Любители на котки - Тема 186

• 24 676
  • 552
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, страхотни сте! 🤗 Сила голяма.
Радвам се, че ви "познавам"!
На работа съм днес (от 9:00 до 21:00) и не мога да смогна да ви изчета сега.
Моето мнение е, че при всички случаи Мъри е по- добре сега, отколкото ако е сама в запечатаната си къща. И е голяма късметлийка, че попадна на тази полицайка!
(пък и може да ѝ хареса да живее в компанията на други косматковци).
Респект! Жената по никакъв начин не е длъжна..., просто е от "нашата порода"!
Dorisaneva, 🤗 лично аз те разбирам (или по- точно си представям шока от случилото се и огромното напрежение, на което си подложена в момента, при това от разстояние...)
Добре би било да има спокойствие и разбирателство в темата!

# 316
  • Бу-у-урга-а-ас
Знаете че, котките са снабдени с невероятни дарби за оцеляване. Преди години сестра ми спаси коте, което порасна като напълно незрящ котарак. Освен слепотата, се оказа, че прави епилептични гърчове, които за съжаление са съпроводени с обилно изпускане на тазовите резервоари. Освен него, тя отглеждаше и едно полусляпо куче, както и възрастна кокершпаньолка, която им създаваше големи грижи от здравословен характер.
Та Колчо Слепеца, за да не бъде ефтанизиран, с триста зора я убедихме да го закара на вилата при нашите родители. Така Колчо заживя като дворно коте и част от цял котешки прайд. Беше към 7-8 кила и ужасно угоен и безформен. В момента е супер елегантен, перфектно адаптиран и си живее живота. Разбира се, баба му и дядо му го гледат като специален и не е като да нямаше екшъни покрай живота на село. Миналата есен селска котка подхвърлила недорасляче, което Колчо отгледал и буквално спасил - топлил, близал, пазел, водил до храната и така вече си имат един тийнейджър, който скоро ще бъде кастриран с невероятното име Саж Дьо - сив е.
Та мисълта ми е, че не можем да сме 100 процента сигурност, че Мъри няма да хареса някое спокойно, огряно от слънце дворче, с тук таме някоя муха за гонене.

# 317
Ех, голямо чудо сте, момичета! Огромен поклон от мен. Влизам да ви чета чат пат и сега разбрах...Светъл път на Недоволна. "Познавахме се" виртуално от 2020ста, допадна ми, пишехме си на лично. Прекрасна, интелигентна жена, разказваше ми толкова интересни неща..Тя е една от дамите тук, които е оставила най-ясен образ и спомен у мен.

На всички, сторили толкова много за Мъри, благодаря Ви, че Ви има. Вие сте надежда и светлина! Heart   Сигурна съм, че Недоволна гледа от горе и е спокойна, че котето е в добри ръце.

Не мога да помогна с дом, тъй като имам куче (което нямам идея как би реагирало на чуждо коте), както и мъжки котарак у нас, но мога да помогна финансово. Моля, ако има нужда, пишете ми направо на лично

# 318
Светъл път на Недоволна! Респект и уважение за вас момичета !
На мен ми хрумва да се напише пост и в големите фейсбук групи освен котешките. В тези групи също пишат много сърцати хора и вярвам, че така по-бързо ще се намери дом на Мъри.
Положението е майко Мила, Забелязано в София, Майките на София, Завръщане на село. Идеята ми е групите да са с повече членове може някой да я поиска там. А и вие може да знаете още групи с много хора. В котешките е пълно с котенца и там със сигурност ще е трудно.

# 319
  • София
То верно, че Мама Нинджа помогна късно вечерта снощи, веднага след като ѝ писах, но досега няма реален резултат, само 37 споделяния, част от тях от мои лични приятелки.

Моля ви, не атакувайте Дори, тя прави много повече от нас за Мъри, а преминава през загуба на много близък човек, нека проявим съчувствие и разбиране към нея вместо да я назидаваме. В края на юли почина БНД (на малкия ми син), по същия начин като Недоволна, изненадващо, и напълно разбирам усещането за гняв и отрицание, които са нормален етап след смърт на близък.

