Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 378
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Привет от мен,
И аз имам драма с корема. Много ми се стяга, по поне 10 пъти на ден - без болка, без дискомфорт, за няколко секунди, но супер често тези дни. Принципно винаги съм била с плосък корем, не знам дали може да се дължи на коремните мускули? Пия Диаспорал 400 мг вечер, сега АГ ми каза да пия по 2, демек 800 мг, което ми се вижда много... Някой пие ли такова количество магнезий?
В 26 гс започнаха мноого бързо да се променят нещата, коремът ми расте с часове имам чувството...
Аз съм на 2х400 диаспорал. Дори ми е малко. И аз имам като твоите проблеми.

# 556
Iseult какво ще рече 94 персентил ..на мен има едни точки срещу измерванията и ми показва за кое върви напред...за кое назад и за кое си отговаря...при мен обиколката на коремчето върви със 10 дни напред...
Ели тези стягания да не са това което обсъждахме с кристалчето...движения на бебчето и се усеща все едно ти се свива и отпуска мускул....

# 557
Привет от мен,
И аз имам драма с корема. Много ми се стяга, по поне 10 пъти на ден - без болка, без дискомфорт, за няколко секунди, но супер често тези дни. Принципно винаги съм била с плосък корем, не знам дали може да се дължи на коремните мускули? Пия Диаспорал 400 мг вечер, сега АГ ми каза да пия по 2, демек 800 мг, което ми се вижда много... Някой пие ли такова количество магнезий?
В 26 гс започнаха мноого бързо да се променят нещата, коремът ми расте с часове имам чувството...
Аз съм на Магнерот 500мг, два пъти по две. Това стягане не знаех, че са контракции, случи се пред лекарката по време на преглед и така установихме. При мен се стяга и се държи стегнато поне по минута или две и се случва над 10 пъти на ден. Лекарката каза, че щом не са болезнени или твърди чести, не било проблем. Въпроса обаче колко често е твърде често не ми дойде на ум да я питам.. а съм на преглед чак края на месеца. От време на време има и болка при стяганията, но не силна. Магнезия го приемам от 4 дни, за сега няма ефект. Не знам какво да си мисля, уж било нормално да ги има тея стягания.

# 558
А при мен са някакви стягания за секунда и са едно след друго и са свързани с движенията на бебка...примерно мига да получа 20 такива стягания за 2 минути и не са на целия корем,а само  там където мърда бебчето..
Коя от Вас беше като мен с много ниско тсх?
Вчера правих контрола и така се надявах,че малко ще се е покачило но уви резултата е 0.03...не мърда нагоре и това е

# 559
Аз съм с ниско тсх , 0,46 , но никой не му обърна внимание на него … а иначе и не мне корема ми става много твърд дори, и бебето да не мърда трябва да полегна … поседна … но през нощта това мъниче ми разкатава играта , много рита , прехвърля се , калбета ли прави … не знам ама няма търпение да ида на преглед да ми кажат , че е нормално .

# 560
Аз съм с ниско тсх , 0,46 , но никой не му обърна внимание на него … а иначе и не мне корема ми става много твърд дори, и бебето да не мърда трябва да полегна … поседна … но през нощта това мъниче ми разкатава играта , много рита , прехвърля се , калбета ли прави … не знам ама няма търпение да ида на преглед да ми кажат , че е нормално .
Не се притеснявай...и аз имам чувството,че моето бебче прави салта и кълбета...днес съм при ендо за да види хормоните и да му покажа,че в урината излязоха кетони заради режима който спазвам...

# 561
Ох не знам вече кое е движение, кое е контракция.. аз го усещам, че е отдясно на корема, там си е по-твърдо попринцип, отляво, където няма бебе, е някак по-празно и меко. 

Ще питам АГ, като отида, след 2 седмици.  Дотогава вдигам Диаспорала, както ми каза.
Знам си, че като не боли, няма проблем, така че продължавам да изповядвам тази религия.

# 562
Как така го усещаш само от едната страна...при мен и от ляво и от дясно и по средата си го усещам...ниско долу...по високо,а снощи за първи път и над пъпа...всеки път различно

# 563
Движения усещам навсякъде, но самото бебе в момента е позиционирано в дясната част на матката, тоест при пипане на корема мога да разбера как се е разположило. От тази гледна точка казвам, че е нормално от едната страна да се усеща по-плътно и твърдо. Но втвърдяването за по 20 сек е на целия корем, тоест вижда се и отстрани как се стяга и става на топка.

# 564
А има ли и по-кротки бебета?
Я се отчетете и тези, на които бебетата не правят салта и кълбета и не ги будят нощем, че хем не ми е първо хем ей толкова ми трябва да се вкарам във филма

# 565
  • София
Моята вечер е кротка. Лягам си до сутринта няма драми. Активността през деня е различна. Някои дни е кротичка, чак я побутвам да живне малко 😂 В други дни, като днешния си рита. Да си призная нямам идея къде се е разположила. От двете страни на корема изглежда еднакво. Възможно ли е по дължината да е?

# 566
При мен през деня кротува,в движение ли съм нищо не усещам,само като легна усещам и то основно сутрин и вечер,понякога и през нощта.Има дни,в които е по-активна и има повече въртене и салта,има дни,когато кротува повече и само леко ме побутва.

# 567
Наде, под всички мерки от документа на фм го пише този персентил 94 при мен. Сега чакам за преглед и ще питам док точно. Не знам кое точно е обиколката на коремчето, че да видя какво пише.

Момичета, има ли друг с гъбички? За втори път ми излизат, не знам какво е това чудо.. Sad от лекарство някое може ли да е? Още съм на утрогестан.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 14:28 от Iseult

# 568
Мен това с движенията на бебето ми е голяма щуротия още от миналата бременност. Как някои решават кое е главата, кое крак, ръка... Чак салта и кълбета Grinning аз хич не ги дебна тия неща, достатъчно ми е веднъж два пъти да усетя че шава и това е. То нямам спирка по цял ден де, има дни, в които сядам само за да ям набързо. Защото малкия не ходи на детска и си го гледам аз, та като съм нон стоп в движение няма как много да усещам...

# 569
Моя господин вечер е доста активен , особено преди лягане , случва се и през нощта да ме събуди. Обаче така и не мога да разбера кое е ръка и кое крак . А дните не си приличат , има дни по обед е много активен , друг път сутрин ... И при мен обаче понякога се настанява от едната страна на корема и когато го докосна се усеща гръбче , а другата страна сякаш е празна и няма никой .

Общи условия

Активация на акаунт