С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 172
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Е свекървата не е ли родител? Внимавайте като раждате момчета, че децата бързо порастват.

# 181
  • София
Всеки си гледа родителите. Свекъри не съм гледала, те си имаха 2 деца.

# 182
Аз бих гледала свекървата всякак. Heart
И това не е заради имоти, от които даже и нямам нужда, а заради отношението.
Свекърът се надявам да го гледа братът на ММ, на когото се помага и се дава почти всичко, но точно затова знам, че няма да стане.
ММ ще е изправен пред голяма дилема един ден, много ще му е трудно.

# 183
  • София
Мда, точно заради отношението не си мръднах пръста за свекъра ми.

# 184
Добре де, в случай че свекърите имат едно дете - хипотетично, ако вземе да падне с инсулт свекървата какво ще правите? Да си седи там и да си мре в къщата ли? Не искам да си помислям за такива хипотези, но ми е странно.

# 185
  • София
Бих се включила финансово да помагам на детето на свекървата.

П.П. Кумът ни гледаше майка си накрая. Баща му също гледаше майка си (възрастна, здрава физически, но с деменция). Не са толкова нежни и крехки тези мъже.

# 186
Добре де, в случай че свекърите имат едно дете - хипотетично, ако вземе да падне с инсулт свекървата какво ще правите? Да си седи там и да си мре в къщата ли? Не искам да си помислям за такива хипотези, но ми е странно.
Това едно дете ще я гледа.
Аз и брат ми сме гледали майка, дядо и две баби.
Имаше притеснение в началото при дядо ми от мен, предполагам и при баба и мама от брат ми, но с внимание и грижа това се преодолява. Последната баба я гледа брат ми, два месеца на легло, аз бях в чужбина в началото на пандемията.
Сега е в чудесни отношения с тъщата, не се и съмнявам, че и нея би гледал (имоти нито му е дала, нито ще му дава).
Ако детето на свекървата го няма, недей си Боже или самото то не може физически да се грижи за друг човек поради заболяване, е друг въпрос.
Тогава много зависи от отношението.
Защото ако снахата не е приемана за дъщеря, тя е наравно с всеки друг човек и няма моралното задължение да се грижи за всеки, който е паднал някъде.
Отношението е ключът от бараката, дори и към собствени деца, какво остава към другите...

# 187
Да де, опосум, но в моите очи отношението не е свързано с даването на имот.
Може да не са дали имот, но да са те направили човек, изучили, възпитали, дали са ти обич и са те подкрепяли.  Но може и при много финансови подаръци и имоти да се държали зле, тогава като не желаят да гледат близките си продават имота и плащат в хоспис или старчески дом.

# 188
  • София
Боряна, нали разбираш, че ако има свекърви, които "са направили човек, изучили, възпитали, дали са обич и са подкрепяли" снахите, то те са огромно изключение?

Темата е свекърви и снахи.

# 189
Да де, опосум, но в моите очи отношението не е свързано с даването на имот.
Може да не са дали имот, но да са те направили човек, изучили, възпитали, дали са ти обич и са те подкрепяли.  Но може и при много финансови подаръци и имоти да се държали зле, тогава като не желаят да гледат близките си продават имота и плащат в хоспис или старчески дом.
Да де, направили са си детето човек и то ще си ги гледа.
Снахата при желание може да помогне, но не е длъжна.
Ако са имали правилно отношение към собственото си дете и снахата, ще стане това.
Отношението на родителите е първо, защото те отглеждат детето си 18 години, а не обратното.

# 190
Темата е за снахи и свекърви, но се лансира мнението за гледане само срещу  имот, затова написах този пост. Да, тяхното дете ще ги гледа и ще се грижи, но когато са хора не пречи и снахата да помогне- не точно на свекървата, а на собствения си партньор. Когато майка ми беше зле, съпругът ми им помагаше. Да отиде и да я види, да напазарува или да и занесе храна, когато аз съм на работа. Може да е било мое задължение в нечии очи, но аз оценявам помощта му.
П.С изучила е мен, а не него!

# 191
Едно е тъща, която едва ли е дразнила/мешала се/правила циркове и друго свекърва, чието поведение обикновено (с изключения) се свързва с изброените неща.

# 192
  • София
Е, да, снахата може да помогне на мъжа си. Аз бях писала, мисля – поех вкъщи всички ежедневни задължения, мъжът ми не пипваше нищо, за да може той да ходи при баща си.

П.П. В момента дискусията точно за какво е, защото чета два сценария:
1. Помощ на мъжа при необходимост относно гледането на негов родител
или
2. Гледането наравно с мъжа на негов родител.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:56 от milenaka

# 193
Римона, защо веднага обобщаваш?
И тъщата може да се е държала зле.
Именно обобщаването и вкарването на всички в две категории доведе до дискусията. А както написах напред различни ситуации има в живота, не само черно и бяло, а и много нюанси.

# 194
Аз не бих оставила ничии родители, но нека се има предвид, че когато един човек се е държал зле с друг цял живот, накрая не бива да очаква много. За това е хубаво свекървите да се замислят за някои неща, докато са млади, здрави и прави.
Отнася се за всички родствени връзки, но темата е за свекърви, затова пиша за тях. Сега да не ми скочите, че само тях имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт