Любители на котки - Тема 186

• 24 615
  • 552
  •   1
Отговори
# 450
Ред, сега енергията ни е към вас. Чакаме си я Сакура. По-напред се писа, че върне ли сеи тя, ще закрием темата и ще започнем нова. Дано, дано е миг по-скоро! Милото момиче търси път назад. И тя ще е стресирана и не на себе си - но да е жива и здрава, ще лекувате травми.

# 451
  • София
Ред, чакам те с хубавите новини. Да лежи пак върху теб твоето момиче.

Ще чакам и хубави новини за Мъри.

# 452
Ред, стискаме палци и лапи.

Блеко има двете бебешки ваксини и тази година му сложихме петвалентна и против бяс. Роро и Миси имат първа ваксина, другата седмица ще ходим за втората и ще питам и кога ще сложим против бяс. Мисля всяка година да ги ваксинирам. Живеем на село, тук е пълно с котки, а вечер се чуват чакали. Лисици също имаме. Редовно ми притичват пред колата.

Блеко пак е с проблем. Ухапан е за задната лапа. Леко е подута. Накуцва и като стъпи на наранената лапа, ръмжи. Днес е почивен ден и за клиниката. Звънях да разкажа за премеждията, казаха че може да се изчака до утре. Сутринта ще го водя. А трябваше да водя мъниците. Миси кашля, а Роро диша много тежко. На него ще му правят рентген. Само с една клетка сме и няма как да ги натоваря тримата. Бебетата ще останат за петък, че следобед съм по лекари за мен си.

# 453
  • София
Minnie.Mousе, започна момчето да воюва за територии май... "Селски" живот, ама хубав.

Скрит текст:
С Блеко няколко години бяхме направо на абонамент в една клиника в Пк. Ходехме по 1- 2 пъти в месеца заради нахапани и подути лапки. Вет обясни, че зъбите и ноктите им са много "мръсни" (а те яко се хапят и дерат като се бият) и бързо се получават абсцеси. Биеха му по 3- 5 дни противовъзпалително, антибиотик и витамини- последния ден инжекцията е депо.
Докторът дори подметна "крайно време е това коте да стане домашно" (отговорих му, че по- домашен няма как да стане,  защото е най- домашен)
Върхът беше миналата година по това време като прибра със счупен прешлен.
Сега има вечерен час, като се прибере към 23:00 остава вътре през нощта..., не е съгласен , но се примирява (и в момента дори се дере на вратата да излиза).
Раните ги обработвам аз с кислородна вода и йодасепт веднага и не стига до възпаления - покуцука един ден и му минава.
Отхапаното ушенце гледам пак е пострадало, малко.
Но тази година като че ли се е кротнал.

# 454
Ани, и аз се сетих за твоя Блеки и вашия абонамент в клиниката. Тя и неговата докторка каза (на шега разбира се), че ще му спира достъпа до двора. Нали една вечер в 11 ходихме за противоалергична инжекция. Много се притеснявам за него, но го виждам колко е щастлив и за мен това е много важно. Той зимата се прибира до 11-12 ч. Обаче лятото скитори навън по нощите. Ей сега, както си спеше и изведнъж го гледам скочи и взе да излиза бавно-бавно навън. Едноокият Ставри пристигна. Ходих да го гоня, че ще му е трудно на Блеко с тази лапа. Боли го, но пак излиза да си брани имането. Grinning И тръгнаха да се гонят с Роро. Grinning

ПС. Записвам си рецептата за бойни рани. Grinning

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 08:12 от Minnie.Mouse

# 455
От Недоволна, за Мъри:

https://bg-mam.ma/p/1226535/41058679/w

https://bg-mam.ma/p/1226535/41069370/w

(Днеска си нямам друга работа, освен да чеша клавиатурата... Smirk) Надлежно ваксинирани са били и Лъки и Мъри. Столът на Недоволна - любим предмет, който би предразположил Мъри.
Съжалявам, но последните две ваксинации (по време на К-кризата) не са били направени. Така че пак ще трябва да се ваксинира. Така каза дамата полицай.
AnyHr, за успокоително се съмнявам. За захранването, не знам, но може би система, ако не е прояла.

