Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
300 е ниско за бременност. И моето падна толкова, и АГ ми каза или почвам по 2000мг на ден или инжекции направо... Та сега пия по 2 подезични, и се надявам да се качи .
Моя протеин е прегнако шоколад,казаха ми че другите са гадни на вкус...

# 466
Този ли https://apteka.framar.bg/30100167/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD … %D0%BD-500-%D0%B3
 А как го пиете този протеин... по 2 мерителни лъжички на ден,както е описано ли ?

# 467
# 468
  • София
Момичета и аз съм тревопасна. Всичко растително, що съдържа протеин консумирам. В периода, когато спортувах /преди да забременея/, не можех да пия протеин. Ужасно ме болеше стомаха, въпреки  че купувах най-пречистените. Има ли и други с този проблем? Искам да наваксам с протеина, но се чудя този дали ще ми понесе.

# 469
Този ли https://apteka.framar.bg/30100167/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD … %D0%BD-500-%D0%B3
 А как го пиете този протеин... по 2 мерителни лъжички на ден,както е описано ли ?
Аз си правя по 1 лъжица с краве или ядково мляко,защото 2 ми идват много и не го пия всеки ден,а от време на време,но общия ми белтък е в референтни стойности,а и гледам да хапвам млечни и яйца колкото мога.Моя е с шоколад и е приятен на вкус,другите не съм ги пробвала.

# 470
Лекарката ми каза днес, че вече има Магнерот и да си взема него, по-лесно щяло да ми е...Аз от него съм пила само една опаковка 3х2 и след това изчезна. Смениха ми го с Биолектра 2х1, после аз пък смених нея с Диаспорал 400 2х1.
Притеснява ме това, че в Магнерота чистия магнезий бил 33 мг някъде в 1 таблетка и 6 на ден х 33 мг, пак не мога да стигна дозата от 400,да не говорим 800 мг магнезий както в Диаспорала например.
Иска ми се да пробвам като че ли пак с него, защото с другите два вида нещо не се получават нещата. Все имам стягания, опъвания, болки в срамна кост и в краката.
Има ли тук момичета, приемали от тези видове и да сте доволни повече от Магнерота? И това често сменяме на различни видове, дали е добре?

# 471
Аз съм по-доволна от Диаспорала,отколкото от Магнерота.През миналата бременност бях на Магнерот 3×2 и все си имах контракции,затова през тази реших,че изобщо няма да го пия и съм на Диаспорал и Алеракт.Много по-добре се чувствам с тях и много по-рядко ми се втвърдява корема.

# 472
Аз пък пия и магнерот и диаспорал...сутрин и вечер по 1т магнерот,а на обед 1 саше диаспорал

# 473
Ох само ви чета за магнезия и контракциите.. има ли от вас такива, които не са имали. Аз приемам магнезии, но заради крампи в краката (винаги съм имам и приемала, но ниски дози и когато се сетя), а контракции не съм усещала все още никакви подготвителни.. в почти 24г.с съм

# 474
Здравейте дами, включвам се и аз да споделя какво се случва с мен и бебето. Бях на преглед на 25.09- 25г.с+3 дни като я измериха и си отговаряше точно, по  някои показатели беше с 4 дни напред-880 грама.
Много е активна и при мен някои дни, на моменти не се спира, започва рано сутрин, понякога се активизира преди да заспя-общо взето забавно е. Аз вече тежа 66 кг- забременях 57, определено доста ми личи, имам две колежки които са с три седмици назад от мен, в 23 седмица и изобщо не мога да кажа че са толкова напред.
Относно магнезия, бях ви се похвалила за диаспорала че нямам проблем с разхлабването- ами много бързо явно писах защото след 5-тото прахче започна 😂
Сега даже пия по 2 прахчета, но и аз се чудех дали да не заменя едното с магнерот таблетки. АГ ми обясни, че и прерязванията които получавам на моменти също са един вид контракции, така че не мисля да го спирам или намалям.
Видях че сте писали за 3 ФМ, за 36 г.с. ли говорите? Аз имам запазен час от сега за тогава при специалист.
Следя иначе кръвна захар на гладно и даже върви по ниска, мисля да не правя натоварването, освен ако не започна да вдигам стойностите.
Някоя правила ли е изследване на кръвната група на бебето. На последния преглед говорихме, че може да се направи в София и ако бебето излезе (-)отр. Група, няма смисъл да се слагат инжекциите с Анти Д.

# 475
Аз също мисля за Магнерота, че не ми достига, а и бях чела, че неговата форма не е от най-усвоимите. Но пък като попитах АГ за друг, че моя Магнерот беше на свършване, тя каза че има вече по аптеките и не предложи друго. И така освен Диаспорала друго не съм взимала, а и нали не всеки е подходящ. За Магтейн не ми каза нищо конкретно и .. мен сякаш ме достраша да го взема и пия на своя глава.
Относно протеина, скоро бях на нефролог за бъбреците и той каза, че съм разводнена, имала съм много вода, а храна не, едва ли не че не се храня много, а не е така. Пита подуват ли ти се краката въпреки че видимо си личеше, че не и да съм се следяла.Каза да ям повече месо.
Всичко това на база нисък албумин, под долна граница, и вие ли него гледате?

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:17 от krystall

# 476
И при мен всеки ден е различен с ритането, но шава доста и през нощта. Една нощ се събудих, все едно някой ми удари юмруче в корема и се сепнах:) Сега като бях на прегледа доктора каза, че разположението е ниско в корема и е нормално да имам някакви неразположения, болки, разтягания. Каза, че и кръста ще започва да боли.Вие изморявате ли се? На мен ми е малко нисък хемоглобина и все ми се спи.И аз съм повече тревопасна.Биха ми 5 ампули б 12, че беше нисък. Сега си пръскам от спрея better you. Б 12 трябва да е 1000. Иначе по лабораториите май казват 500 , че е в норма. 300 е малко. Вит Д също на спрей на същата фирма ползвам, че е по-удобно.

# 477
Здравейте момичета,
От няколко дни не се чувствам много добре. Първо се започна с болки в гърлото. На следващия ден и хрема (не стига, че съм хремава и кихам от алергията ми пролет и есен, а сега още повече). На третия ден уж ми поразмина, но от вчера взех да се влошавам. Вече не ме боли гърлото, но носа ми тече и започвам да кашлям, но не мога да отхрачвам. Разбира се, преди 2 дни бях до личния и той ми каза да си взимам Хербитусин и други билкови пастили, както и да пия чайове. Утре отново ще ходя до него, да ме преслуша, че това кашляне много взе да ме притеснява.
 Някоя от вас знае ли нещо ефикасно за отхрачване, което е подходящо и за бременни? Много се притеснявам да не се отрази нещо на бебчето. Sad

# 478
Здравейте момичета,
От няколко дни не се чувствам много добре. Първо се започна с болки в гърлото. На следващия ден и хрема (не стига, че съм хремава и кихам от алергията ми пролет и есен, а сега още повече). На третия ден уж ми поразмина, но от вчера взех да се влошавам. Вече не ме боли гърлото, но носа ми тече и започвам да кашлям, но не мога да отхрачвам. Разбира се, преди 2 дни бях до личния и той ми каза да си взимам Хербитусин и други билкови пастили, както и да пия чайове. Утре отново ще ходя до него, да ме преслуша, че това кашляне много взе да ме притеснява.
 Някоя от вас знае ли нещо ефикасно за отхрачване, което е подходящо и за бременни? Много се притеснявам да не се отрази нещо на бебчето. Sad

И на мен ми бяха предписали същото.. мога да кажа че нямаше ефект. Пробвах и с инфлуцид- пак без ефект. Накрая си взимах исла. Също може да пробваш и със сироп, мисля че бронхостоп е изцяло билков. Бебчето е добре! Бързо оздравяване!

# 479
За момичетата,които са болни може да пробвате с Шуслерови соли,абсолютно безвредни и подходящи за бременни.За начални симптоми на настинка-хрема,кашлица,температура може да взимате сол номер 3,разтваря се във вода и се пие,няма никакъв вкус и мирис.Ако се влошат нещата може да комбинирате номер 3 с 4 и 8.В интернет има информация и комбинации за различните състояния и болести.Аз дъщеря ми само така я лекувам щом започне хрема и кашлица и за 2-3 дена се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт