Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стереотипите и връзките

 • 4 508
 • 168
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 938
От съседната тема за “женската енергия” в мъжа се замислих за този въпрос, защото някой каза, че се влияя от стереотипи, когато казах, че не намирам за привлекателно мъж да е абониран за сайтове за дрехи, да си купува много такива и да се конти.


Ами да, наистина, има неща, които не би трябвало да пречат как възприемам даде човек, но все пак имат влияние.

Пример: Ако мъжът ми си прави всеки ден анти-ейдж маска и краставици на очите, ще губи точки по мъжественост в моите очи.
Или ако ходи на маникюр и педикюр всеки месец.

Също вчера се запознах с много готин мъж, който имаже ужасно тънък женствен глас - не бих могла да го харесам, просто не става някак.

Много често чувам, как жените излизат на среща с някого и ако той е и с два см по-нисък , не го харесват вече.

Вие имате ли подобни предпочитания, които идват от стереотипите какво е мъжествено и какво женствено?

# 1
 • Мнения: 3 576
Не мисля, че има стереотипно мъжко поведение, поне аз не го възприемам така. Имаше една мода на розови мъжки ризи преди няколко години, смисълът беше "Аз съм достатъчно мъжествен, за да не се страхувам, че нещо може да ми съсипе имиджа на мъжкар." Това напълно изразява и моето мнение по темата.

# 2
 • Мнения: 106
Нямам никакви предпочитания, освен да е готинярски човек като цяло. Ходила съм и с контета, ходила и съм с рибари, но акълът няма ли го в главата, никой път няма да ме привлече, който и да е отсреща. Тъпи, неграмотни, елементарни мъже не мога да дишам.

# 3
 • Мнения: 741
Всеки има право на предпочитания. Няма нищо лошо и никой не е длъжен да се съобразява с неща, които не му харесват. Аз също не харесвам твърде наконтени мъже или пък неглиже геймъри. Не бих излязла и с някой твърде нисък, или твърде висок, за килограмите по същия начин.
НО, каквито и предпочитания да имаме като жени, трябва да приемем, че мъжете имат право на същото. Не ми харесва едностранността, която напоследък е модерна. Например, пълната жена е красива и нямаме право на друго мнение, но пълният мъж е смешен и трябва да отслабне. Виждала съм откровено груби подмятания към мъже с наднормено тегло и то директно в лицето му, но никога не съм го виждала към жена. Това е крайно двулично.
Трябва да се приеме, че всеки има право на вкус и на предпочитания, няма правилно и грешно.

# 4
 • София
 • Мнения: 11 506
За мен е далеч от привлекателно мъжът да е мърляч, да не се грижи за външния си вид, да не му пука какво облича и подобни екстри.

# 5
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 6 228
Мисля, че не за това става дума, когато се говори за женската енергия у мъжа.

Разбирането ми за това е много далеч от гореописаното и е доколко мъжът е склонен да бъде нежен, а не дали се поддържа и дали е по-суетен от жена. И двете са необходимост, породена от различни причини. Едната се движи от егото, истината е в другата. И тук идва ред на страха да не се прояви като слаб и пристрастен, ако покаже повече нежност.

# 6
 • Мнения: 13 862
Мисля, че стереотипите на тема 'женски' занимания и уклони при мъжете рязко набраха сила, когато стана неудобно да се интересуваме от социално-финансовия статус на мъжа.

# 7
 • София
 • Мнения: 11 506
Аз не смятам, че грижата за външния вид и хигиената или пък проявата на нежност противоречат на мъжкарското поведение и отношение. Или пък на сексуалността, че и това се коментираше в цитираната тема.

# 8
 • SF
 • Мнения: 19 914
Да проявяваме претенции относно това кой точно да застане до нас, за да споделяме времето си с него, не означава, означава, че си имаме вкус и критерии за подбор на приятелите, а не робуваме на чужди стереотипи. Имаме си свои вкусове и се ръководим от тях.
Няма да коментирам съседната тема в тази, защото не съм я чела. Женска енергия и мъжка енергия са нещо различно от гей ориентацията.
Различни сме хората и харесваме различни неща, което му е хубавото на този живот. Собствените си стереотипи си ги създаваме сами и е много приятно, ако можем да си ги обслужваме.
Не е лошо да поговоря с мъж, с когото не сме от една торбичка, но е изключително приятно, ако срещна човек, който отговаря на моите очаквания и претенции и говорим на един език.

Пример: Ако мъжът ми си прави всеки ден анти-ейдж маска и краставици на очите, ще губи точки по мъжественост в моите очи.
Или ако ходи на маникюр и педикюр всеки месец.

Бих се впечатлила повече, ако отрича яростно тези неща.
Ако не ходи всеки месец на маникюр и педикюр, обезсмисля по-редските си посещения. През повечето време би бил с неподдържани крака и нокти.
Може би се преекспонира с примера за краставичка всеки ден на очите и антиейдж маската, но би ли имала против ако ги редува през 3 дни, веднъж седмично? Или пак не е окей.
Ако не ми пречи и не ме притеснява по някакъв начин, нека си слага краставички на очите и през час. Искам човекът до мене да е с хидратиран клепач. По-приятно е за целувки отколкото преждевременно сбръчкания.

