Какво ни казват звездите тази седмица – 8ма тема

• 42 077
  • 662
  •   2
Отговори
# 600
Съвпадът между Слънце и Марс и този между Марс и Венера се анализира подобно на новолуние. Начало на сътрудничество в някаква сфера и специфика.
Нищо не се анализира само по себе си, а в контекст.

# 601
За много години!
Може ли да споделите някакви събития в материалния свят, които донесоха съвпада на Слънце, Венера и Марс в козирог сега и в кой дом е при вас.

Този съвпад ще настъпи утре рано сутринта - на 8 януари.
Смята се, че носи финансови успехи, добри лични отношения, начало на нови връзки може и кармични.
Следващия съвпад на Марс и Венера ще е след почти 2 години, така че наслаждавайте се! Енергията продължава и в петък - 9-ти януари, като петък вечер е ден за лични срещи между двама или вкъщи на спокойствие.
 Първото Новолуние за годината на 18 януари ще е с подобна енергия.

Сатурн и Нептун в 0 градуса на Овен е знаменателно и изключително рядко събитие - то настъпва на 20 февруари и  е начало на нов цикъл, който ще продължи близо 40 години.
Последния такъв точен съвпад на тези две планети в 0 градуса на Овен е бил преди цели 9000 години т.е.  7000 години преди новата ера.
Сатурн и Нептун са съвпадали в Овен, но не точно в 0 градуса. Смята се за начало на Нова ера, Нов световен ред, Нова реалност. Не се очаква някакви драстични събития да настъпят изведнъж - ще е бавно и постепенно., но все пак ще има събития.
При такъв съвпад (но не в 0 градуса) пада Берлинската стена. Пример за значително историческо събитие.
Да си пожелаем здраве за Новата година и да поживеем и да видим, какво ще ни поднесе тази промяна.

# 602
  • SF
Само да няма нови войни!

# 603
Само да няма нови войни!

От това, което се знае за минали години на точен съвпад в 0 градуса на Овен или близо до него, не се свързва с войни. Свързва се с големи геополитически промени, но не по военен път. И нещо, което води към прогрес, към развитие за хората, цивилизацията, нещо към по-добро.
И дано наистина е така!

# 604
Ммм, съвпад на Нептун със Сатурн на 0'Овен не е имало от хиляди години. Нептун в Овен сам по себе си в скорошната история е свързан с доста войни. За Уран в Близнаци да коментираме ли? Защото той също ще е там догодина вече.

Най-малкото "първите" Овни, Раци, Везни и Козирози, трябва да са внимателни с този транзит (от 0 до 3 градуса).

Иначе сега за козирога - имайки предвид, че Венера и Марс колективно управляват 4 дома в хороскопа на всеки, би следвало, особено на хора с ъглов дом в Козирог и активиращо натални конфигурации, да доведе до събития.

На един близък му предложиха нова работа точно в рамките на час от казими на Венера. И му предложи жена. Супер от нищото. По-буквално от това здраве му кажи - съвпада е в десети дом и в точен квадрат с управителя му, Сатурн.

Друг близък има този съвпад във втори дом и днес погаси три кредита, които теглеше години наред и му тежаха страшно много, всеки ден ги мислеше и трябваше зверски да ограничава харчовете. И той с много планети в кардиналния кръст.

Рибите ще си поотдъхнат скоро. Не са били без тежка планета в знака от 20+ години.

# 605
А Телците ще си отдъхнат ли скоро, че вече доста ми дотежа всичко?!

# 606
  • SF
Иначе сега за козирога - имайки предвид, че Венера и Марс колективно управляват 4 дома в хороскопа на всеки, би следвало, особено на хора с ъглов дом в Козирог и активиращо натални конфигурации, да доведе до събития.

На един близък му предложиха нова работа точно в рамките на час от казими на Венера. И му предложи жена. Супер от нищото. По-буквално от това здраве му кажи - съвпада е в десети дом и в точен квадрат с управителя му, Сатурн.