# 320
Дайте линк към личния З профил и ще го шерваме.

# 321
  • София
Пращам на л.с.

# 322
Пращам на л.с.
Може ли и на мен. Искам да помогна, ще споделя където мога.

# 323
Писах до жена, чиято мисия е да спасява кучета в беда. Пяубликувам отговора й за успешно осиновяване на животно:

Roza Ivanova
Успешна публикация:

1) Първото и най-важно нещо е, да се направят възможно най-хубави и ясни снимки на кученцето/ котенцето.
2) Пише се публикация с историята на животинката. Хубаво е първото изречение да е грабващо за читателите и да няма излишна информация в самата публикация.
3) Публикацията се качва с 1-4 хубави снимки около 21ч. Лятото към 21-22ч. Зимата към 20ч. Тогава има най-много хора на линия.
4) Веднага след публикуването, публикацията се споделя във възможно най-много групи с по много членове. Отговаря се на всеки коментар под публикацията и под споделянията. Идеята е да я хване фейсбук алгоритъмът. Колкото повече коментари, споделяния и харесвания има, на толкова повече хора я предлага фб. Така фейсбук счита публикацията за интересна и я предлага на повече хора.
5) И така всяка вечер до намирането на хубав дом се повтаря това споделяне на една и съща публикация и отговаряне на коментарите дори да е с емотиконка или стикерче. Важното е да има активност. Аз ги споделям и сутрин около 8-9ч. Също има успех. Ако пък дълго време няма успех публикацията, се пише нова с нови снимки

# 324
  • София
И аз снощи пуснах такъв пост. Публичен е и можете да го споделяте. Лошото е, че много време не съм ползвала фейсбук и успях да кача само една снимка. Не успях втора. Освен това, когато дълго не съм била активна, не се появява на всички стени на приятелите. Sad

# 325
Благодаря, Таня, нека всички споделим публикацията, с публичен статут. В своя профил допълних, че познавам починалата собственичка, но поради двама други домашни любимеца, осиновяването й от нас е невъзможно. Писах, че може да е при възрастен човек, защото в домашна обстановка, при привикване към стопанина е спокойна и през по-голяма част от времето спи.

Пуснах известие с молба за намиране на дом за Мъри и в темата за консервиране. Там Недоволна беше активна.

# 326
  • Стара Загора
Тъй като Шарки ми писа на лично, а смятам че дължа и на вас отговор.
След разговор с ММ относно Мъри се оказа че той е твърдо против още една котка. Съжалявам, че решението ми беше прибързано и необмислено, както и необсъдено с него, и ви подведох. Не очаквах такава реакция.

# 327
  • София
Барби, и моят мъж каза: "Как шеста котка?". Обаче съм почти сигурна, че ако не се намери никой, може и да поддаде. Но самата аз знам, че не е правилно решение. Sad Вече споменах вчера. Мъжките бият женските, а за една и без това стресирана котка, това би довело до проблеми.

Как стои въпроса с Инстаграм? Там нямам профил и не знам дали могат да се споделят постове. Обаче знам, че напоследък е по-популярна платформа от Фейсбук.

# 328
Проблемът с Мъри се заплита още повече. Момичето - полицай се е отказало да гледа Мъри по ред причини и в момента трескаво търсим временно друго решение . В хотел не я приемат , защото няма наличен паспорт и последните 2 години Ралица не я е ваксинирала поради незнайни причини. Трябва днес да бъде взета от дома на момичето и незнайно къде заведена. От 8 часа въртя телефони ...  и се моля на кого ли не. Искам да се прибера в София , но не мога да шофирам в проливния дъжд и буря. Просто не знам какво да правя...

# 329
Изпратиха ми този линк. Нямам никакво време за пост, а и навярно наистина следва да се качва публикация вечер:
https://www.facebook.com/catshomesf

Дори, ако причините не са лични (проблеми на полицайката), моля сподели - ако поведението на Мъри я е отказало, то може не просто да откаже друг, а да доведе до изхвърляне на котето на улицата.

Последно дописвам, защото разпратих запитване до повечето си приятели - може би може да се устрои котето в къща в Хераково. Ще е полу-дворна, полу-домашна, в съобщество с други котки. Да откажа или да се направи запитване към собственичката дали би приела Мъри?

Общи условия

Активация на акаунт