Любители на котки - Тема 186

• 24 612
  • 552
  •   1
Отговори
# 465
Връщам се от клиниката. Таласъмът е ухапан от друга котка. Слава богу, раната е повърхностна. Отокът е спаднал от вчера. Сложиха му депо антибиотик за три дни и противовъзпалително. Ще промиваме сутрин и вечер с кислородна вода и ще можем с крем, който е с антибиотик, противовъзпалително и противогъбично. Явно много го боли, защото посегна на докторката, а той до сега на друг човек освен на мен или на мъжа ми не е посягал. А не е като да не е ходил по доктори. Grinning
Сега е с обръснато краче.

# 466
  • София
Бандюга! 😻 Ще му мине!
Да ви покажа ушенцето на моя бандитски- дупчицата е нова придобивка, , отхапаното ухо е от тийн периода, другите белези са от дране (и само по това го хапят и дерат)

Скрит текст:
Навън е студено и се гушкотим още, нищо, че пладне стана 😅 (ама 2 дни няма да ме има, да наваксаме) и един куп задачки ме чакат.

Блеки още не е "закусвал", но не дава зор.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 12:00 от AnyHr

# 467
Не,до почти 3 през нощта се хвана друга котка.После капана беше освоноден,на сутринта пауча беше изяден.
Тази нощ отново🤞

# 468
  • София
Бандюга! 😻 Ще му мине!
Да ви покажа ушенцето на моя бандитски- дупчицата е нова придобивка (и само по това го хапят и дерат)

Скрит текст:
Навън е студено и се гушкотим още, нищо, че пладне стана 😅 (ама 2 дни няма да ме има, да наваксаме) и един куп задачки ме чакат.

Блеки още не е "закусвал", но не дава зор.
И ухото на Рижко е същото на вид. Simple Smile Индианското му име е Рижко Т(д)антеленото ухо. Simple Smile Спомен от уличния му живот. Simple Smile Тук се вижда колко е разръфано:

Joy

Иначе хапането на уши е всекидневие у нас, но поне рядко има рани. Simple Smile "Лекичко" показват кой на кого е шеф. Simple Smile

Ред, дано тази нощ е успешна!

Мини, бързо да се възстановява хайманата! Hug

bubalesa, да пробваме все пак да намерим дом за черно бялата маца?

Между другото, една жена (близка на Мира от темата) ми писа за Мъри. Засега отложих разговорите. Нека да видим какво ще стане с операциите.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 12:01 от Таня67

# 469
  • София
Големи бандюги тез черни пантерки.

Аш има 1мм ръфнато от едното ухо, но сам си го направи. Носихме го в раницата и докато се въргалял (возихме се на метро) явно го е одрал със заден крак.
Смях се с доктора "Щом не ти е перфектен ще шием". Но реших да не го подлагам на това.

Имам познат, чиято котка е без предна лапа. Опитал се е преди време да осинови котка с недъг, но не са се разбрали с организацията и е бесен и не иска да чува за никакви НПО.
Осинови бенгалка ор развъдника на Аш. Скоро не сме си писали да питам как са децата. Мре и за двете.

Бубалеса, ще се адаптира и на три крака. Дано някой я хареса.
Клиниката дали не може да пусне обява?
Клиниката където водя моите редовно пускат обяви, защото постоянно им носят котки и котенца. Последният път мачках свинкс и не погледнах стационара, но беше почти празен.
Котките с недъзи се осиновяват извън България.

Ред, стискам палци тази нощ да е вашата нощ.

# 470
Така и така се включих покрай Мъри и цялата ситуация, все пак да си покажа изначалната причина, поради която се подвизавах в темата преди години. Негово космато превъзходство - Джой. 8 годишен мързел, с чиято козина вече не мога да се оправя уви. Постоянно се заплита

# 471
Прекрасен! Heart Рейн добре ли е (аз пък не съм надничала скоро в кучешката тема)?

# 472
  • Sofia
FlameV, Разкошен е!
И моята маца беше такава, но черно-бяла.
Като видех зор с козината, включвах ножицата. Ама беше толкова рунтава, че не й личеше, ако има някое офъкано фъндъче.

