Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 803
  • 849
  •   1
Отговори
# 390
Което поставя още въпроси към общината. Топ парцел в София се дава за частно бутиково училище, вместо да построят градина и ясла, или да го дадат на друго ЧУ, което има достатъчно успехи и ще бъде полезно за по-широк кръг деца.

Аз тогава Чобанов го питах защо парцела не е отдаден на ПИитагор или ТЕ, като училища с далеч по-сериозен принос към образованието в София. Последните дори имаха входирано искане тогава. Не успя да ми отговори и ме блокира във фейса. Simple Smile

# 391
Фенси, задаваш неправилните въпроси Simple Smile
Нуждите и ползите са напълно различни в изброените от теб случаи.

# 392
Е да, в случая питах за обществените нужди и ползи. Simple Smile

# 393
Каквото правителството такива и училищата. Служи за пример за поведение и социален сампъл.

Мести се от СС едно дете в чужбина, не далеко, и се оказва, че от отличничка тук е едва средно ниво там и то не само ЧП.

# 394
Аз мислех, че Еврейското ще се премести в сградата на ПЧМГ, като им стане тясно в Лозенец.
Все пак ПЧМГ са с 10 годишен договор за наем, който може би изтича след 2 години.

# 395
Каквото правителството такива и училищата. Служи за пример за поведение и социален сампъл.

Мести се от СС едно дете в чужбина, не далеко, и се оказва, че от отличничка тук е едва средно ниво там и то не само ЧП.

За това може да има доста обяснения, които не са свързани с детето, най-вече различния материал и програми, различните методи на преподаване и обясняване на материала. Не на последно място езика, новата среда, новите изисквания.

# 396
Става дума за международно училище в чужбина, където се преподава на английски. Няма уроци по местна история .... да кажеш.

За това може да има доста обяснения, които не са свързани с детето, най-вече различния материал и програми, различните методи на преподаване и обясняване на материала. Не на последно място езика, новата среда, новите изисквания.

# 397
  • София
Няма значение, учебните програми са различни. Разпределението на учебния материал по години е различно. Наистина ли не е ясно?

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 11:54 от sanaka

# 398
  • софия
Ако международното училище работи по системата на МОН с чисто сърце може да ги сравнява човек. Но едва ли.
Преместването в чужбина не е по никакъв начин атестат за работата на едно училище. Дайте един срок време и всичко ще си дойде на мястото.
Имам пряк житейски пример на дете преместило се два пъти в чужда държава с коренно различен език от бг и английски и двата пъти първи срок с двойки отгоре до долу, годишни оценки-отлични. Връщането в бг години години по-късно също може да се счита като емиграция протече при същия сценарий-слаби оценки първи срок, навасващи приравнителни изпити колкото щеш, в края на годината с високи оценки.
Детето пристигна от една от силните мат точки на света. Това не попречи на слабите оценки тук.

Та оригинално сравняване на училища и даване на оценка на училище тук, е некоректно, а по-смешното-леснооборимо.
Все пак живеем в много динамично и лесно достъпно за различни култури, системи и държави време. Не е като да нямаме наблюдения и личен опит.

# 399
Объркал съм се. Не е СС училището, а друго ЧУ. Не мога да си махна поста.

Става дума за международно училище в чужбина, където се преподава на английски. Няма уроци по местна история .... да кажеш.

# 400
А аз имам пример за деца отишли в много добри бординг в UK от СС.
Проблем с адаптацията няколко месеца, а след това топ на випуска.
Simple Smile

И какво ни говори това?

# 401
Птиците се броят наесен. Кое училище как си е свършило работата си проличава в университета.

# 402
  • София
Объркал съм се. Не е СС училището, а друго ЧУ. Не мога да си махна поста.
Все едно кое е училището, смяната на образователната среда така радикално е нормално да е предизвикателство за детето. Затова семейства, които се местят често, избират училища от типа на Френския лицей, каквито има на много места и осигуряват плавен преход.

# 403
ФЛ у нас не бих дала за пример, да не се подведат хората. Като преместихме детето, уж в същата система, беше кошмарно, не знаеше и половината от това, което владееха децата в класа. В същата година в класа бяха дошли още 7 нови деца от други училища - ФЛ, нашето беше най-зле, а в тукашното училище беше в топ 3%. Другите деца бяха на сходно ниво, за разлика от нашето опашкарче, само това от Сингапур беше някакъв неземен ученик по мат.

# 404
Лаудер ми хвана окото. Имаме еврейска жилка, но ще следим. Не за догодина, но за прогимназията като видим какви са резултатите на училището.

Общи условия

Активация на акаунт