С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 018
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
В2022, важното е синът ти до не се изпусне с чуждо име в някой важен момент.
Щом той не ги обърква и ти ще се справиш. Wink

# 646
  • Melmak
Ако синът има 2-3 брака, колко са снахите? 😁

# 647
Толкова, колкото и разводите.
Опосум, къде да ми ги довежда?

Той си има къща.
Води ми гостенки засега на вечеря.
Жена СИ още не ми е довел, нито представил някоя като такава.

То не е много по темата, но аз съм твърдо за брак и против момичетата да живеят с мъж и да го играят съпруги, особено и ако искат деца , не е виновен който яде зелника

# 648
Каква е разликата от приятелка, съжилстваща и снаха , че вече ми се губи. Какво се очаква различно и от двете страни.  Първия  път нямах драма  и дилеми ,но може пък да има промяна  и втори път. Пък и взех да забравям ,минаха 20 години почти.

# 649
Може и аз да съм консервативна, но за да предприемеш крачка за заживяване с някой трябва да имаш сериозни намерения към него, не може да заживяваш с всеки срещнат. Разбира се, чак като заживеете заедно най-много се вижда дали се подхождате, но преди това може да се опознаете достатъчно. Днес един, утре с друг...

# 650
Това казвам от самото начало, ама като прегледаш 2-3 страници назад, условията са все от свекървата. Ама дали дал индикации, ама дали дал пръстен, ама има ли деца, ама от колко време са заедно, за да прецени ТЯ каква ѝ е жената до сина ѝ. И снахите се притесняват да не стъпят на криво с това очакване на свекървата. А защо по дяволите?

Ами не само, то и изискванията на снахата са към свекървата. Мъжът не я представил като жена си, а като поредно гадже, свекървата виновна, че не я признала за снаха. Мъжът няма нищо общо, света вода ненапита.
В един момент гаджето става снаха, свекървата научава последна – хайде, пак виновна, защо коментирала и то пред сина си, не пред снахата или филанкишията. И да не се е почувствала пренебрегната, просто да е измрънкала, снахата цял живот ще я мрази за една реплика, която дори не е трябвало да ѝ бъде докладвана.
Тук не само се мрънка, ами и доста груби изказвания има – трябва ли свекървите да намразят снахите си, защото пишат в темата?
С такива мъже интриганти, нищо не се знае какво се донася в обратната посока...

# 651
Tays, нямах предвид да ти ги води да живеят с теб. По-скоро с преносно значение го казах - да ти казва за тях или да ти ги представя.
Ние се запознахме и оженихме в чужбина, без да съм "водена" физически при свекърите, но мъжът ми беше казал, че живеем заедно и имаме връзка.
И определено считам, че жените трябва да поживеят заедно и да опознаят мъжа, защото в СО е пълно с теми, в които жената е супер изненадана в какво се е превърнал мъжа и след брака или бебето.
Някое неща се виждат само ако се живее заедно с общ бюджет, а не ако ходиш на гости за уикенда.

# 652
  • Варна
Ма ко, в момента коментарите вървят оттам, че някоя дама възнегодува, щото не я възприемат/ли като снаха. Не я наричат снаха, пред 3ти лица. Защо пак завиваш към това, що било важно какво искали свекървите - просто коментирахме пост. И явно е важно, щом се жалят снахи/кандидат снахи/проекто снахи...

# 653
Да, всичко тръгна от конкретен пост на съфорумка, дето 10 г. живели в хармония, но после свекървата и рекла, че вече ще чувства, че отива при снахата, и това е супер позорен коментар . И вече я мрази.

То никой не може да прогнозира колко ще трае връзка, камо ли майката на мъжа. Като не знае дори защо, аджеба, се събират да живеят заедно още изначално. Па после олеле. За мен момичетата много бързо се настаняват при мъж , вместо да ходят на срещи, да обличат рокли , а нахлузват анцузи. Сериозно било. От чия страна?

# 654
И според мен сега някак много бързо момичетата се съгласяват да живеят с мъж. Не ми харесва, заради самите тях. Познавам момиче, което между 20 и 30 си години живя с 5 мъже. За последния е щастливо омъжена с деца.
Опусум, синът ми е млад по съвременните стандарти, няма 30, така че засега нямам снаха, ако и да ми се иска да имам и внуци вече. Той е имал две сериозни приятелки, които  съм приемала като такива.

# 655
  • при късмета

Мъжът няма нищо общо, света вода ненапита.

Никога не съм казвала такова нещо

# 656
  • Варна
Хич не е по темата, ама тъкмо попаднах на призив за помощ от Спасителният център за костенурки в село Баня, община Несебър и извадка от оригиналния пост. Толкоз За и Против брака. Аааа, сега и в новините го дават

"И сега положението е същото като през август, когато ми бе отказано правото да управлявам центъра за костенурки след смъртта на неговия управител и баща на децата ни с мотивите че не съм наследник зарази липсата ни на брак. След първоначалния отказ и обжалването пред Апелативния съд, делото се връща обратно в Бургаски окръжен съд за ново разглеждане. Предстоят нови седмици на тревожно очакване през които нямам право да получавам заплащане за труда си, да правя разходи за костенурките или за сметките на центъра, нямам право да приключа проекта, който е осигурил съществуване на костенурките, центъра и семейството ми. Без средства и права, но със задължения съм изправена пред НИЩОТО. Не знам какво ще се случи и се изморих да се надявам, че положителен резултат най-после ще дойде."

# 657
Аз съм твърдо за брака, но юридическите причини нямат нищо общо с отношенията в семейството и с близките.
То ако ставаше с един подпис да регулираш и тях като наследството... ама не става.

# 658
Така е. Чистачката в хотела ни лятото ми се оплака, че катастрофирали с мъжа си, двете деца и свекървата, като мъжът не бил припознал децата. Починали и мъжът, и свекървата, и едно от децата. На нея и казали, че по закон той е само познат, който е карал в колата майка си и жена с две деца

# 659
  • Пловдив
Споко бе, свекърва ми ме преглтъна за снаха след 10 г брак, на сключването на който е присъствала, и три деца на възраст вече.

Общи условия

Активация на акаунт