# 473
Добре е и той, amy_nka, вече е на 5, малко стана странен след кастрацията, но все така бива командорен от Джой. Страх го е от сушилника и котакът се крие под него и го закача отдолу хахах.
Brin de muguet и аз режа, ма то не свършва, нещо напоследък го мързи да си прави тоалета изглежда.
 Ето ги двамата

# 474
Вчера го заведохме в нашата клиника, оказа се много стара травма, не се знае дали механична или по рождение. Така или иначе никаква чувствителност и според вет единственият начин е ампутация на крачето. Каза, че ако не се махне, тази рана в някакъв момент ще се възпали от мръсотиите навън, сепсис и както нищо му няма и е жизнено, ще умре за няколко дни.
Според нея е младо коте и ще се адаптира и с три крачета и ще му е по-добре от сега. За осиновяване дори тя каза В България няма кой да го осинови 😢 Смята обаче, че ще оцелее навън. Оставихме го за ампутация, оказа се женско, казахме и да я кастрира, така и така ще я упояват. Обезпаразитяване, каквото е нужно и ще остане няколко дни в клиниката.
Нямаме никакви варианти за след това освен доизлекуване и пускане навън😔

Първо, поздравления че не сте я подминали и сте я завели да ѝ помогнете!
Едно от моите  котета е  с ампутирано краче вследствие лоша болест.
Да, сега почти нормалено ежедневие има, свикна, дано има късмет.
Но не мисля че след ампутация, поне в началото ще е лесен живота на улицата.
Ще говоря с една моя леля, да направим тази чернобяла трикрачка дворно коте, стига да сте съгласна вие и естествено, лелята.
Ако не се появи желаещ да я гледа вътре, поне в двор и обичана да е.

# 475
FlameV, какво съвършенство си имаш само 😍😍😍.

Аз съм сигурна, че ще си хванете Сакура. Още повече, че си стои в познат район. Просто е въпрос на време сигурна съм. Тя ще огладнее и сама ще си се предаде в един  момент.
Още веднъж момичета ви поздравям за всичко около Мъри. Не пиша за нея, защото в момента няма нужда от ненужни коментари, но поздрави.
Най- трудното ще е да и се намери постоянен дом.

# 476
  • София
Има ли днес новини от Мъри?

Бях две седмици отпуска и не съм чела форума. Като реших да наваксам... Сърцето ми се скъса, първо за загубата на Недоволна Broken Heart, а после зачетох с ужас историята за Мъри. Огромни благодарности на всички, които се заеха с нея и не я оставиха на произвола на съдбата!!  Прекрасно е, че има такива хора!!
Милата, изгубена, нещастна душица, светът ѝ рухна, без да знае защо... Дано, дано има хубав край всичко поне за нея!!

Досега не пишех, защото за съжаление към момента не мога да помогна с друго, освен финансово, когато се наложи, но постоянно проверявам за новини.

Ред, силно стиснати палци за Сакура!!

# 477
  • София
Оф, за пореден път се убеждавам колко неадекватно поведение на пътя имат котките.
Добре, че беше светло и карах по- бавно от необходимото...
Един голям рижав кот (възрастен и боец изглежда) просто сви уши и хукна през пътя...
В тъмното няма никакъв шанс за оцеляване (точно на това място е и неосветено), че и няма да разбере човек при тези дупки.
Още ми е разтреперано. Чудя се как е доживял този бандит до старост.
Добре, че сме в гората, че моя както и недочува...

# 478
  • София
Идвам с хубава новина: NoProblem преди малко е взела Мъри от клиниката и в момента шофира към дома си, затова не може да пише тя, а пиша аз вместо нея. По-късно, когато се види с повече време, ще постне и снимки на малката героиня.

Сега стискаме палци Мъри да прояде. NoProblem ѝ е купила вкусотийки, дано поддаде по-бързо.

Дами, нямате представа колко се радвам за Мъри и че точно NoProblem ще ѝ е "майка". Плаче ми се от радост.

# 479
Честит нов дом на Мъри! Да е най-доброто и мъркащо коте и да отхвърли всички подозрения за характера й.
Но проблем, животът да защити ника ти - да нямаш никакви проблеми и заедно с Мъри в дома ти да влезе радост и светлина.

На добър час, момичета! Време е да пуснем завесата на драмата с щастлив край със заглавие "Мъри".

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 21:30 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт