Любители на котки - Тема 186

• 24 672
  • 552
  •   1
Отговори
# 330
Изпратиха ми този линк. Нямам никакво време за пост, а и навярно наистина следва да се качва публикация вечер:
https://www.facebook.com/catshomesf

Дори, ако причините не са лични (проблеми на полицайката), моля сподели - ако поведението на Мъри я е отказало, то може не просто да откаже друг, а да доведе до изхвърляне на котето на улицата.
От утре е в годишен отпуск и заминава на почивка. Не знам кой ще й гледа котилото. Но е категорична че до обед Мъри трябва да е взета. Говорих със сина ти и с него се чудихме какво да се предприеме. В краен случай улицата я зове - много гадно , но това е положението.

# 331
в краен случай - https://arsofia.com/ , не съм чула да отказват. Също и https://www.facebook.com/iCatRescue - те се занимават с котенца и вероятно ще може да приютят Мъри, докато му намерят дом. Защо "улицата да го зове" . Някой говорил ли е с НПО-тата, които спасяват улични животинки, напр тези горе?

# 332
А не е ли възможно животинката да се върне в апартамента с много вода и храна докато си дойде сестрата?

# 333
Не звучи сериозно - вчера я взема, поставя условия какви хора могат да я осиновят, а днес се сеща, че ще пътува.

Това е най-правдоподобно - ще се подава храна и вода под вратата - вече е проиграно. А може и да се оставят няколко легена с вода вътре, купа с храна. Котките са устойчиви. Ще се поомирише жилището, но то и без това ще се нуждае от основен ремонт.

Принципното ми предложение до Дори беше да се захранва и пои котето под вратата до идването на сестрата. При информация, че тя (сестрата) няма да я вземе, щяхме да имаме време за търсене на дом. Сега се преобръща всичко. За Мъри би било най-добре по-дълго да си е на своето.

# 334
И аз не разбирам как вземаш котка и на следващия ден казваш, че излизаш в годишен отпуск и не можеш да се грижиш за нея. Не знае ли, че ще е отпускарка. В последния момент ли и казаха. То, не, че не е възможно, ама ми е малко съмнително. Още повече, че ще ходи на почивка. Значи е знаела и е организирала отпуска си. И все пак е взела Мъри, без да каже, че е за ден.
Мъри как се е държала. Да не би нещо в поведението и да е накарало момичето да се откаже. Ох, не знам вече.
Момичета, няма ли някой от София в темата, който може да приюти Мъри. На улицата тя няма големи шансове за оцеляване - домашна котка на възраст, с притъпени инстинкти и без ваксини, не знам доколко би успяла да се адаптира. Ама, че работа. Милото животинче.

# 335
Iris, тя сестрата нали е била категорична, че няма да вземе с нея..

# 336
Говорих с позната, която се занимава активно с животни и помага. Каза, че има два варианта. Единия е да се направят снимки и да се предложи за осиновяване. Другия е да и се извършат манипулациите като обезпаразитяване, паспорт, кастрация и пак да се предложи за осиновяване. Ако и се направят тези манипулации ще бъде приета в хотел временно. Но където и да е трябва да е прегледана от ветеринар, обезпаразитена, ваксинирана и паспорт да има.

# 337
Тя няма да я вземе, но ще има време да се търси жилище за котето, а то да си е в своя атмосфера с минимум стрес

# 338
А не е ли възможно животинката да се върне в апартамента с много вода и храна докато си дойде сестрата?

Не. Питах разследващия полицай- апартамента е запечатан и нямали право да я връщат. Категоричен отказх. Трети ден се занимавам от 8 ч сутрин до вечер . Сигурно над 100 телефонни разговори съм навъртяла. Това е положението. Всички стационари в София са заети. На хотел без паспорт и ваксини не може.

# 339
в краен случай - https://arsofia.com/ , не съм чула да отказват. Също и https://www.facebook.com/iCatRescue - те се занимават с котенца и вероятно ще може да приютят Мъри, докато му намерят дом. Защо "улицата да го зове" . Някой говорил ли е с НПО-тата, които спасяват улични животинки, напр тези горе?

Как на улицата???
По-добре да се върне в апартамента й!!!

Моля ви... Не я обичайте на смърт!

# 340
  • София
Точно над теб пише, че не може в апартамента.

А възрастният човек, когото Мъри познава, не може ли да я приюти временно?

# 341

Не. Питах разследващия полицай- апартамента е запечатан и нямали право да я връщат. Категоричен отказх. Трети ден се занимавам от 8 ч сутрин до вечер . Сигурно над 100 телефонни разговори съм навъртяла. Това е положението. Всички стационари в София са заети. На хотел без паспорт и ваксини не може.
Ако се заведе на ветеринар и се извършат някои манипулации ще може да й се издаде паспорт. Също след това временно ще може да остане в хотел.

# 342
  • София
Не забравяйте, че апартаментът е запечатан. Мисля вариант с апартамент, който не се обитава. Но не знам как би се чувствала там. При всички положения е по-добре от дворче, а за улицата да не говорим.

# 343
..
А възрастният човек, когото Мъри познава, не може ли да я приюти временно?
Да, този мъж дали няма да може да вземе Мъри за кратко поне, докато и бъде намерен дом.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 14:53 от Джаста Праста

# 344
Като прочетох за улицата и веднага писах... Без да допрочета всичко...
Желанието да се помогне на Мъри е голямо. А ще се окаже, че дна остане в апартамента е било най-добре...
Cry
Чудя се и мисля за вариант...
Ветеринарна клиника City jungle имат стационар...Сигурно не само те...
Не знам... Разстроих се...

П. П. Бях се оплакала наскоро. Съсед почина и наследниците му пуснаха кучето на улицата Cry

Общи условия

Активация на акаунт