Любители на котки - Тема 186

• 24 659
  • 552
  •   1
Отговори
# 345
Не забравяйте, че апартаментът е запечатан. Мисля вариант с апартамент, който не се обитава. Но не знам как би се чувствала там. При всички положения е по-добре от дворче, а за улицата да не говорим.
В София ли е апартаментът? Ще обезпеча пелети - за да се почиства най-лесно тоалетната на котката - с изхвърляне в тоалетната, ще съберем пари и ще купим храна и ще си направим дежурство за почистване (ако е допустимо влизането ви жилището от непознати).

# 346
  • София
Да, Шарлот. В София е. Мъжът ми се съгласи. Единствено, че в момента е зает. Но доколкото разбирам крайният срок е довечера, нали?

# 347
Мъри няма шанс да оцелее на улицата. Иначе може да се социализира с други животни, в началото винаги са страхливи и плашливи.

# 348
Като, Таня, няма да се отказваме да пускаме постове за осиновяване и трайно устройване. Временно решение, за да оцелее животината.

# 349
  • София
А каква е истинската причина полицайката да се откаже? Агресия ли е проявило?

# 350
Точно над теб пише, че не може в апартамента.

А възрастният човек, когото Мъри познава, не може ли да я приюти временно?

Днес му се молих - тотален отказ

# 351
Ако има възможност някъде за празен апартамент също е вариант. Трябва само някой да ходи да я храни и да почиства.

# 352
Има някаква искрица надежда за 1 стационар , по - късно ще разбера какво е станало. А момичето се е отказало защото Мъри не е ваксинирана и техните са я натиснали, поне така аз мисля. Вече е без значение.

# 353
Важно е да се ваксинира. Според мен, ако се направи това ще има повече възможности за дом.

# 354
Беше зор да я изкарат от апартамента, сега зор отново да се върне , но не става.  Полицайката , колкото и любезна да е жената, и на нея не й издържаха нервите и тя е звъняла на разни места да търси място, накрая ме отряза любезно и ми каза , че купища папки има на бюрото си , а тя 2 дена се занимава с котката. Обещах й , че повече няма да я безпокоя. Мислете - общото мислене на много хора е по добро от единичното. Пак повтарям, че има надежда за 1 стационар, но уговорката е в 18 часа да разбера и се обадя, ако междувременно пак не се случи нещо. Горкото Мъри.

# 355
  • София
В Свети Антим, макар и не най- емпатичната клиника, обикновено се намира свободен стационар.
Но неваксинирана домашна котка може да лепне много неща. Най- добрият вариант е с празния апартамент, макар и временен.

# 356
Да, Шарлот. В София е. Мъжът ми се съгласи. Единствено, че в момента е зает. Но доколкото разбирам крайният срок е довечера, нали?

Таня, имам познат, който може да съдейства с транспорт и да вземе котето от полицайката и да го закара до празния апартамент. Само това. Може и сега веднага. Обадих се в клиниката, която вчера имах предвид, вече са препълнени и са спрели прием заради почивни дни.
Мога да ви изпратя тел. на лични да говорите директно с човека, който може да помогне с транспорта.

# 357
Пресподелям поста на Таня в различните групи, питам и лично различни хора, но не възлагам големи надежди на този метод.

# 358
  • Sofia
Не знам дали във Фейсбук има групи за самотни възрастни хора. Може би в подобна група ще е по-лесно да се намери нов стопанин. В нашия квартал е пълно с баби, които си разхождат кучетата (малки породи). Сигурна съм, че има немалко и такива, които гледат котки. А някои може да не искат да се занимават с малко котенце, ами уравновесена възрастна котка с утвърдени хигиенни навици да е по-подходяща за тях.

# 359
Здравейте,все за помощ ви търся,но ще простите.Пак сме на зор.Здравейте,в разстояние на две седмици се наложи да приютим две котета,около 500 грама,първото го прегледахме,обезпаразитихме,направихме троен тест,който бе отрицателен и сега е изолиран,докато не се уверим,че е напълно здрав,за да го съберем с другите ни две котки.Междувременно,вчера,в дъжда,още един мушморок,плачещ ,ни призова да помощ,ние откликнахме,разбира се.Днес успяхме да го вредим в натоварения график на една госпожа,ветеринарен лекар.Обезпаразитихме,за съжаление теста за котешки коронавирус,цъфна в две чертички.Имахме намерение,ако е здраво да го съберем с другото за няколко дни,а после и да ги приобщим двамата,но при това положение е ясно,че ще бъде изолирано индивидуално.Проблема е,че ветеринарния лекар ни обясни,че лечение има само на симптомите,че не се знае дали няма да прерасне в хроничната форма,поясни ни,че не е ясно изкарал ли го е вируса,кара ли го в момента,ако е така,ни разясни,че е силно заразно,не ни даде надежда,че дори след изолация ще е безопасно да го приобщим към другите домашни и ние сме в чуденка какво са правим оттук насетне,как и къде да го гледаме,няма вариант да е вечно в изолация,въобще може ли съвети в тази насока,за които предварително благодарим.

Общи условия

Активация на акаунт