Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 728
  • 849
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз съм в потрес какви неща се приемат за нормални. Как ще подстригват дете като наказателна мярка и 40 родители ще са "съгласни", също и децата? Тази случка, ако сте я обсъждали тук, съм я пропуснала. Можело е да вържат детето и да го преведат през мегдана на селото, за да хвърлят всички яйца или клетви по него, звучи ми съвсем съизмеримо.
Абсолютно съм съгласна с коментара на Призма, жалко само, че ще забравя кой какво е писал, а нямам навика да си вадя цитати в тефтера. Joy

# 301
Ясно , хората от 2 те училища са с отворен светоглед и са в час с нещата във всички частни училища.
Другите- те нямат право да имат мнение.

Dandelion, не се притеснявай, тя Амели си води бележки, ще ти напомни. Само е сбъркала времето, беше преди 3 години, не преди една.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 12:52 от Titina

# 302
  • София
Titina, кой може да потвърди, че подстригването няма да озлоби детето и вбъдеще то да нанася още по-големи щети на околните? Ясно е, че не те е грижа за крадеца затова и не те питам за ефекта върху самия него от възпитателната мярка.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 13:25 от Prizma

# 303
Не мога да повярвам на това, което чета. Направо си заслужаваме и войните и болното, прогнило общество и всички тъпотии, които се случват. Така ли възпитаваме децата си?!!? Нямам думи! Ако ще в едно училище да се съберат всички гениални умове на човечеството и да дава най-добрата академична подготовка на света, ако няма морал и почтеност, не струва нищо. Нищо! Децата трябва преди всичко да израснат добри, почтени и състрадателни хора и едва след това идва всичко останало. А какъв възрастен ще израсне едно унизено дете? За наказанието на детето с подстригване дори не ми се коментира. Дори и най-големите престъпници имат право на справедлив процес, а не на публично унижение.

# 304
A ние се чудим защо онзи изрод наряза и подстрига момичето.
Щом деца и родители подкрепят унижението.

В този случай депозита направо бледнее....

# 305
  • София
Наистина ли не виждате проблем в това децата да се “дисциплинират” с методи, които потъпкват достойнството им и ги унижават пред връсниците им?! Нищо чудно, че новините за малтретирани или убити приятели, приятелки, съпруги и т.н станаха ежедневие. И не, не е виновна само чалгата.

E-to, благодаря че сподели. За същите практики знам от учител, напуснал, защото  е задължен да прилага описаните методи за дисциплиниране, въпреки че не е съгласен с тях. И за дете изпаднало в истерия знам, защото в продължение на няколко дни не му е разрешавано да става от чина, защото пречи, в междучасията създавало безпорядък, тича, качва се на столовете и т.н (за първолак става дума).
Страхотна идея има в Изи, моралът в управлението, обаче много яко куца.

# 306
Значи на мен не ми пука за децата, а водя война с Доротея. Ахахахахах. Тук има достатъчно хора, които ме познават в лично качество. Пък те си знаят дали действам от емпатия и ужас за следващите, или от вендета.

Но аз лично съм потресена какви неща ти Титина считаш за нормални. Точно толкова потресена, както от практиките в Иззи. Пък нека ме обвиняват във вендета. Изобщо не ми дреме за това ти или който и да било друг какво мисли за мен. Стига такива методики никога, никога да не бъдат повторени в никое училище. Данък обществено мнение никога не съм плащала.
Освен това никога не ме е било страх.

# 307
Titina, кой може да потвърди, че подстригването няма да озлоби детето и вбъдеще то да нанася още по-големи щети на околните? Ясно е, че не те е грижа за крадеца затова и не те питам за ефекта върху самия него от възпитателна тази мярка.
Децата знаят за наказанията, от самото начало. Плюс, че не са ги остригали веднага, а е имало обсъждане с всички деца.

За това какво ми е ясно или не, няма как да знаеш, предполагам нямаш кристална топка.

Много сте двулични.

Не ми отговорихте на въпросите.
Кражбата зависи ли от възрастта. Дали ако си на 14 не е кражба, но на 16 -18, вече е кражба. Ако кражбата е извършено от циганче, пак ли ще твърдим, че е почтенно.

Фенси, и аз съм потресена от много от тоите писания, и отдавна ме сърбят пръстите да те попитам нещо касаещо те лично. Но се въздържам.

