здравословно и балансирано хранене, добавки, по-малко стрес, повече почивка, пълноценен сън и др.)
Относно почивката между процедури - ако нямате замразени ембриони и ще трябва отново да почвате със стимулация, определено си трябват няколко месеца почивка. Стимулациите са доста натоварващи за организма и въпреки че перфектно разбирам нетърпението и желанието ти отново да се подложиш на процедура възможно най-скоро, това не е разумен избор. Предполагам, че и репродуктивният ти лекар ще ти го каже.
Така че моят съвет е - почини си и физически и психически, погрижи се за себе си и след някой и друг месец с нови сили смело напред. Flowers Four Leaf Clover Heart

Общи условия

Активация на акаунт