Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте дами, опитваме се да имаме дете от около 20 години. Вече искам да гушна собственото си дете, но съм толкова уморена. Беше отрицателен и шестия ни опит, преди 2 месеца. Няма проблем  с мъжа ми. Имам шоколадова киста и яйчниковият ми резерв е нисък. Чух за Бахчеджи и др.Карлъкая миналата година и мислех да започна лечение, но щеше да ни струва твърде скъпо да останем в Турция през целия процес. Сега клиниката им е открита в София. Мисля да пробвам, но ме е страх. Някой има ли информация за това?

# 496
Здравейте, момичета!

Започваме процедура по кандидатстване за  за финансиране на инвитро от ЦАР по мъжки фактор като един от документите, който ни трябва е заключение от андролог-уролог с препоръка за инвитро. Имаме две спермограми, отговарящи на изискванията, но имате ли препоръка за специалист, който може да издаде това становище, тъй като в репродуктивната клиника, където сме се насочили няма такъв?

Много благодаря!

Привет, при нас ситуацията беше идентична. Отворих супердок и запазих първия свободен час. Съпругът ми обяснил каква е ситуацията и доктора му издаде амбулаторен лист с цитирана диагноза от спермограмата и препоръка за асистирана репродукция.

# 497
AfterShock_2023, много благодаря за идеята! Запазих час за утре, надявам се да мине безпроблемно и да можем да подадем документите още тази седмица.

Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 498
Здравейте!
Днес ходих на лекар, 6-и ден от МЦ. Три фоликула в единия яйчник, два в другия.
В левия яйчник видя доминантен фоликул 12 мм.
Следва инвитро със стимулация на следващия МЦ.
Относно завишения пролактин, не бил проблем.
Същото каза и Персенска.
Та, това е положението.

# 499
Здравейте дами, опитваме се да имаме дете от около 20 години. Вече искам да гушна собственото си дете, но съм толкова уморена. Беше отрицателен и шестия ни опит, преди 2 месеца. Няма проблем  с мъжа ми. Имам шоколадова киста и яйчниковият ми резерв е нисък. Чух за Бахчеджи и др.Карлъкая миналата година и мислех да започна лечение, но щеше да ни струва твърде скъпо да останем в Турция през целия процес. Сега клиниката им е открита в София. Мисля да пробвам, но ме е страх. Някой има ли информация за това?
А след толкова неуспешни опита никой ли не те посъветва да я махнеш тази киста?
В някой случаи точно наличието на ендомитриоза възпрепятства имплантацията, а може да се отразява и на функцията на яйчниците, а от там и на качеството на яйцеклетките.
Лошото е че си вече и със намален резерв. И според мен ти трябва добър специалист с който хубаво да обсъдите вариантите относно тази киста.

# 500
Здравейте дами, опитваме се да имаме дете от около 20 години. Вече искам да гушна собственото си дете, но съм толкова уморена. Беше отрицателен и шестия ни опит, преди 2 месеца. Няма проблем  с мъжа ми. Имам шоколадова киста и яйчниковият ми резерв е нисък. Чух за Бахчеджи и др.Карлъкая миналата година и мислех да започна лечение, но щеше да ни струва твърде скъпо да останем в Турция през целия процес. Сега клиниката им е открита в София. Мисля да пробвам, но ме е страх. Някой има ли информация за това?
Здравей,една моя позната със същия проблем имаше успех при д-р Карлъкая. При нея нямаше нужда от премахване на кистата,но все пак при всеки е индивидуално. Друга моя близка с намален яйчников резерв,също успя в клиниката. Според мен не се чудете и потърсете точният лекар. Тук всеки ще ви препоръча този от когото е доволен. Аз лично съм при д-р Карлъкая и съм много доволна. Понякога отнема повече време,докато откриете лекарят,който ще ви помогне. Не се отказвайте,както казват в Турция докторите “докато има резерв,има надежда”. Желая ви успех и не чакайте повече за следващия опит (надявам се последен и успешен за вас)
Иначе относно клиниката в София, можете да направите първия преглед,след това ще ходите до Турция само за пункцията и трансфера.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 13:23 от Sunshine0718

