С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 028
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • при късмета
Мъжа като не иска да крие, поне да каже, че каквото са взели на тях, това и на другите родители. Явно с него си комуникира майка му, така че той е този, който може да направи нещо, не снахата. Който дава отчет, да си му мисли, защо другия трябва да го отнася? Особено като докладва за нещо, което изобщо не  е работа на питащия.
И като каже синът за подаръка - "не знам" и ще изглежда като глупак.
А на свекърите кой ще каже, че изглеждат като невъзпитани селяндури, разпитвайки за нещо, което грам не ги засяга?

# 31
Аз давам предложение краставиците да са нарязани на звездички.

# 32
  • Варна
Дразни ме една ревност, която се е завъдила към моите родители.
Оооо, говори ми. Не на 200, на 350 км. живее майка ми и всеки път, когато тръгваме, следва въпроса: "Пак ли ще ходите?" Пак??? Та ние ходим 2-3 пъти в годината... - Контрира се: "Ееее, ми нали и тя идва? Не е като да не сте се виждали." На въпроса аз други роднини в родния си град нямам ли, приятели там нямам ли, следва мълчание с изсумтяване. До следващия път...
С времето синът ѝ се научи да я реже с "не е твоя работа" или направо да ѝ спестява каквото може. Не помага особено - като разбере, звъни на майка ми и мрънка на нея. До толкова няма усет как обижда отсрещната страна по този начин.
От скоро започна да мрънка и на детето... Ама за разлика от майка ми, внучка ѝ яко я поставя на мястото ѝ... Mask
Няма оправия с такива хора. Игнор му е майката.

# 33
Аз и преди съм писала, че изобщо не е важно дали една жена е свекърва или тъща, основното е какъв тип човек е.
Както майка ми, така и свекървата са жени тип " мрънкачи", особено за храна.
Нищо не е достатъчно хубаво или вкусно и за двете.
Обаче майка ти , като мрънка е едно, а свекървата- друго.
Напоследък им " отсипвам" и на двете, пък който иска да се сърди.
Като споменах за сърденето и двете са много обидчиви, душиците те. Joy

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 10:17 от боботоо

# 34
  • София
И като каже синът за подаръка - "не знам" и ще изглежда като глупак. А снахата лоша, която го води за носа и решава за всичко. И разбира се, не обича и не уважава свекър и свекърва и избира за своите си мама и тате по-хубави и скъпи подаръци от техните 😉
В случая няма нужда от криене и лъжене или замазване. Освен ако наистина подаръците са доста различни като стойност, смисленост и вложено отношение.
А, това се решава много лесно – всеки избира подаръците за роднините си.
Никога не знаех мъжът ми какво е купувал за майка си или за баща си (или за другите си роднини), нито дали са имали някакви претенции, нито дали са били недоволни... Чиста работа. И спокойствие за мен.

П.П. Ако някой ме беше питал какви са подаръците, с чиста съвест щях да отговоря "не знам". Не виждам никакъв проблем в такъв отговор, независимо дали е истина или не.

# 35
боботоо, майка ми като мрънка мога да й кажа, че днес това има за ядене. Ако ще. Със свекървата обаче не мога да съм толкова директна.

# 36
боботоо, майка ми като мрънка мога да й кажа, че днес това има за ядене. Ако ще. Със свекървата обаче не мога да съм толкова директна.
Аз вече мога и си казвам, доста години бях супер съобразителност спрямо всички и на работа и към приятели и към роднини.
Жалко, че трябваше да минат толкова години, за да отсипвам и да си кажа какво ми е на душата.
Вече не ми пука кой и защо се сърди, извън ММ и детето.

# 37
Аз вече мога и си казвам, доста години бях супер съобразителност спрямо всички и на работа и към приятели и към роднини.
Жалко, че трябваше да минат толкова години, за да отсипвам и да си кажа какво ми е на душата.
Вече не ми пука кой и защо се сърди, извън ММ и детето.
Браво, и аз вече съм решила така да правя, пък нека се цупи който иска.
За съжаление малко късно се сетих.
И в Библията пише, че истината ще ни освободи. Wink

# 38
Да, за съжаление това да отстояваш себе си и собствените си интереси без да ти пука за околните се научава с времето. Малко са тези, които са перде от млади. При тях пък, поради липса на житейски опит и дипломатичност, често забива в нахалство и арогантност.

# 39
И аз започнах да го правя и да, сръдните също така започнаха, но не ми пука. Аз се чувствам по-добре.

# 40
Има вече две жертви на новата ми политика - от двете страни са.
Единият (брат ми) ходил да се оплаква на обща приятелка, другият (свекърът) ме поздравява и ме гледа отдалече и на кръв.
Честно да си кажа, пука ми, още не съм се преодоляла напълно.
Но свърши тая мандра! Triumph

# 41
Другите хора не ме интересуват, но спрямо семейството на ММ определено ми пука, да. А и те са си нормални хора де. Не като някои примери тук. Струва си да си замълча за това или онова.

# 42
Аз си го казвам учтиво, не виждам смисъл да мълча. Когато при тръгване от тях и отиване при моите родители ми се задава въпрос "Защо ще ходите" как да не отговоря "Защото и аз имам семейство"? Абсолютна реципрочност. Сестрата на ММ седи повече при майка си с мъжа си, случвало се е при подобно наглеене от тяхна страна да съм я питала на нея къде ѝ е по-приятно да остава, при родителите на мъжа ѝ или при майка ѝ, но това са единични случаи, когато не ме е сварила в настроение. Grinning Хубавото е, че не се налага често да ги водим тези разговори. При всяка такава контра все по дълго време не питат защо и кога ще ходим при родителите ми. Достатъчно дипломатична съм и се стремя към 50/50 посещения, а спокойно бих могла дори да не ходя в тях, да оставам при родителите ми, като мъжът ми да я посещава сам с децата.

# 43
Това с 50/50 никога не съм го разбирала, нито по отношение на родителите, нито по отношение на децата. Понякога чисто географски няма как да се случат нещата - ако едните живеят на 5 минути пеша, а другите на 1000 км, как да стане това 50/50. А и защо е нужно чак такива мерки и теглилки. Човек се обажда, пътува и гостува когато има възможност, когато има желание и му е приятно, или когато има някаква необходимост. Такива "изравнителни" гостувания - за да е по равно, са даже малко обидни. Понеже ходихме при едните, дай сега и при другите. Не виждам смисъл. Ако човек е толкова дребнав, че да изисква такова "изравнително" отношение, и в пет минути или в пет лева разлика ще види проблем и винаги ще намери за какво да се разсърди. А който се опитва да угоди на всички, вреди на себе си.

# 44
Честно казано, щом не сте в добри отношения и сте в едно населено място, не виждам смисъл да стоиш там и да се напрягаш със свекърва и зълва. Разбирам да ви е приятно и на двете или трите, да има смисъл от такова пребиваване, но щом ще ти бъде по-спокойно при твоите родители, по-добре изцяло при тях, а мъжът ти да води децата, когато и колкото прецени.

Общи условия

Активация на акаунт