# 308
Не е ли наказуемо подобно своеволие?

# 309
Titina, кой може да потвърди, че подстригването няма да озлоби детето и вбъдеще то да нанася още по-големи щети на околните? Ясно е, че не те е грижа за крадеца затова и не те питам за ефекта върху самия него от възпитателна тази мярка.
Децата знаят за наказанията, от самото начало. Плюс, че не са ги остригали веднага, а е имало обсъждане с всички деца.

За това какво ми е ясно или не, няма как да знаеш, предполагам нямаш кристална топка.

Много сте двулични.

Не ми отговорихте на въпросите.
Кражбата зависи ли от възрастта. Дали ако си на 14 не е кражба, но на 16 -18, вече е кражба. Ако кражбата е извършено от циганче, пак ли ще твърдим, че е почтенно.

Фенси, и аз съм потресена от много от тоите писания, и отдавна ме сърбят пръстите да те попитам нещо касаещо те лично. Но се въздържам.

Не продължавай, излагаш се!
Имало обсъждане - другарски съд, а? Искренно се надявах, че тази практика е умряла с комунизъма.

Не твърдя, че да крадеш е почтенно, но твърдя, че остригването за наказание е оронване на достойнството и малтретиране на човека. Водещо до ужасни неща.
И циганче да е, и българче да е....за мен са деца.
Между другото имам приятелски семейства с осиновени деца - основно циганчета. А в дома където ходим с детето пак са такива. И е хубаво, че детето ми не ги дели от другите си приятели, сигурно защото не е попадало в среда в която унизяването на човек да е нещо нормално.

# 310
Лични нападки срещу мен в цинизъм? Браво, защитничките на позитивизма в училището са най-позитивни тук. Попитах e-to дали има доказателства и дали е предприела мерки ако е лично засегната. Съгласна съм, че човек не трябва да стои безучастен, теза, която вие всички поддържате. Какво цинично има тук? Ако утре нещо такова се случи с моето дете в Иззи (училище, което подкрепям към момента, тъй като опитът на моите деца и съучениците им е много положителен), аз ще съм първата, която не само ще си призная тук, че съм сгрешила в преценката си, но и ще направя нещо повече от това да пиша във форуми. Не се нахвърляйте върху хора, които не познавате, лесно е да се раздават епитети. А ти, Фенси, като си такъв борец за справедливост и публичност на лошите практики в образованието, можеш да погледнеш по-далеч от Иззи и да продължиш да ги изобличаваш. За Иззи позицията ти е много повече от ясна на всички.

За подстригване, унижаване, потъпкване на достойнството не което и да е дете, изобщо няма какво да се говори. Не трябва да се допуска на никаква цена и при никакви обстоятелства и вярвам, че болшинството от нас (каквито и други различия да имаме) е 100% убедено в това!

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 13:20 от Анонимен

# 311
  • София
Титина, "доживотното досие" зависи от възрастта, наистина ли не стана ясно? Joy А и за самата квалификация на кражбата като такава има значение възрастта, разбира се. Не случайно малолетните не са наказателно отговорни. Няма да навлизам в обяснения и за института на реабилитацията, защото не му е тук мястото. Но да се говори за доживотно досие на непълнолетен, си е наистина смешно и показва липса на елементарна правна грамотност.

А е плашещо да се разбере, че все още се прилагат наказания, унизяващи достойнството на човека, че и дори срещат одобрение.

# 312
Не продължавай, излагаш се!
С този тон имаш право да се обръщаш само и единственно към децата си! Дали се излагам или не си е лично мой проблем.

Явно предпочиташ детето ти да бъде арестувана, вместо да понесе наказание , което то е избрало.  Няма нищо лошо в това. Освен, че отказваш избора на наказаните деца ( ака родителите им).

Санака, наистина по-добре не ми влизай в обяснителен режим.

Можем да се върнем на темата за ИЗЗИ, или частните училища, но нека информацията е от първа ръка.

Освен ако Амели не извади още нещо от записките си.

# 313
Аз ирония и подигравки от родители с деца в Иззи в тази тема не съм видяла, може и да съм пропуснала нещо. Опит да дадем другата гледна точка е целият напън, но явно няма да се чуе.

Супер гадно е, че искаме позитивно отношение към децата си, а ние не можем да общуваме позитивно в тема, която засяга образованието им.

# 314
За същите практики знам от учител, напуснал, защото  е задължен да прилага описаните методи за дисциплиниране, въпреки че не е съгласен с тях.
Роси, ако това е вярно, как го приемат учителите, чиито деца са възпитаници на училището? Защото има не малко такива. Преди всичко да кажа, че не се заяждам.

Общи условия

Активация на акаунт