С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 112
  • 739
  •   2
Отговори
# 420
  • София
А ако съветът се окаже лош?
Което е напълно възможно като резултат, защото става въпрос за човек, който няма скорошен опит със сватби (освен като гост може би).

# 421
Свекървата може да е майка на съпруга на момичето,но това не означава,че ще създава проблеми.
Сватбата си е тяхна а не на свекървата и щом една свекърва е досадна,значи че ще става още по-досадна в бъдеще и то,защото това е породено от страх да не остане без да е пряко набъркана в семейството на сина и да не би снаха й да й отнеме сина!
Тук единствения човек, който може да й постави граници,за да не се стига до грозни сцени е собственият й син!
Моята свекърва не пожела да участва в абсолютно нищо относно нашата сватба,но пък за сметка на това през цялата церемония се държа много грозно,двете с дъщеря й направиха всичко възможно
да ни съсипят деня и показваха че им е мъчно ,че със съпругът ми ставаме семейство, мъчно й беше,че едва ли не й отвличам детето,че дори ми се разкрещя за каква съм се мислила...
Съвет от мен-това е вашият ден,уважавайте я,но никой не ви задължава да избирате роклятя си с нея,нито каквото да било само и само тя да е щастлива,за сметка на вашето щастие.

# 422
  • Най-красивата страна
Навремето имахме проблеми със свекървата точно заради сватбата.
Когато съобщихме,че ще се женим,тя тропна по масата и каза
,,Мъжката страна командва.,,
Ние си плащахме сватбата.
Тя обаче започна с претенции за всичко,като през цялото време се опитваше да ми обясни,че съм безгласна буква...
Тя искаше да избира всичко,дори роклята ми.Тук вече чашата преля.
Купих си рокля без изобщо да се съобразявам с нея.
Искаше да избира ресторанта и менюто,ама ние вече ги бяхме избрали.
Тя си имаше собствено виждане как трябва да се организира сватбата ,което обаче не съвпадаше с нашите разбирания.
Кои трябва да са кръстниците,какви да са цветята,поканите,чашите,украсата...всичко..все едно тя ще се жени...

Изпокарахме се естествено.
Ако през това време мъжът ми не ме подкрепяше и беше и позволил да се налага,просто щях да се откажа от сватбата...

# 423
На такава женица с кеф да ѝ направиш напук. Grinning

# 424
Тия последните две свекърви са наистина зли.

# 425
Вчера се заговорихме с моята свекърва за лоши свекърви и сватби, и тя ми разказа история, която се е случила с нейна много близка приятелка преди около 40 години, в разгара на соца, когато семействата на родителите са имали доста тежка дума по отношение на сватбите (и не само). Та двама младежи в началото на двайсетте ще се женят. Избират ресторанта на Грандхотел България (в момента не съществува), отиват на място двамата младоженци и двата чифта родители, запазват датата, уточняват менюто и напитките, и свекървата достолепно оставя необходимото капаро. Голяма за времето си сума, примерно 2-3 заплати. Офанзивата продължава - шият се рокли и костюми, поръчват се и се изпращат покани, организират се роднини от провинцията, кипи бурна подготовка за богата сватба. В напрежението, младите започват да се карат и да си подвикват - за някакви пълни глупости. Но един ден се скарват повече, и момичето тропва с краче, че сватба няма да има. Младежът съкрушен, кърши ръце, отива да я търси, първо я няма, после заминала при братовчедка - и не е като сега да вдигнеш телефона, и да оправиш нещата. Тръгва човекът да си гони момичето. След няколко дни в провинцията, се връщат двамата сдобрени и щастливи, ще се женят. Е да, но - хъката, мъката, свекървата изтеглила капарото. Шок и ужас - отиват в ресторанта, датата е дадена на друг от листата за чакащи. Тогава "прилични" ресторанти за хубава сватба няма много, а и поканите са отпечатени с този. За връзка с хората от провинцията, за да им се кажи промяната, това означава телефонни разговори, телеграми, изобщо - голяма разправия. Ресторант така и не намерили, сватбата се състояла в един стол на голямо предприятие. Не че е било необичайно за онова време, просто е имало такова категоризиране - як ресторант, не толкова як ресторант, обикновен ресторант, готин стол, смотан стол Laughing За историята - свекървата такива скандали отнесла от всичките си домашни (мъж, син и други роднини, разбрали за случая), че станала по-тиха от водата, и повече не проявявала никаква самоициатива.

# 426
Ето затова роднини не следва да участват в организацията по никакъв начин Grinning

# 427
  • София
Да. Младите си организират и плащат всичко според вкуса си, и канят гостите. Родителите са почетни гости, но все пак гости.

# 428
  • София
Е, след като свекървата е дала парите, има право да си ги вземе обратно.
Друг е въпросът, че въобще не е трябвало  свекървата да дава пари и да се меси - младите се женят, развеждат - тяхна си работа. Но по онова време наистина си е имало порядки, които е трябвало да се спазват.
Обаче за свекървата от предния пост аз бих прехвърлила топката у сина да му кажа, че не съм го вързала да се жени за мене, а той го е пожелал.
Аз бих се забавлявала, става за смях пред всички

# 429
Преди 40 години малко трудна работа двама в началото на 20-те да си платят сватбата. Особено ако са били студенти.
И работещи да са, пск не е било лесно за сватба в ресторант като описания.
В една друга тема се кахърят, че гости ако не отидат, ще изгорят куверти, тук цяла сватба е била под опасност от "изгаряне". Ама поне да беше питала свекървата преди да изтегли капарото.

# 430
  • при късмета
И преди 40 години, младите е можело сами да си платят сватбата. Стига родители да не им натрисат 175 братовчедка с родата ѝ, прабабата от Долно Сусурлево и т.н. от двете страни и така се натрупат 2-300 човека. Беше наложено родителите да женят децата си, не децата да се женят помежду си. Слава богу със стария строй си отидоха доста и от неговите порядки, жалкото е, че не е за всички. Някои отказват да излязат от него и от там идват проблемите.
А и смятам, че независимо кой плаща (защото все още има родители, за които това не е задължение, а сами искат и дават парите с удоволствие), една сватба трябва да е такава, каквато я искат младоженците. Това е техен личен празник и житейско събитие и нищо не променя този факт, дори това, че родители са дали пари за сватба.

# 431
Ама поне да беше питала свекървата преди да изтегли капарото.
Не е имала търпение Simple Smile))

# 432
  • София
Тя може и да е попитала - изчакала е няколко дни, от снахата няма ни вест, ни кост. Представете си 2-3 средни заплати - от 3000 лв примерно - коя от вас ще даде капаро от 4000лв (примерно) и при такова положение няма да си ги вземе обратно след някакви издирвания, от които няма никаква следа

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 20:24 от Светулчица

# 433
А булката -беглец няма никаква вина. Така ли?

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 00:00 от K.A.G.

# 434
  • София
Това е било прибързано и еднолично решение на свекървата. Като по-възрастна и опитна не би трябвало да се влияе така от един скандал между младите, още повече, че синът е тръгнал да се сдобрява. Трябвало е да изчака резултата.

Общи условия

Активация на акаунт