Точно така! За да има събитие, първо наталната карта трябва да има потенциал за такова събитие, после трябва да има и подкрепата на "Големите" - точни квадрати, опозиции, съвпади се задействат.
Винаги гледайте дали планетите от съвпада имат аспект в наталните ви карти.
Ако аз правех темата, сигурно на първа страница щях да забия фразата, че значимите събития в нашия живот настъпват при аспекти на Сатурн.
Представяйте си го така: съвпадът на Марс, Венера и Слънце настъпва за всички хора на планетата.  Но за няколко милиарда от нас периодът на съвпада ще премине без акценти в ежедневието.
За събитие трябва да има потенциал в личните хороскопи. Няма как всеки един от нас днес да получи подарък, повишение, предложение... Който се интересува, може да планува покупка на нещо лъскаво, да си организира среща, да си направи процедура, но това ще е "събитието". Следващия месец ще го направи отново и без този съвпад.
Все пак, ако настъпи събитие в периода на съвпада, погледнете и тежките планети.

# 607

Като се разкара Уран от телеца

# 608
  • София
Аз да попитам Рибите и тези с АЦ Риби - как премина времето на Сатурн в Риби?  Визирам от Март 2023 до сега 2026. Случи ли се нещо важно, тежък ли беше периода, усещате ли промяната със влизането на Сатурн в Овен?

# 609

Като се разкара Уран от телеца

Значи до април. Благодаря!

# 610
Астрологията изучава потенциал и динамика на процеси. Общото задава тон на личното. По-дълготрайните цикли в зависимост от периода на тяхната продължителност задават тон, основна рамка на глобални процеси и тенденции. Цикли, които започват на равноденствията и слънцестоенията са нов етап. Те формират водещите тенденции. Проправят и поставят дневният ред в целия свят.

По-краткотрайните цикли променят условията и фокуса, призмата на лично ниво. Дори без да аспектират нещо в рождената карта.
Съвпад между Венера и Марс в транзит означава начало на сътрудничество между рождената ни Венера и Марс. Рождените Венера и Марс в ново амплоа.

Цикъл Слънце-Марс и Марс-Венера задават тон по Козирог и Сатурн. На теми, в които гледат в една посока. Венера по темите свързани с взаимоотношения, среда и ресурси, пари, ценности, инвестиции, дипломация, сътрудничество, изкуство, оценка и самооценка, предпочитания, избори, желания, изкушения. Марс в сферата на импулс, активност, инициативи, въздействие, влияние, конфликти.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:48 от starinthenightsky

# 611
  • Пловдив
Аз да попитам Рибите и тези с АЦ Риби - как премина времето на Сатурн в Риби?  Визирам от Март 2023 до сега 2026. Случи ли се нещо важно, тежък ли беше периода, усещате ли промяната със влизането на Сатурн в Овен?

Ами много уроци се научават.  Сатурн го оприличавам на строгия учител в училище. Докато си ученик го мразиш и смяташ че нарочно те тормози. Като завършиш училище проумяваш , на колко много неща те е научил.

# 612
  • SF
Сатурн Е строгия учител на хороскопа. Точно тези сфери са под неговото управление. Друго сравнение е децата, които са отглеждани от възрастни баба и дядо, а след време се сещат с умиление за този етап от живота си.

# 613
Сатурн отваря и затваря врати, някои ти хлопва под носа и изхвърля ключа. Няма връщане назад.
Генерални промени настъпваха при мен и в къщата ми.
Рибко е в най-щастливия период от живота си (по негови думи) тази година, а Сатурн и Нептун не са излезли от там.
Влезе в мечтаното училище, нова среда, приятели, и по-голяма самостоятелност. Два пъти летя с единия от братята си зад океана, доби нова увереност в себе си.
По оста Риби-Дева големи събития за цялата ми къща и Девите в нея.
Голямата Дева подписа договор и излетя 2023, професионално се развива главозомайващо. Младият Дева подписа лятото и започна през Октомври на супер място.
Мен Сатурн ме засили към още едно поприще, свързано с много хора.

# 614
  • София
Dez, семейството не усети ли ограничения, изпитания, каква натална конфигурация прави Сатурн и Нептун при вас?

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 15:31 от kene

Общи условия

Активация на акаунт