# 501
Здравейте, не знам дали това е правилната тема да задам моя въпрос.
Предстои ми втори опит за инвитро в Австрия другия месец.
Лекарят ми изписа Бемфола и Ганиреликс за стимулацията. Аз съм от Варна и не мога да намеря Бемфола.
Някой знае ли в коя аптека се предлага?
Видях, че в София го има в няколко аптеки. Чудя се като краен вариант да ходя дотам да го взема.
Благодаря и успех с процедурите! Simple Smile

# 502
Аз бих проверила в аптеките на болниците, които имат репродуктивни клиники

# 503
  • гр. София
Момичета, малко съм притеснена и имам нужда от съвет.

Днес ми е 6-ти ден от МЦ, 5-ти ден от стимулация по къс протокол.
Сутринта пуснахме хормони (ЛХ, естрадиол, прогестерон) и после минах преглед.
След 2 дни пак ме викат на хормони и преглед, но ми стана странно, че ми назначиха само ЛХ и естрадиол. Прогестеронът не е ли изключително важен, особено като се планира свеж трансфер (както е при мен)? Имам спомен, че съм чела за отменен СЕТ заради висок прогестерон някъде назад из темите.

Имам доверие на лекарката си, имам и успешен опит при нея, но се притесних защо пропуска нещо толкова важно. Чудя се какво да правя, дали да не го пусна на своя глава. Вие как бихте постъпили?

Иначе за протокола, днес прогестеронът ми беше 1,35 nmol/l, което преизчислено е 0,43 ng/ml. Май е добре засега, но има доста време до пункция и трансфер и може много да се покачи.

# 504
  • Пловдив
Сигурно ще пусне прогестерон по-напред във времето, сега просто все още е рано и няма информативна стойност. Сега са важни ЛХ и естрадиол. Късмет!
Момичета, малко съм притеснена и имам нужда от съвет.

Днес ми е 6-ти ден от МЦ, 5-ти ден от стимулация по къс протокол.
Сутринта пуснахме хормони (ЛХ, естрадиол, прогестерон) и после минах преглед.
След 2 дни пак ме викат на хормони и преглед, но ми стана странно, че ми назначиха само ЛХ и естрадиол. Прогестеронът не е ли изключително важен, особено като се планира свеж трансфер (както е при мен)? Имам спомен, че съм чела за отменен СЕТ заради висок прогестерон някъде назад из темите.

Имам доверие на лекарката си, имам и успешен опит при нея, но се притесних защо пропуска нещо толкова важно. Чудя се какво да правя, дали да не го пусна на своя глава. Вие как бихте постъпили?

Иначе за протокола, днес прогестеронът ми беше 1,35 nmol/l, което преизчислено е 0,43 ng/ml. Май е добре засега, но има доста време до пункция и трансфер и може много да се покачи.

# 505
Рано е още за прогестерона. Сега е ок да е само Е2 и LH. На мен ми пуснаха прогестерон на 2ри ден от цикъла, когато започнахме със стимулацията и след това 2 дни преди пункция.

# 506
В този ред на мисли, каква стойност на прогестерона се счита за висока по време на стимулация? Има ли разлика при къс или дълъг протокол?

Защото аз се съмнявам за моята стимулация, че беше малко висок в един момент. В деня на тригер инжекцията имах следните стойности (дълъг протокол):
    Естрадиол: 2971
    Прогестерон: 1.04
Докторът не го изкоментира, но една акушерка като отидох за тригер инжекцията нещо се смути леко и каза “Тоя прогестерон, хм… да, за пункция си”. Тогава не обърнах внимание, защото това, което съм чела/чувала е, че не бива да е над 2. След неуспешния свеж трансфер се чудя дали и 1 не е било високо? 🤔

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 15:19 от anieste

# 507
anieste, до 1ng/ml в деня на тригъра се счита за оптимално

# 508
Благодаря! А 1.04 води ли се покачване над 1 или е минимално и може да се игнорира?

# 509
Гранично е. Аз бях с толкова в деня на тригера и в деня на пункцията отиваше към 10 вече. Направихме свеж трансфер, който беше неуспешен, като не тествах тсх, а подозирам, че е било доста високо заради стиулациите. Препоръчвам и тсх да се тества.

Общи условия

Активация на акаунт