ДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 48 282
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • В светлината на слънцето
Rapariga, ако обучението в бг университет е на английски, се изисква документ за владеене на определено ниво, така че за това наистина върши работа. Дъщеря ми така се явява по спешност в последния момент, защото не успяхме да намерим сертификата й от Кеймбридж (кой знае къде съм го прибрала). Представя се при самото кандидатсване, иначе не приемат документите.
Има смисъл обаче от това изискване, защото обучението е действително изцяло и само на английски (в нейния случай, но май и при немските е същото). Май само спортът им е на български.

# 571
  • На морето!
Чудесно! Благодаря за уточнението, точно от това имах нужда.

# 572
А тя какво учи, Лулу?
В търсене съм на по-перспективни и интересни специалности, вкл такива съвместни с уни извън БГ.

# 573
  • В светлината на слънцето
arino, маркетинг и стратегическо планиране - в УНСС. Не знам колко е перспективно, но това й беше първото желание. А я бяха приели и киберсигурност, в което според мен има много повече хляб и бъдеще, но се отказа. Между другото, за киберсигурността искаха дипломата и от първия гимназиален етап - заради оценката по ИТ и дали не гледаха и математиката.

# 574
  • София
Мои млади колеги, карат киберсигурност, като втора магистратура за една или две години и хич не се затрудняват.
Какво се учи и колко е полезно, идея си нямам.

# 575
  • Пловдив
...да взема да си я купя тази книга "Рана",а!?
Сигурно до края на живота си Карабашлиев ще го свързвам с "череши"-те на НВО-то....

# 576
  • София
...да взема да си я купя тази книга "Рана",а!?
Сигурно до края на живота си Карабашлиев ще го свързвам с "череши"-те на НВО-то....
Онзи ден прави представяне във Военна академия... Трябваше да "напълним залата" под строй, е не можах да се пречупя и не отидох.

# 577
  • Пловдив
https://www.welburg.net/%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

някой с впечатления (лични или не)  от този езиков лагер?
... и как "стои" цената му на фона на алтернативните? Thinking

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 10:12 от JiD

# 578
Аз съм му фен и нямат никакво значение никакви череши. Изключително ерудиран готин съвременен мъж. Наред с Георги Господинов са облик на съвременната ни литература за мен.

# 579
  • София
На същото мнение съм. И “Черешите” или както там му беше името на този разказ изобщо не беше лош разказ, мисля.

# 580
  • София
На същото мнение съм. И “Черешите” или както там му беше името на този разказ изобщо не беше лош разказ, мисля.

На мен пък Черешите изключително много ми харесаха.

# 581
  • България, София
Привет, дами!
Честит празник!
Нека в дните ни има изобилие от хубаво, омайно вино и споделена любов!

Как са наборчетата в новия срок?
При моята девойка със започване на срока началото на учебния ден се премести с 20 минути. Вече вместо в 8.00 ч., започва в 8.20 ч.

# 582
  • София
Привет!
Моята девойка тръгва в 6:30 сега заради първата смяна. В неделя ще е на олимпиада по английски. Не полага никакви допълнителни усилия. Над нещата е. Grinning

# 583
Велина, блазе ви за началния час.
Моята девойка започват всеки ден в 7,30ч. Съответно се става поне час и нещо по-рано, защото трябвало да се разсъни и приготви. Тръгва в 7 без 10, защото нещо не й пасвало иначе разписанието на трамвая и да не тичала.
Иначе тя изкара първите дни в началото на срока някакъв вирус, но се оправи. Пробвахме как работи системата с електронните извинителни бележки, че досега не беше отсъствала. За добро посрещане в понеделник, на нея, друго отсъстващо дете, както и на деца без домашно / моята е била с написано/, са им дали тест върху предаден през седмицата на отсъствие материал. Другите не са правили тест нито с тях, нито предната седмица, когато тя беше болна. Щерката казва, че се е справила прилично, предвид, че е по езика, но все пак ми се струва малко абсурдно, да дадеш тест само на част от учениците, като включиш отсъстващите само поради това, че не са били на училище. Не знам дали госпожата си е мислила, че са били на почивка отсъстващите, но детето каза, че следващия път предпочита да ходи болна на училище!!!

# 584
  • Пловдив
На нас официално в Школо са предложили явяваване по желание на НВО в края на 10 клас по НЕ (първи чужд с тест за ниво В1) и по АЕ (втори чужд за ниво А1). Трябвало да се заяви това явяване писмено до края на седмицата.
Наборът ми се изсмя като го питах дали смята да се яви на някое от НВО-тата ...
Joy

Да допиша, че ЕГ Пловдив мина само първа смяна. Започват в 7:30. Той става  час и половина по-рано, че нашето ЕГ е на "къра" и часовете им са по 45 минути.Започва деня в 6 с намокряне на косата и грижливо оправяне на смачканите през нощта къдрици....Rolling EyesRolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт