С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 119
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ами ,ако няма момичета,може да иска ,да походи по магазини,да прави разни женски неща за сватбата.
Скрит текст:
Младоженците ,ако искат да заявят ,че ще си правят всичко сами,никой не ги спира.Въпроса беше как да се намалят конфликтите.

Да ходи със сина си. Бъдещата снаха няма отговорност/задължение да компенсира житейските липси на свекървата.

# 391
  • Варна
Ама тя и свекървата е жена! Да ходи по магазините за женски неща за себе  си, нали и тя ще е на сватбата.

# 392
Добре,разбрах! Оттеглям си мнението.
Явно не съм улучила темата.Тук за свекървите лошо,или нищо.
Приятна организация на сватбата!

# 393
  • София
Предвид заглавието...

# 394
  • Melmak
Вижте, майка ми е родила и мен, и брат ми. Това не е гаранция, че и двамата ще се оженим с брат ми. Въобще наличието на деца в семейството не гарантира, че ще има брак/сватба. Също така майка ми няма нито мерак, нито инициатива да дойде да обикаля с мен за женски неща.
Някой ден може да съм свекърва, може да съм тъща, може и двете, но това нито гарантира, че децата ми ще се бракуват, нито че ще искат нещо от мен около сватбата, нито  нищо. Ако радостта на една майка е само да ходи за рокли с булката… съжалявам!

Не знам защо се приема, че сватбата е празник на цялото село, едва ли не. Сватба ще има, защото ние така сме решили. А можеше и да няма. Не искам да се караме за глупости със свекървата, но аз ангажимент към нея нямам да й осигуря щастливо обикаляне по магазините.

# 395
Аз ходих с ММ за рокли и за двете ни сватби (втора употреба и двете рокли), без той да ги вижда, само стоеше отвън и слушаше моите отзиви. Честно казано, не съм се замислила, че моята свекърва толкова ще се радва да е с мен, още повече че почти не се познавахме тогава.
Но сега си мисля, че свекърва ми, колкото и да ме обича , повече обича сина си и би и било по-хубаво да прекара време с него.
Не е ли по-логично да ходи да прави нещо със сина си, а не със снахата, ако става въпрос за радост?
Няма какво да се лъжем, снахите може и пет да са, сватбите също, но синът си остава радостта на мама.
Казвам го без капка ирония, аз съм втора снаха за тоя син. Няма гаранции, че ще съм последната. Blush
За мен това е логично и винаги насърчавам ММ да прекарва повече време с майка си, вместо аз да върша нещо с нея. Обичам я много и не ми пречи, но виждам как тя разцъфва всеки път, когато той е наоколо.

# 396
След прочетеното досега ще изкажа официална благодарност на свекървата си, че преди 18 г. една дума не ми каза, как да си организирам сватбата. Знам, че е избирала костюма на мъжа ми, говорила си е с него, как върви подготовката и къде ще спят най-близките баби и чичо, но мен не ме е занимавала.

# 397
  • Варна
Относно роклите - някога по традиция (нали и за тях говорихме), семейството на младоженеца облича булката и обратно. И да, с идеята да се омешат, да се опознаят - не за да се наложат старите над младите. Ама традициите не са това което бяха... Laughing  Видяло се е, че в този случай младоженците не се чувстват комфортно да си кажат какво искат, та са се попроменили нещата, ама се залита в друга крайност. И в крайна сметка всеки се спасява поединично.

# 398
  • Melmak
Вашите мъже какво правят от покупките за сватбата, че да ходят да го вършат с майка си? С мм заедно ще изберем ресторант, дж, фото, видео. Обаче да ходи за цветенца за украса и панделки, не го виждам мм.

Плясак, може и така да е. Обаче ако свекърва ми купи рокля, задължава майка ми да купи костюм на мм. Честно казано това е поставяне в неудобна ситуация, майка ми може да няма възможност, но да й е неудобно и да трябва да плаща непредвидно костюм. За мен това не е ок. Не искам никой нищо да купува. Каквото желаят да оставят в плика.

# 399
  • София
Мъжът ми сам си купи костюма, аз си избирах роклята и аксесоарите с приятелка, защото с нея имаме изключително сходен вкус. Ако трябваше да я избирам с майка ми и/или със свекърва ми, щяхме да сме се изпокарали.

# 400
  • Варна
О, абсолютно си права hechicera - наистина е много щекотлива тема за семействата.

# 401
Украса си имаше в ресторанта, не сме се занимавали. То аз особено и не държах.  Роклята, букета и цветята за закичване на гостите вместо малки подаръчета + късметчетата ги избрах аз в булчинския магазин. Освен изброените от теб като ресторант, ритуална зала, видео, заедно сме избирали и халките + поканите и чашите.
Толкова. Той сам с майка си костюм. Ние си направихме традиционна сватба с взимане от вкъщи, съответно домашните тържества си бяха работа на майките. Тук ги оставихме да си се вихрят.

# 402
  • Melmak
Напротив, имам. Също така не знаеш какви са отношенията с майка ми, че да правиш заключения. Майка ми щеше да бъде също толкова резната, колкото и свекървата. Аз не ги деля. Даже съм почнала да им правя сходни подаръци, че да не се сърдят. Като ходим някъде в чужбина, купуваме подаръчета (дребни неща) и ги подаряваме на нашите, като гледаме да са еднакви/сходни. Да няма сърдити. Вече изключвам лични празници като рожден и имен ден, тогава не взимам еднакви неща.

Разбира се, че са гости. Не знам като какви да бъдат поканени? Кумовете са кумове, младоженците са младоженци, шафери(ако има такива) са си шафери? Те не да ли гости?

На една покана за сватба пишеше:
Ние Пенка и Иван (примерно)
И нашите родители ви каним…
Стана ми странно като се зачетох. Беше покана от моя приятелка за сватбата им. Ами аз такъв текст не бих сложила. Каним аз и мм.

# 403
  • София
Никой не е спрял мъжът да предложи на майка си да ходи с него да му помага с организацията, нали? Всеки организира с родителя си. Това няма нищо общо с уважението.

# 404
  • София
Не би отишла на сватбата на сина си, ако те поканят като гост???? Уау Simple Smile
А като какво трябва да те поканят, като полубог ли? Wink

Общи условия

Активация на акаунт