Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 216
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
С реф. 2.78 - 6.11 и резултат 3.51 ми се струва, че е нормален резултат. Ще питам АГ така или иначе скоро ще й ги нося. Дано всичко е наред!
Не че да те плаша,ама и ниска не било хубаво ... Хипогликемията също можела да е симптом на гестационен диабет...ама моята първите три месеца от бременността все беше под 4..сега е все над 5...незнам вече...

# 286
Всичко ще е наред не се притеснявай...моя ендокринолог като видеше кръвна захар 3 и нещо и казваше ,че пробата е компрометирана и ми обясняваше как когато се вземе кръв за захар трябва да се изследва до час иначе резултата не е достоверен...ама той много обича да философства 😁

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 09:37 от Надежда Х

# 287
На някоя от вас случва ли й се по-продължително да усеща корема си ниско под пъпа твърд и напрегнат? Особено като легна по гръб се вижда топчица като гюле. Не боли, но изпитвам дискомфорт. И не е на интервали ами си е така вече 2-ри ден. След феталната като че ли се раздразни, той и докторът ми каза, че ми е по-чувствителен коремът още в края на прегледа.

# 288
Здравейте.Мина и моята фетална морфология в 21+6 г.с....Бебка е 527гр вървим малко напред❤️...беше си качила краката върху главата 😁разположила се е възможно най ниско долу върху пикочния ми мехур и пикочните пътища,затова и имам постоянна болка и дискомфорт ниско долу ,АГ каза,че като се качи нагоре ще ми олекне малко...🤗 Не засече нито една контракция,каза че най вероятно си усещам корема подут и твърд от газове...шийката ми е 37мм...обиколката на коремчето на бебка върви със седмица и половина напред...минавам на диета и след месец ако се наложи ще правим обременяване с глюкоза...след седмица имам час и при ендокринолога...да видим и той какво ще каже...

# 289
И моята ФМ мина, всичко му е наред на човечето. Така ми олекна, че направо летя. Цял ден не съм спирала и даже не съм уморена,

# 290
  • София
Момичета, имам казус и ще се радвам да чуя мнение. Бях си записала час за ФМ при добър специалист, но и моята АГ иска да ме гледа. Лично аз нямам против, но днес ми издърпа часа с една седмица напред  и сега се нареждат две фетални в два поредни дни. Парите не са проблем ( допълнителното здравно покрива), но по-скоро си вкарах филма дали няма да навредя на бебока, все пак две поредни сутрини да ме гледат е сравнително малък период от време 😶 Вие как мислите? Дали да не откажа едната фетална? Да вметна, че филма ми го вкара една приятелка от чужбина, според която не е ок да се гледа толкова често бебето.

# 291
Момичета, имам казус и ще се радвам да чуя мнение. Бях си записала час за ФМ при добър специалист, но и моята АГ иска да ме гледа. Лично аз нямам против, но днес ми издърпа часа с една седмица напред  и сега се нареждат две фетални в два поредни дни. Парите не са проблем ( допълнителното здравно покрива), но по-скоро си вкарах филма дали няма да навредя на бебока, все пак две поредни сутрини да ме гледат е сравнително малък период от време 😶 Вие как мислите? Дали да не откажа едната фетална? Да вметна, че филма ми го вкара една приятелка от чужбина, според която не е ок да се гледа толкова често бебето.

Технологиите вече не са като едно време и не е проблем по-честото гледане. Мнение от лекар, работещ със съвременен клас апаратура. Направи си ги и не се шашкай излишно.

# 292
Аз лично не бих правила и двете, ако имам доверие на единния лекар избирам него и запазвам само неговия час.
Не смятам, че толкова ще навреди колкото два такива големи дълги прегледа са безсмислени един след друг. Ако са добри специалисти ще видят едно и също.
Понякога обаче се случва.бебенцето да не е в добра позиция, тогава си има ръчкане, натискане, ставане, сядане, чакане да се завърти, обърне, пиене на вода, обикаляне. Това не е приятно за никого, сигурно и за бебето, а ще е безсмислено.
Случвало ми се е след едната ФМ да ме боли после корема. Чувала съм и от други майки, че после имат контракции.
Те искат, а и са длъжни да огледат всичко и се стараят, но това може да е изморително.
Сега вчера бебето беше в супер позиция, супер разположена плацента, мина с лекота. Ама баткото се криеше, праценатат беше отпред, не щеше да се буди, да се завърти да покаже.

Ако обаче не си сигурна, в никой от двамата лекари, иди и при двамата:) защото носи разкошно чувство да се успокои човек!
Наистина има развити държави, в които и до днес се смята, че не са полезни честите ехографски прегледи, но аз не вярвам че 1-2 месечно е вредно. А пък и по-често спрямо полза-риск, когато се налага следене изкъсо.