А пък за цвета на ризата направо се учудвам, че някой би се впечатлил. Трябва да му отива на тена на кожата, на останалите дрехи - това е условието.
Баща ми не е младеж, канени сме на сватба, има малко проблеми с краката и аз ще му купувам риза и вратовръзка - розови и двете! Simple Smile Доста добре за сив костюм.

# 9
 • Мнения: 1 238
Не се влияя от стереотипи за мъжество. Ако приятелят ми беше конте, което държи повече на външния си вид и ползва повече поддържаща козметика от мен, ще го преглътна, стига целият "пакет" да ме привлича.

Аз така, както харесвам спортни натури, съм се влюбвала в на пръв поглед далеч от стереотипа мъжествен човек - двуметров дългуч и абсолютна хилка, ама грам мускул няма този човек, а до фитнес не е припарвал никога в живота си, с един глас във високите тонове. Че и чувствителен, и нежен на всичкото отгоре. Обаче като характер, поведение и отношение към хората и жените слага много мачо типове в малкия си джоб, дишат му прахта просто.

Мисля, че, ако се стигне до там да изтъкваш метросексуалност или нисък ръст като причини да не си с някого, не го харесваш този човек изобщо и само си търсиш извинение.

# 10
 • SF
 • Мнения: 19 914
Не се влияя от стереотипи за мъжество. Ако приятелят ми беше конте, което държи повече на външния си вид и ползва повече поддържаща козметика от мен, ще го преглътна, стига целият "пакет" да ме привлича.

Аз се опитах да уточня, че каквито и дейности да го увличат, ако ще се чувствам пренебрегната или ще ме класира по важност след нещо друго, вече не отговаря на стереотипите ми,  без значение дали това ще са посещения на салони, фитнеси, пиене на бира, гейминг, ритане в квартала или игра на шах.

# 11
 • Мнения: 11 674
Стереотипи е едно, лични предпочитания-друго. Аз, нспр не харесвам мъже с бради и мустаци, колкото и мъжествено да е.
Но предразсъдъци нямам към поддържане, дори ми харесва и се ядосвам, че синът ми след няколко козметични процедури, при които грей на като слънчице, после отказва. А почти всички негови съученици ходят. В тази възраст проблемите с кожата не подбират пол
Иначе, за стереотипи те-не ми е много мъжествено свръхепилирснето при мъжете.Чак маниакално скубане на крака ми е по-скоро отблъсква що. Ако съответства на те на, розовите ризи стоят много изискано, особено както бе посочено в съчетание със сиво. Но ризи на цветенца не приемам.
Ръстът, каквото и да си говорим, е за предпочитане да е висок. При двама еднакво приятни на външност и характер мъже, по-високият ще има повече успехи сред жените.
Наднормено то тегло в степен затлъстяване е еднакво неприятно при мъжете и жените. Не само че не е естетично, говори за неглижиране и зспуснатост. И въобще не става въпрос за"ох, имам да свалям 5кг,сма ме мога"

# 12
 • Мнения: 13
Преди години сигурно бих ми било странно, ако мъжът ми си прави всеки ден антиейдж терапия с или без краставица, ако се носи с ризи -хавайки и прегръща дървета в свободното си време. Сега , стиха да е сготвил и гледал бебето, докато спя, нямам против и като жена да се облича. Ще му купя едни 13см токчета 48 размер и ще му кажа, че ще чакам с него в Пирогов не повече от три часа, след като се пребие.

# 13
 • Мнения: 8 478
Случва се и двамата с мъжа ми да си сложим пачове за очи докато гледаме някой филм Smile

Стереотипи нямам, но имам доста ясни критерии, за да стартирам отношения с някой. И като цяло не съм правила особени компромиси, защото не виждам смисъл. За уикенд забавление е друго.

# 14
 • SF
 • Мнения: 19 914
Случва се и двамата с мъжа ми да си сложим пачове за очи докато гледаме някой филм Smile

Стереотипи нямам, но имам доста ясни критерии, за да стартирам отношения с някой. И като цяло не съм правила особени компромиси, защото не виждам смисъл. За уикенд забавление е друго.

И това някои за краткост го наричат "стереотипи".  В случая "стереотипи" се е използвала в контекст на предразсъдъци, насаждане на чуждо (обществено) мнение, претенции, критерии, изисквания.
Може да се замени и с типаж.
Аз уж си имам тип мъже, които харесвам, но се е случвало да си харесам някой, който не отговаря на въпросната категория. Естествено, нищо особено не се е получавало, защото като не отговаря на основни очаквания и се разминаваме в ежедневни дребни проблемчета, какво остава за по-продължителна търпимост.

Общи условия

Активация на акаунт