С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Точно така е👍
Преди  години два пъти ми се наложи да помоля свекърва ми да дойде да гледа детето понеже се налагаше дълго отсъствие от детска градина- отказа с глупави причини, ами познайте каква мисъл ми мина през ума ...

# 196
  • София
Аз не бих оставила ничии родители, но нека се има предвид, че когато един човек се е държал зле с друг цял живот, накрая не бива да очаква много.
Скрит текст:
За това е хубаво свекървите да се замислят за някои неща, докато са млади, здрави и прави.
Отнася се за всички родствени връзки, но темата е за свекърви, затова пиша за тях. Сега да не ми скочите, че само тях имам предвид.
Защо?
Ако мъжът ми се държи зле с мен години наред, нормалната реакция е в даден момент да се разведа с него. Защо да не мога да направя същото с негов родител при аналогично отношение?

Предполагам е ясно, че не говоря за развод със свекъри от гл.т. на закона, разбира се, а като отношения.

# 197
  • гр.Пловдив
Всеки си гледа родителите. Свекъри не съм гледала, те си имаха 2 деца.

milenaka ,+100 ,много точно и мненията ти след това,харесаха ми и подкрепям ,нищо,че съм новобранец в темата и в трън в очите на ма ко

Адски точно казано ,аз също бих се включила финансово ,по логистичната и обслужваща част ще е дело на дъщеря й и на ММ -с най-много заслуги и нейните хора !

# 198
  • Бургас
Аз не бих оставила ничии родители, но нека се има предвид, че когато един човек се е държал зле с друг цял живот, накрая не бива да очаква много.
Скрит текст:
За това е хубаво свекървите да се замислят за някои неща, докато са млади, здрави и прави.
Отнася се за всички родствени връзки, но темата е за свекърви, затова пиша за тях. Сега да не ми скочите, че само тях имам предвид.
Защо?
Ако мъжът ми се държи зле с мен години наред, нормалната реакция е в даден момент да се разведа с него. Защо да не мога да направя същото с негов родител при аналогично отношение?

Предполагам е ясно, че не говоря за развод със свекъри от гл.т. на закона, разбира се, а като отношения.

Мисля, че Карина има същото предвид. Ако примерно свекървата се е държала зле със снахата, не може да очаква после кой знае какво от същата снаха. Аз поне така разбрах написаното от нея.
Иначе по темата, без значение е за мен дали ми е даден имот или друго, или не. Важни са ми отношенията. В тази връзка, при все предоставения за живеене апартамент, свекърът ще има от мен много поздрави, но свекърва си ще гледам, ако се наложи, защото го заслужава. Не заради имота. На каквото си постелиш....

И все пак, дано не ни се налага да разберем от първо лице какво бихме и не бихме направили някога си. Животът е непредвидим.

# 199
Скрит текст:
Защо?

Аз изобщо не говоря само за физически грижи. Така или иначе, грижите които полага синът примерно, пак са от двама ни. Особено финансовите, които са от семейният бюджет. И нямам против, колкото и да не мога да я понасям свекървата, съм човек на първо място.
Друг е въпроса, ако синовете й не искат да се грижат за нея, но това пак идва от отношенията им преди преклонната им старост.

# 200
Каквото мога ще дам,очаквам само и единствено уважение.
Смятам,че в определен момент най-удачен вариант е хосписа.Дано да можем да си го позволим.

# 201
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо?

Мисля, че Карина има същото предвид.
Ако примерно свекървата се е държала зле със снахата, не може да очаква после кой знае какво от същата снаха.
Скрит текст:
Аз поне така разбрах написаното от нея.
Иначе по темата, без значение е за мен дали ми е даден имот или друго, или не. Важни са ми отношенията. В тази връзка, при все предоставения за живеене апартамент, свекърът ще има от мен много поздрави, но свекърва си ще гледам, ако се наложи, защото го заслужава. Не заради имота. На каквото си постелиш....

