Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 42 389
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,  аз днес бях на преглед - бебето у пораснало- почти 700 гр. е, всичко е в норма, кръвотока е добре, шийката 3.6 см. Пак ми казаха,  че е с дълги крака  Simple Smile Доста се въртя и игра Simple Smile  Относно движенията- аз съм с предна плацента,  бебето е седалищно разположено за момента- усещам го ниско и на моменти доста силно ме рита в мехура. Но пък,  аз много се радвам на движенията. В повечето случаи,  когато съм легнанала по гръб и почва да ме рита Simple Smile Всеки ден е различно.

# 586
Боби феритин,а според моя ендо и кръвна захар + гликиран хемоглобин е много важно ...също и общ белтък и албумин ...и разбира се щитовидните хормони тсх,фт4 и фт3...аз пускам и коагулация
Лято какво стана с твоя д димер с резултат 3...свърза ли се с Иванова...моя е 1 ,астма почти 25г.с. и оставам на 1т натаспин за сега и контрола след 20 дни...
Аз питах личната за биозин мама и каза може всеки ден по 1т
И моята бебка много обича да ме рита в мехура...и е ниско долу,но вече се качва и нагоре от време на време...а вчера за първи път видях как ми мести й изкривява корема и това пак беше ниско долу🥰

# 587
Надежда , да Иванова ми вдигна клексана на 0,6 , другата седмица ще направя контролни изследвания , да видим дали е спаднал , надявам се … да е

# 588
А колко ти бяха фибриноген и аптт...дано спадне и всички да е наред

# 589

Те са окей , само д димера не е окей , но пък на феталната ми казаха че било нормално … след една седмица пак ще пускам

# 590
Да добре изглеждат...моето Аптт беше все над 40...дори стигна 48 и затова Иванова не посмя да започнем фракси....започнах натаспин по 1т вечер и след 15 дни Аптт беше 28,което направо граничи с пълен абсурд,защото без кръворазреждащи беше 48,а когато започнах спадна...и това високо аптт не беше единично измерване,а в период от повече от месец...в три лабораторий се изследвах заради него да не е лабораторна грешка..сега с димер е 1,аптт 27.5,фибриноген 4.4...и останах на натаспин...
Б12 ти е колкото моето...чудя се да питам ли Иванова да започна по 2 таблетки метилкобаламин 1000мг..витамин д ми се е покачило беше 20,а сега е 32 горна референтна е 50...продължавам с по 5 капки вигантол на ден

# 591
Ами аз б12 пия по 1000 на ден , витамин Д не сега , а иначе твоите са окей щом и д Димет ти е 1 , екстра си , поради каква причина разреждаш кръвта? Аз иначе поя и акард 150 вечер

# 592
Ами на своя глава си пуснах изследвания за тромбофилия...излезе ми хомозигот пай 4г/4г и хетерозигот на интегринА2 и фибриноген...фактор 13 ми е нормално но нямам изследване на АСЕ.   От там се Мануелян ми каза даде свържа с хематолог и ми препоръча Иванова...
Ти с какви мутаций си

# 593
Моето В12 също беше 300 и нещо и доктора ми каза Или почвай по 2000мг на ден или инжекции...че е ужасно ниско...

# 594
Това с б12 , не знаех , че Р ужасно , но ще питам и аз , 2000  не е ли много …
Аз имам фосфолипидни антитела , Ace и не мога  да успявам фолиева киселина , а Иванова миналия път не ми каза нищо за б12 , може и да не е видяла , че те някой път гледат отгоре отгоре 🤔

# 595
Ами аз питах Иванова и тя знае,че преди да забременея беше 400 и нещо и като забременях рязко спадна на 200...на мен ендо тогава ми изписа по 1т и после тя каза така да продължавам...а сега като видя че се е вдигнал до 300 и каза продължавай ..то зависи и от референтните стойности моите са до 500...ама пак си е ниско 300,а и в България са много занижени референтните стойности,затова е хубаво поне около горната граница да са...

# 596
Да,в България не се гледат тези на лабораторията. Трябва да е минимум 550-600, при бременност до 1000. 2000мг не е много при такъв дефицит
Ако на някой му се чете, препоръчвам книгата " Дали не е В12?" Има я и онлайн, има много полезни неща за това как влияе витамина през бременността,както и върху ранното детско развитие. Има и много примери как деца ,които са смятани за аутисти, се оказват с дефицит на В12 и се подобряват след ударно лечение. а мен беше много интересна,ако ви се чете, вижте я.

# 597
Да аз съм гледала видео клипове дори на български има и става въпрос за български мами и техните деца. . как бебенцата им са смятани че имат епилепсия или аутизъм,а се оказва б12...за деца също е препоръчително поне 700 да е б12...тук в България повечето лекари щом не си под долната референтна граница на лабораторията ти казват добре си...

# 598
Защото не разбират за съжаление. И разчитат на знанията си отпреди 20г, базирани на съвсем други проучвания и нужди на хората..

# 599
Момичета според вас има ли причина да се притеснявам ?
Тая глюкоза не знам добре не знам по-добре ли е да бъде ниска , свързана ли е с диабет
А за левкоцитите , то е ясно , преди имах чести цистити заради изменение на бъбречно лигенче и вследствие на това и някоя вагинална инфекция причинена от лекарствата които пиех за бъбреците.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 18:15 от Desislavaiva

Общи условия

Активация на акаунт