# 293
Момичета, имам казус и ще се радвам да чуя мнение. Бях си записала час за ФМ при добър специалист, но и моята АГ иска да ме гледа. Лично аз нямам против, но днес ми издърпа часа с една седмица напред  и сега се нареждат две фетални в два поредни дни. Парите не са проблем ( допълнителното здравно покрива), но по-скоро си вкарах филма дали няма да навредя на бебока, все пак две поредни сутрини да ме гледат е сравнително малък период от време 😶 Вие как мислите? Дали да не откажа едната фетална? Да вметна, че филма ми го вкара една приятелка от чужбина, според която не е ок да се гледа толкова често бебето.
На мен ми се е случвало АГ, който ме следи и АГ, при който искам да раждам да ми дадат часове в два поредни дни. Отидох си, за мен е важно и двамата да видят сами, каквото им е нужно и никога не ми е минавало през главата подобен филм, нито съм получавала контракции или са ме карали да пия вода и да обикалям. Леко вторият ми побутна корема и бебето се обърна, че се беше завъртяло, ама нищо екстремно.

# 294
Момичета тази сутрин паднах и сега съм ужасно притеснена... Ударих си бедрото и ръката не усещам болки в корема и усещам бебчо да мърда нормално но все пак ме е много страх... На някоя от вас случвало ли и се е?

# 295
По принцип ехографските прегледи са безвредни, аз и с тази и с предната бременнист ходя през две седмици и рядко (най-много) през три, даже предната бременност накрая всяка седмица ходех за тонове и да го погледнат. Така ми е по-спокойно, но съм чувала, че в някои западни страни почти не ги гледат на ехограф, консултират се основно с медицински сестри и тн, и явно от там тръгват някакви схващания, че е вредно, но просто там здравната система е друга и нещата се случват по различен начин. Контракции също не съм имала след прегледи специално.
За падането ако е настрани, на бедрото и ръката и не е ударен и засегнат корема не мисля, че е тревожно.

# 296
  • София
Дилемата е, че единия АГ е този, който ме следи и при който ще раждам, а другия е Чучумишев, който е светило. До сега бебето го е виждал само моя АГ и би било добре да имам още едно мнение ( още повече от светило в областта на Феталната морфология).

# 297
Дилемата е, че единия АГ е този, който ме следи и при който ще раждам, а другия е Чучумишев, който е светило. До сега бебето го е виждал само моя АГ и би било добре да имам още едно мнение ( още повече от светило в областта на Феталната морфология).

Аз бих отишла при Чучумишев също, особено ако вашето АГ не е специалист по ФМ. За него съм чувала само хубави отзиви, а отностно това дали нещо ще стане на бебето от два последователни прегледа - не мисля, че има проблеми.

Минах иначе и аз днес 2та фетална - всичко е наред, чакаме момченце вече официално потвърдено 💙💙💙
KittyCorner ако усещаш бебчето и не си паднала по лице, мисля че няма проблем. Ако все пак се притесняваш, може да си запишеш час за бърз преглед, но точно това четох вчера, че тъй като бебчето е добре защитено, ако е леко падане и после си го усещаш пак по същия начин, няма повод за притеснение Simple Smile

# 298

Аз бих отишла при Чучумишев също, особено ако вашето АГ не е специалист по ФМ. За него съм чувала само хубави отзиви, а отностно това дали нещо ще стане на бебето от два последователни прегледа - не мисля, че има проблеми.

Минах иначе и аз днес 2та фетална - всичко е наред, чакаме момченце вече официално потвърдено 💙💙💙
KittyCorner ако усещаш бебчето и не си паднала по лице, мисля че няма проблем. Ако все пак се притесняваш, може да си запишеш час за бърз преглед, но точно това четох вчера, че тъй като бебчето е добре защитено, ако е леко падане и после си го усещаш пак по същия начин, няма повод за притеснение Simple Smile
Паднах странично но задните ми части отнесоха удара... Бебчо се движи като всеки друг ден (което е доста понякога се чудя кога спи...) нямам кървене болно в корема или нещо подобно не беше силен удар... След 3 дни съм на преглед и мисля че ако до утре няма нещо пританително да си изчакам до тогава.

# 299
ФМ не е  просто ехографски преглед , а се пускат доплери.Не е хубаво да се пуска често, а на ФМ задължително трябва да пускат за артериите поне. Моя АГ пуска и в мозъка на бебето примерно. Кажи на твоята АГ, че този час не ти е удобен ( все пак тя го е изтеглила по нейна вина) и помоли за друго време. Не би трябвало да е проблем,но щом толкова ти е притеснено, нека има няколко дни разлика.

Общи условия

Активация на акаунт