И все пак, дано не ни се налага да разберем от първо лице какво бихме и не бихме направили някога си. Животът е непредвидим.
Разбрах какво казва, но аз не казах точно това. Казах, че ако човек се е държал зле с мен, не може да очаква каквото и да било от мен. Накратко.

# 202
За мен е напълно естествено да се грижим за близките си, до колкото ни е възможно и безвъзмездно. Но пак казвам, ако в едно семейство е нямало грижи, уважение, любов, уважение и тн, няма как да очакваш каквото и да е на старини. Нито от децата си, нито от снахи. Нека сме хора и да се уважаваме, пък който на когото може да помага.

# 203
  • София
Зависи кой какво разбира под "близки". За мен близките се държат добре. Ако не се държат добре, значи не са ми близки.

# 204
Темата е за снахи и свекърви, но се лансира мнението за гледане само срещу  имот, затова написах този пост.
Аз не видях някой да лансира това мнение.
Просто има и такива случаи, в които някой се съгласява да гледа възрастни хора заради имота.
По-често обаче възрастните се опитват да заплашват или подкупват децата си с имоти.
Понякога помага, особено ако така са се разбрали предварително двете страни на сделката.
Но в днешно време е значително по-лесно да се сдобиеш с апартамент, например от работа в чужбина или с кредит, селските къщи строени преди 100 години нямат същата притегателна сила като преди и някак се губи ефекта, че имаш две стаи със секция от 82 година в тях.
Младите хора почват да ценят повече отношенията в семейството и ненамесата.
А на добро отношение много хора не са научени. Повечето си карат по стария стереотип - дават акъл, бъркат се, цупят се.
И после им горчи.

# 205
  • гр.Пловдив
Темата е за снахи и свекърви, но се лансира мнението за гледане само срещу  имот, затова написах този пост.
Аз не видях някой да лансира това мнение.
Просто има и такива случаи, в които някой се съгласява да гледа възрастни хора заради имота.
По-често обаче възрастните се опитват да заплашват или подкупват децата си с имоти.
Понякога помага, особено ако така са се разбрали предварително двете страни на сделката.
Но в днешно време е значително по-лесно да се сдобиеш с апартамент, например от работа в чужбина или с кредит, селските къщи строени преди 100 години нямат същата притегателна сила като преди и някак се губи ефекта, че имаш две стаи със секция от 82 година в тях.
Младите хора почват да ценят повече отношенията в семейството и ненамесата.
А на добро отношение много хора не са научени. Повечето си карат по стария стереотип - дават акъл, бъркат се, цупят се.
И после им горчи.

Особено в наши дни,както се изказа една съфорумка,че синът й е лекар и млада учителка в София-амииии няма шанс селската къща и секцията от 1982г...

# 206
Аз със сигурност не бих я гледала , не че ще се наложи де. Но да падне пред мен ще я подмина без да ми мигне окото. Свекъра се е налагало много пъти да го карам по прегледи и когато си счупи ябълката сама предложих да се грижа за него. С удоволствие го правих ,не ми е тежало изобщо.

# 207
  • Варна
... Аз със сигурност не бих я гледала , не че ще се наложи де.

Твоята кротна ли се малко?

# 208
Незнам и не искам да знам , ако има нещо адвокатът ще ни уведоми.

# 209
Скоро ми попадна текст, те някак разискват ситуации, не вярвам да е истина ,но беше копие на твоята свекърва. Даже се усмихнах ,че не е сама. Свекърва смята детето  за чуждо и иска тест, правят с данни на свекъра, не на сина, поискали мило детето на гости и  взели материал. Не  е на сина. Повторили родителите теста - негово е. Тогава се разбрало ,че синът и не е от мъжа  и.
 Дали обясних ,как сама си вкарала беля. Нейното дете е чуждо , не на сина.
 Та така.
 Добре правиш, когато няма грам разбирателство - далеч да е мир в душата .
 Нямаме съмнения ние, всички си приличат на хората  у нас. И на ум не ни идват. Представа нямам как бих се чувствала, ако ми кажат - съмнява ме , искам тест.

Общи условия

Активация на акаунт