Първокласници 2024/2025

• 31 957
  • 757
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Ние сме говорили по въпроса, майката е много притеснителна и според мен безумно я е срам от това. Дразни ме поведението на детето, но съм от хората, които смятат, че децата с отклонения в поведението имат нужда от подкрепа и помощ. Не от нерви и истерии на чужди майки. Това съм учила и такова ми е мисленето.
Уча моето как да реагира и да има нормална/висока себеоценка и предлагам съдействие на другия родител и на учителя. Едно друго дете, с което са заедно от яслата също е буйно, но по друг начин. Хитрец е 🤣 Обича да подтиква към бели. Но е страхотно, родителите му също. То има определена история, която е фактор в поведението. Преместиха го, защото учителките са неспособни. Продължаваме да се виждаме с тях, децата ми се спогаждат добре с него, макар да правят бели заедно. Не съм от типажа майки, които искат да изгонят някое дете и да няма проблем(при тях). Аз предпочитам учителите да бъдат накарани да се обучат да работят с всякакви деца, а към родителите да има нормален подход, така че да не заемат отбранителна позиция и да са спокойни да потърсят помощ-психолог, логопед.
Съответно за екскурзията ще пиша на учителките, ще помоля за повече внимание(те си ги знаят), ще говоря и с майката на конкретното дете, но и с родителите на едно друго от групичката им, които са ни близки семейни приятели. И обикновено те тримата и още едно четвърто се забъркват в поразии. Смятам, че така всеки ще се постарае по някакъв начин да осъществи контрол и ще говори с детето си. Класът е буен с много момчета, като 22-23 деца са от групата от градината(и от яслата) и 2-3 са нови. От тези нови има едно, за което знам, че е най-най проблемното в класа. Там вече не познавам родителите, но и чувам рядко за детето, т.е. моето явно не е потърпевшо.

# 751
Извинете, но как позволявате детето Ви да бъде ОПИПВАНО по интимните части???
Това така ме изуми, че не мога да коментирам даже и цените в Боровец...

Аз пък да си кажа моята гледна точка и опит в България. Нито едно от децата ми не беше удряно или тормозено в Германия. Но в България едно дете постоянно тормозеше баткото ми мин година в предучилищната група. Постоянно говорех, все ми се оправдаваха с разни слъзливи семейни истории. Накрая детето нарани моето до степен да извадя медицинско и заплаших с инспекция, даже наистина мислих да го направя, но първо заплаших. Ами това дете не доближи моето, никога повече и не беше оставяно да го тормози. Изобщо нямахме проблеми след това. Моето дете също е с проблеми, между другото и ми излизаха с номера, че, заради това, че баща му е жалкар и неагресивен, детето ми не се е научило на здравословна агресия. Simple Smile)

Вие си помислете ок ли е вашето деликатно и нежно дете да бъде НАСИЛВАНО по такъв начин. Това е грубо навлизане във физическото пространство на детето Ви.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 13:49 от MariyaHris

# 752
Шапка свалям за търпението, разбирането и всичко останало. Звучиш супер позитивно, което е чудесно.
И просто си признах, че аз не бих могла да имам подобна реакция в описаните ситуации.

# 753
Не бих търпяла подобно просташко поведение към детето ми,ако ще майката не от срам да умира и да ми е симпатична.Какъв пример му давате замисляте ли се?!
При нас има проблемно момиче,нахална,лъже,краде,родителите са нормални,но бабите ги гледат и положението е на ти таблета и не ме търси.Батко и е трети клас,от три училища вече е бил изключен,пълно гаменче вече.Като гледам и тя натам върви.Оправданието им е буйни са,ама не лигави и невъзпитани са,неглижирани.Лично на моят не успява да му прави интриги или да краде от него,но с момичетата се държи ужасно и с по слабите момчета.Мерки са взети и се надяваме скоро с нея да нямаме проблеми.
Боровец е скъп,абсурд да дам толкова пари аз.Предстои му състезание по плуване в близък град за една нощувка,лятото ще ходи на лагер с треньора и групата по карате,при нас зелените училища и екскурзии за повече от ден са след 4 клас.

# 754
  • София
Аз също съм в шок! Значи на вас са ви симпатични родителите и оставяте детето ви да бъде тормозено, вместо да застанете с позиция и да го защитите от това унижение? Да влачи детето ви, да го бута в кофите, ближе го и го пипа по интимните части!!! Ако смятате това за нормално, то и вие имате нужда от професионална помощ.
Прекратявала съм дългогодишни приятелства заради техните деца - невъзпитани агресори. Аз нужда от такива в живота си нямам, дъщеря ми също.

# 755
За лагера, сега в събота заминава за Пампорово до сряда. За първи път ще ѝ бъде.

# 756
Моля, публикувайте нова тема.

# 757

Общи условия

Активация на акаунт