Любители на котки - Тема 186

• 24 648
  • 552
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, Мъри кастрирана ли е, защото питат под публикациите?

# 361
  • София
Не знаем.

# 362
Мисля да , но не съм съвсем сигурна. Заклещена съм на морето в Лозенец, тук е ужас порой наводнения и не мога да тръгна за София.

# 363
  • Стара Загора
Това намерих, но ще потърся още. Може след това да е кастрирана.

# 364
Говорих с ветеринарите на моята банда. Те имат стационар за неваквинирани, отделно от другите. Това, което могат да направят за Мъри е да залепят нейна снимка в клиниката, заедно с информация че търси новия си човек.
За който не знае, аз съм в Стара Загора.

# 365
Милата Мъри ! Направо ми се плаче като прочета колко е чувствителна. Вярвам, че ще има голям късмет обаче. След такава загуба не може да не се случи нещо хубаво за милото животно.
Относно коронавируса - моята котка е носител, едвам го спасиха ветовете преди около година. Лекарката ми каза да не го събирам с други котки.

# 366
  • Sofia
Да разбирам ли, че този коронавирус си остава в организма и може пак да се активира и котето да се разболее повторно или да стане заразно?
Относно коронавируса - моята котка е носител, едвам го спасиха ветовете преди около година. Лекарката ми каза да не го събирам с други котки.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 13:47 от Brin de muguet

# 367
Да разбирам ли, че този коронавирус си остава в организма и може пак да се активира и котето да се разболее повторно или да стане заразно.
въх,къде ще го гледам, тогава?

# 368
Изобщо не знам, аз му направих курс с ветомюн, надявам се да не се прояви

# 369
  • София
Здравейте,
И аз за съжаление не съм в София в момента, в Атина съм, прибирам се в петък.
Веднъж съм се виждала наживо с Недоволна, даде ми семена и бих искала да помогна.
Като начало бих се включила с пари за да се ваксинира и кастрира котката.
Вкъщи при Шепа не мисля че ще стане,защото тя продължава да бие Наско, когато го взема в апп, само със Страх се спогажда.
Но пък на село бих могла да и оборудвам отделна стая и на всеки 2-3 дни да я навестявам, както правя и с двата мъжки. Няма да е лукс и за зимата ще го мисля така или иначе момента за отопление и за другите, но поне временно от събота както е предложението за апартамент има и за къща в село на 30 км от Сф. Най-добре ще е да се намери семейство с апартамент без котка, но това е което аз мога да предложа към момента.
Пари и стая в къща от събота поне като временно решение.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 14:14 от Aila

# 370
Мислите ли, че е добра идея да се сподели поста в групи на местно ниво - за София и квартали на града? Аз не съм от София и не съм запозната с такива, споделих само в котешките.

# 371
  • Варна
Здравейте, дами, отдавна не съм писала, но се включвам, за да помогна за котето Мъри.
Аз мога да я взема в четъртък вечер и да я взема ВРЕМЕННО при мен, докато ѝ се намери постоянен дом.
Обяснявам ситуацията - имаме къща в Приселци с прилично количество котки. В момента обаче живея през повечето време в София в наследствен апартамент, тъй като си смених работата. В този апартамент котки няма и бих могла да взема временно Мъри. Подчертавам временно, защото след няколко месеца планирам всички да се преместим в София. Дотогава ще съм я ваксинирала и ще имаме време спокойно да ѝ търсим дом. Докато не съм в София съседите със сигурност ще я наглеждат.
Надявам се, че дотогава няма да я забравите.
Ако решите да ми гласувате доверие, в четвъртък вечер мога да я взема откъдето кажете.

# 372
Няма ток и нетът прекъсва в Лозенец. Пътят е река дълбока до кръста и е непроходим. Евакуират хора. Пожарната се опитва да направи нещо, но потопът не е спирал от снощи. Не знам кога ще може да се пътува.  Много неприятна ситуация. Към 18 ч ако имам нет ще ви кажа какво е станало със сагата с Мъри

# 373
  • София
Здравейте, дами, отдавна не съм писала, но се включвам, за да помогна за котето Мъри.
Аз мога да я взема в четъртък вечер и да я взема ВРЕМЕННО при мен, докато ѝ се намери постоянен дом.
Обяснявам ситуацията - имаме къща в Приселци с прилично количество котки. В момента обаче живея през повечето време в София в наследствен апартамент, тъй като си смених работата. В този апартамент котки няма и бих могла да взема временно Мъри. Подчертавам временно, защото след няколко месеца планирам всички да се преместим в София. Дотогава ще съм я ваксинирала и ще имаме време спокойно да ѝ търсим дом. Докато не съм в София съседите със сигурност ще я наглеждат.
Надявам се, че дотогава няма да я забравите.
Ако решите да ми гласувате доверие, в четвъртък вечер мога да я взема откъдето кажете.
Писах на л.с. данните за контакт на сина ми.

...
Дори, пести си тока на телефона (в новините казаха, че заради наводненията нямате ток). Ето, NoProblems се включи от София, ако се обади на сина ми сега, ще сме напреднали значително.

# 374
  • София
Чух се полицайката, при която е Мъри. Мъри е много стресирана. Стояла в едно ъгълче. Нито яде, нито пие, нито ходи до тоалетна. През нощта жената я взела в леглото си, за да я гушне, но там били и нейните котки, които са доста и Мъри се е уплашила още повече. Обаче е напипала нещо на коремчето и в момента я води на лекар. Казах ѝ, че ще ѝ помогнем финансово за прегледа и ако се налага операция. Засега обаче сестрата на Недоволна е казала, че поема разходите, както и стационара. След прегледа ще ми се обади, за да ми каже какво предстои.

И последно - причината да не иска котето вкъщи е само една - Мъри се стресира още повече от наличието на толкова животни около нея. Което потвърждава и моите опасения, че у нас няма да ѝ е добре.

А полицайката е невероятно мила жена!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 16:26 от Таня67

Общи условия

Активация на акаунт