Първокласници 2024/2025

• 32 615
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
В училището на сина ми има само математика без граници. 20лв е участието, не знам защо е повече. На есенния кръг нищо не направи (има 10 точки или около 10, не съм сигурна). Но и не бяхме преглеждали нищо за състезанието, защото аз не предполагах, че са логически задачи. Сега за зимния кръг му свалих от минали години, но пак някои са му трудни, мърмори и не иска да ги решава.

# 571
Най-добре следете календара на математическите състезания на СМГ и МОН и се записвайте самостоятелно в училища, които организират състезания. Ние сме в нематематимеско училище, но учителката ни следи всяко състезание и решават веднъж седмично в клас и дава за домашно предишни варианти на всяко текущо състезание (до този момент поне 4-5 състезания- МБГ есен и зима, ИС, КМС, ЕК) - така се създават чудесни условия за развитие на интереса и познанията (друг е въпросът, че малкият няма особен интерес засега).

# 572
И в нашето училище не е имало състезания. Ако не се провеждат в училището има централно място, в някои школи например.

Точно днес се присетих за европейско кенгуру. Бях водила голямата преди бая години и тогава ми се виждаха нормални задачите. Сега погледнах за първи клас от миналата година и ми се видяха безумно сложни Flushed Имат доста текст за четене, а и са завъртяни.

# 573
  • София
За София град е обявена грипна ваканция от 27.01 до 05.02.

# 574
  • София

Няма такова нещо в новините. Къде го чухте?

# 575
  • София
Къде прочетохте подобно нещо? Никъде няма подобна информация

# 576
  • София
Този линк е с новина от 2020г
Грешка е

# 577
  • София
Този линк е с новина от 2020г
Грешка е
Абсолютно!

# 578
  • София
Да, за съжаление!!!

# 579
Тоест керамичното покритие е безопасно?

# 580
Здравейте,
Е- Медицинска бележка може ли да е от 28.01-06.02.25, но да бъде издадена на контролен преглед и ще извини ли отсъствията в Школо до края на м. 01.25 г. , като ще е издадена 06.02. в следващия месец?

# 581
Не, защото училищата изпращат отсъствията до 4 число на месеца.
Отделно личният лекар няма право да издава бележка със задна дата от толкова дни.

# 582
Не, защото училищата изпращат отсъствията до 4 число на месеца.
Отделно личният лекар няма право да издава бележка със задна дата от толкова дни.

Аз за това питах, точно , защото ни каза на контролен преглед , че ще я пусне за изминали дни.
Да разбирам, че днес е можело да я пусне  от 28.01 до 06.02 за домашно лечение?
До сега сме вземали за три - четири дни назад, но винаги е било в рамките на един месец, а нали в Школо е автоматично да извинява при получена бележка. На 04.02 няма да може да се извинят за предходен месец ли?

# 583
Най-разумно е да пуснете бележката до петък най-късно. След това, ако отсъствията се изпратят, няма кой да направи нещо. И там е автоматично.

# 584
А по повод извинителните бележки. Вече втори ден личната не отговаря на позвъняванията ми, без час не мога да се добера до нея. Мога ли да мина на преглед при частен педиатър и той да ми издаде извинителна бележка за отсъствията? Тъй като досега не съм практикувала така, но не мога повече да чакам, а искам детето да бъде прегледано. Та питането ми е, ако издаде бележка  въпросния  частен педиатър и тази бележка не е електронна, дали ще се приеме от училището?

Общи условия

Активация на акаунт