С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 018
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • при късмета
Така е. Чистачката в хотела ни лятото ми се оплака, че катастрофирали с мъжа си, двете деца и свекървата, като мъжът не бил припознал децата. Починали и мъжът, и свекървата, и едно от децата. На нея и казали, че по закон той е само познат, който е карал в колата майка си и жена с две деца
Ужасна история, но знаеш, че ако ИМА припзнаване, няма значение дали имат или нямат брак

# 661
Да, всичко тръгна от конкретен пост на съфорумка, дето 10 г. живели в хармония, но после свекървата и рекла, че вече ще чувства, че отива при снахата, и това е супер позорен коментар . И вече я мрази.

То никой не може да прогнозира колко ще трае връзка, камо ли майката на мъжа. Като не знае дори защо, аджеба, се събират да живеят заедно още изначално. Па после олеле. За мен момичетата много бързо се настаняват при мъж , вместо да ходят на срещи, да обличат рокли , а нахлузват анцузи. Сериозно било. От чия страна?
Ние все още си живеем в хармония. А свекървата тогава (на около десетата ни година заедно) заяви, че все още не ме чувства като снаха. Не заради самата дума "снаха"съм се обидила, а заради самия коментар. Нека си има своето мнение, но от възпитание да беше ми го спестила. Аз имам право да се чувствам, както съм се почувствала тогава - незачетена и неважна.  И за да Ви се "оправдая" с мъжа ми сме си първи гаджета, той дойде да живее при мен в нова за него държава, заедно спретнахме жилището си и подреждахме живота си, родителите ни са се познавали много добре. Но все още това не е било достатъчно. И не съм казала, че мразя свекърва си. Казах, че нямам добри отношения с нея. Не се караме, не спорим, но и приятелки няма да станем.

# 662
И на моя съседка внучка току що приета студентка, само на19 г.заживя с приятеля си и той на19  в една квартира.
 Той не е студент.Амиииии! Я камилата, я камиларя.

# 663
Ами така е,совите не са това което бяха.

# 664
От което едва ли ти пука много Simple Smile Всъщност винаги важно е отношението на мъжа. Свекървата е без значение (според мен). Ако хареса снахата - добре. Ако не я хареса - не е края на света.

# 665
Не се караме, не спорим, но и приятелки няма да станем.

Не е и нужно. Малко уважение една към друга и спазване на границите е напълно достатъчно за мирно паралелно съществуване.

# 666
Самата дума "снаха" ми е много неприятна, родителите на мъжа ми се обръщат с мен по име, така говорят и когато нас ни няма - Жоро и Ани, за повече от 20 години не си спомням да съм ги чувала да казват "сина и снахата", някак не им пасва на речника. А пък да се обърнат към мен със "Снахо" ми е някакъв пълен абсурд Simple Smile Аз също мисля, когато децата ми имат сериозни гаджета, заживеят с партньори, заженят се, проимат деца, или каквито там форми на съжителство предпочетат, да им говоря по име, а не със "снахо" и "зетко" Simple Smile За момента са на етап ученически любови, и не си правя труда да помня имена.

# 667
Кой в днешно време говори на "снахо" и "зетко" 🙂
А "синът и снахата" казват със сигурност. Например при разговор с не много добри познати. Няма как чужди хора да знаят имената ви.

# 668
С не много добри познати не говоря за семейството.Иначе по име ги споменавам,без уточнения кой какъв е.

# 669
Аз казвам" Ще идват децата".

# 670
И аз използвам събирателното „децата“. Simple Smile

# 671
Веднъж бяхме в Кауфланд със свекърите. Разделихме се за малко, после като се приближихме видяхме, че говорят с техни роднини, с които не се виждат често, т.е. дотогава не ги бях срещала. Свеки тъкмо обясняваше, че са с "малкия син и снахата".
В този случай не виждам как можеше да ме нарече по име, като то нищо нямаше да говори на тези хора. Нито можеха да кажат "с децата сме", защото обикновено водят внуците и всеки би си помислил за тях, а не за нас.
Не върви и да не говорят за нас, все едно не съществуваме, пък и няма какво да ни крият, хората не бяха някакви супер близки, но изглеждаха добронамерени.
Естествено, можеше да каже "малкия син и жена му" или "малкия син и съпругата му", но за разговорна реч ми звучи по-странно, отколкото "малкия син и снахата".
Гадничко щеше да бъде, ако бяха уточнили, че съм втората снаха, защото гледам че тук се брои колко пъти се дава тази титла. Wink

# 672
Абе,на мен като ми кажат с Иван и Мария сме,ми става ясно.От уточнения какво полза.

# 673
В тази тема човек не може да ви разбере. Едни се цупят, че не ги признават за снахи, други - че ги наричали снахи.

Като аз говоря за свекърва си като свекърва, така и тя спокойно сигурно говори за мен пред други хора като за снаха ми. Такава съм, снаха съм й, както тя на мен свекърва. Какво общо има това с обръщенията една към друга?

# 674
Коя се е цупила, че я наричат снаха? Не съм забелязала такава снаха в темата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт