Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Това са и моите опасения. Благодаря ти много!

# 511
До колкото знам, дебелината на лигавицата определя дали трансферът е замразен или свеж.
Има ли сред вас дама, която има успешен опит, при свеж трансфер?

# 512
Аз имах успешен свеж трансфер с висок прогестерон преди пункцията. Ден преди пункцията беше към 2 и много настояваха за ЗЕТ, ама аз инат...

# 513
Момичета, днес ми се обадиха от клиниката и ми казаха,че на 5-ти ден са замразили само един ембрион. Останалите щели да ги наблюдават утре понеже някои от тях били по-бавни и не отговарят на деня си. Много съм притеснена,защото имахме една хубава бройка и сега не се знае какво ще се случи Sad Предстои ми ЗЕТ и се надявах да имаме поне още 2,3 за спокойствие… някоя от вас била ли е в подобна ситуация и дали има шанс още някое от по-бавните да бъде замразено?

# 514
При мен стана така с един. Имахме 7 оплодени, един спря да се дели. 5 са с добро качество и ги замразиха на 5 ден. 1 остана в инкубатора точно така, защото не се развиваше както другите и имаше фрагментации. На 6ти ден ми звъннаха, че вече е бластоцист и го замразиха, но казаха, че не е с толкова добро качество. Но това не значи, че не може да стане едно хубави бебче от него.

Стискам палци да се развият.

# 515
При мен стана така с един. Имахме 7 оплодени, един спря да се дели. 5 са с добро качество и ги замразиха на 5 ден. 1 остана в инкубатора точно така, защото не се развиваше както другите и имаше фрагментации. На 6ти ден ми звъннаха, че вече е бластоцист и го замразиха, но казаха, че не е с толкова добро качество. Но това не значи, че не може да стане едно хубави бебче от него.

Така се надявам да се подредят нещата… от 12я на 3-ти ден всички се развиваха.. страх ме е да останем с 1,защото после при размразяването има риск да не оцелее. Опитвам се да мисля позитивно,но ми е много тъжно.. все едно губя надежда 😢

# 516
Здравейте,
Днес трябва да си бия последна инжекция преди пункцията - Хориомон.
Някой може ли да ми каже дали правилно съм разбрала, че трябва течността да я изсипя в белия прах и да ги разбия хубаво за да се смесят,  след като са смесени ги източвам със спринцовката?

# 517
Точно така.

# 518
Avisa ММ гледа в YouTube клипчета как се поставят тези инжекции, когато не е имало кой да му покаже 😁 Така, че може да погледнеш и там.

Sunshine Ние го бяхме отписали номер 6, но ни изненада. Така, че все още има надежда. Дано имате късмет и за още ембриончета.

# 519

Така се надявам да се подредят нещата… от 12я на 3-ти ден всички се развиваха.. страх ме е да останем с 1,защото после при размразяването има риск да не оцелее. Опитвам се да мисля позитивно,но ми е много тъжно.. все едно губя надежда 😢
Не се притеснявайте за размразяването, стига ембриолога да си разбира от работата, техниката вече е на такова ниво, че няма почти никакъв риск там да изникне проблем.
Стискам палци за още хубави ембриончета. 🍀💐❤

# 520
  • гр. София
Момичета, благодаря на всички за отговорите за прогестерона!
Ще изчакам да видя дали ще ми го пуснат в по-напреднал етап, пък ако не - ще го изследвам сама за всеки случай, заедно с ТСХ, за което също видях, че пишете.

art_session@, аз имам успешен опит със свеж трансфер, но не знам нито колко ми е бил прогестеронът тогава, нито лигавицата колко е била дебела.

# 521
Sunshine, ние спечелихме две ембриончета от изчакване с още един ден. Стискам палци за добри новини утре!

# 522
Здравейте, утре ми предстои първа пункция след стимулация по къс протокол. Вчера пуснахме изследвания на прогестерон, Естадиол и LH и съм притеснена, че първите два са много завишени. Чакам да стане по-човешко време, за да звънна на доктора, но такива ли трябва да бъдат?
прогестерон - 4,05 при референтни стойности 0,16-0,62
 Естадиол  - 5920 при референтни стойности 114-332
LH - 2,97 при референтни стойности 2,40-12,6

# 523
Здравейте, утре ми предстои първа пункция след стимулация по къс протокол. Вчера пуснахме изследвания на прогестерон, Естадиол и LH и съм притеснена, че първите два са много завишени. Чакам да стане по-човешко време, за да звънна на доктора, но такива ли трябва да бъдат?
прогестерон - 4,05 при референтни стойности 0,16-0,62
 Естадиол  - 5920 при референтни стойности 114-332
LH - 2,97 при референтни стойности 2,40-12,6
Не се стресирай от референтни граници. Ти преминаващ през стимулация, а референтните граници са поставени на база фаза от нормален цикъл. Ето моите стойности 3 дни преди пункцията ми, с малко по-детайлно обяснение за границите в рамките на цикъл. Желая успех!!

# 524
  • гр. София
Здравей, естрадиолът е не само нормално, а и желателно да е висок, когато се прави стимулация за инвитро. Високите нива естрадиол означават по-голям брой яйцеклетки, което е и целта на стимулацията.

За прогестерона обаче не съм сигурна, че е ок да е толкова висок. За пункцията няма проблем, но свеж трансфер може и да не направят с тази стойност. Непременно обсъди с лекаря си. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт