Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 529
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
И аз се замислям за 3-та ФМ ,с първата бременност така и не правих,с втората не я достигнах ,но след случилото се с мен ,а и с моя приятелка,която в 38 г.с загуби бебето мисля да я направя.Все пак ще се посъветвам и с моята АГ,но смятам последните седмици да се следя много внимателно,защото всичко може да се случи.

# 406
Преди две седмици бях на втора фетална морфология, преди нас имаше двойка с чието бебе имаше някакъв проблем. Момичето видимо беше в 7-8 месец. Понеже доктора ги прати при друг негов колега за второ мнение и се разминавахме в коридорите,  го чух да казва, че до довечера трябва да решат какво ще правят с бебето. Аз съм ЗА  трета морфология за да ми е по-спокойно.

# 407
Аз също съм на мнение да си я направя. При мен разликата е че на следящия ми АГ апаратурата не му е много нова, а на феталните се оглежда всичко освен на самото бебе, ми гледат и родовия канал и доста други неща.  Дай боже да стигна до нея съм твърдо ЗА прегледа. Прегледа при АГто ми е 50лв., а феталната 90лв. Но и повече да е пак бих я направила.

# 408
Да,може би трябваше да уточня, че аз не искам да правя 3фм , защото АГ всеки преглед му е като фетална и гледа всичко. Но пък другия АГ само мери мерките на бебето и това е. Ако сте така, по - добре СЪС 3 ФМ. Но аз при Ковачев съм спокойна, че съм следена стриктно и нямам нужда.

# 409
Момичета вие така ли сте ..от известно време насам имам голям задух като легна...първо беше само по гръб така добре...ама сега и на една страна и то по интересното е че на ляво имам повече отколкото на дясно...все едно някой ми сяда на гърдите...и така ми става още по трудно лежането на лява страна и все по често лежа на дясно

# 410
Нищо не усещам аз, блажен втори триместър, добре че бебето мърда, защото тотааално забравям, че съм бременна. Все още и корема не ми пречи или тежи, нямам никакви неразположения.
Само ако дълго лежа по гръб (докато приспивам детето) ме хваща съклет Sweat Smile става ми нервно, задушно и така, ама като се попроточи само.

Мисля и аз да ходя на 3 ФМ. Лекарката на втората ФМ ми каза, че според нея няма нужда да се виждаме повече, но аз нямам нерви да не ида.

# 411
  • София
Аз от няколко дни си дишам тежко, сякаш въздух не ми достига. Ще говоря с АГ другата седмица, но го отдавам на вече доста големия корем.
За последната фетална и аз мисля да я направя.

# 412
  • София
Здравейте, живи и здрави и аз мисля да ходя на 3 та фетална морфология.  Аз тези дни нещо вътрешно  съм много неспокойна, само си мисля разни неща,  покрай притеснението със шийката, отношението на гинеколожката,  която ме следеше до скоро и само се филмиран. Гледам да почивам повече,  но като изляза да върша разни неща и ми става гузно, иначе се чувствам добре за момента. Утре живи и здрави съм на изследване заради тромбофилията, и затова ми е притеснено  Simple Smile Нямам търпение да дойде 3.10 ,тогава съм на преглед.

# 413
И аз винаги се притеснявам,когато дойде ред да пускам коагулацията...сега и с това мерене на кръвната захар всеки ден по няколко пъти и спазване на строг режим още повече...

# 414
Аз днес пусках коагулацията, чакам да видя какво ще излезе, но смятам, че всичко ще е окей, моята първа ФМ ще е в 22-ра седмица. Някъде там се пада. Ако всичко е наред може после да зачестя прегледите на обикновено ехограф - да кажем към 32-34-та седмица до края, но съм по-скоро пас за последната ФМ ако не се открие причина да ходя на такава. Вярвам, че всичко ще е наред.

При мен има едни киселини, които така се усещат ужасно все едно получавам инфаркт и тежест в гърдите.

# 415
И при мен го имаше този ефект от киселините...стягаха ме гърдите и много ме болеше...сега сякаш Поизчезна...изписаха ми waya reflustop или bianacid neo...ако не ми бяха помогнали ми казаха,че има и други по силни

# 416
  • София
Ще правя и късна ФМ. За мен е важно да знам, че бебето е добре. Моя АГ също я огледа предния път доста, но и той самия твърди, че не следва да се пропускат тези изследвания. Днес бях на 2-ра ФМ. Бебка е 481гр и върви 4 дни напред. Всичко беше наред, но голямо спане направи. Така и не успяхме да я разсъним, та нямам много снимки. От 2 дни я усещам как рита, заради предната плацента по-късно.

# 417
Момичетата които усещате вече активно бебчета ,като мен ли сте...моето бебче като започне да мърда и мърда по 1 час ,че и повече без да спре...побутвания едно след друго,а понякога навсякъде един след друг удари...ляво,дясно в средата...сигурно се върти...и така почти цял ден...вие така ли сте или усещате по няколко удара и после спира...

# 418
Момичетата които усещате вече активно бебчета ,като мен ли сте...моето бебче като започне да мърда и мърда по 1 час ,че и повече без да спре...побутвания едно след друго,а понякога навсякъде един след друг удари...ляво,дясно в средата...сигурно се върти...и така почти цял ден...вие така ли сте или усещате по няколко удара и после спира...

При мен ден с ден няма. Има дни, в които е много активна и я усещам почти постоянно. Има и такива, в които усещам няколко ритничета и после цял ден нищо.

# 419
Даа, много мърда и моето. Някои дни има доста силни попадения, с лека болка чак.

Общи условия

Активация на акаунт