А, някой не знае ли къде е водила, в коя клиника, Мъри, за ваксини и прегледи? Много повече информация можеше да получим от вета на Недоволна... В много от постове си споменава за неен доверен вет.

# 456
  • София
Аз тази година ще пропусна годишните ваксини.
Нали лекувахме Оникс от корона и лекарят каза, че ще изчакаме с ваксините. Каза, че при тях не е проблем да отложим.
Двамата са с 5вал., а Дейзи е с някаква комбинирана.

Скоро не съм ги и обезпаразитявала, но не съм ги и извеждала.

# 457
Преди два- три дена накапахме Таласъма, след два часа заваля. Той беше навън и естествено се прибра вир вода. Май ще трябва пак да го капем. Всеки месец обезпаразитявам аз. Блеки има и противопаразитна каишка, заради кърлежите.

# 458
Оф, аз май скоро и аз ще се обзаведа с бебе маци 🙈🙊😆.
Чудя му се, но май ще си го прибера.
Един ден не знам кой ще ме прибере мен с толкова много котки🤯, но е много сладко. Те с едно не пускат аз ще имам 3 😵‍💫🤦‍♀️.

Кога се ваксинират бебета и през колко време? Още сучи, но не знам на колко е 😒 И то е момиченце май, много е рунтава и май е дългокосместа. Кога да го взема също се чудя. Офф.. малко ми е сложно, но везната повече май клони към да си има дом.

Моя Тобчо за никакви територии не се бие и да ви кажа радвам се😄, че трябва шофьорски курс да записвам, а хич не искам 🤭. Нека си е така страхлив и да бяга от натрапниците. Понякога даже си ги води да ги черпи от храната му, а той стои отстрани и ги пази. Като ги види някой, тръгва да бяга с тях, много е смешен все едно не е от тая къща 🤣

# 459
  • Sofia
При нас запознанството на новия член на семейството (децата го кръстиха Симба) с йоркито минава засега успешно. Събираме ги всеки ден под наш надзор (още не сме пуснали котето да броди из целия апартамент, докато не сме сигурни, че няма да настане патардия с кучето).

Аз съм много доволна от резултата. Досега предишните ни кучета от големи породи винаги са били уравновесени и веднъж като се запознаят с котката, стават индеферентни.
Да, ама с йоркито не е така. Тя (кучето) му подскача, тропа му с лапи, танцува му, обикаля го, търкаля му се, бута го с муцуна, а бе изобщо показва си всичките възможни магарии, за да го заиграе. А той като абсолютен стоик само я наблюдава високомерно и не се помръдва. За пръв път виждам коте с такива нерви. След известно време той решава, че е време да се включи във веселбата и започва да я ловува като лъв плячката си. Дебне я, нахвърля й се и се вкопчва във врата й. И резултатът от тук нататък е много смешен - тя се опитва да играе с него като с куче (ама той не схваща какво се очаква от него - демек гоненица), а той пък се опитва да играе с нея като с котка (тоест да си пуска ноктите) и тя се стряска. И се получава една борба в свободен стил с много търкаляне, скачане един по друг, събаряне на противника и т.н.  С други думи допаднаха си много, търсят се и определено много хубаво си играят.
Но засега няма да ги оставяме свободно заедно. Ще продължим със срещите под надзор, докато еуфорията им поспадне малко.
С ММ си казваме, че тъкмо ще си свикнат заедно и ще им натресем коте n°2 😆 и хайде всичко отначало...

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 03:08 от Brin de muguet

# 460
И аз се чудя Тобчо и Манди как ще възприемат бебето. Тобчо е много ревнив. Да не ми избягат 🥺 . Те не са и социални. Ще си имам и аз драми. Дано свикнат, не се бият и гонят. То е една шепичка живот, но знам ли

# 461
  • София
Amy_nka, разкрихме в коя клиника е водена Мъри, казано е на полицайката, не се безпокой.

За Мъри ще си говорим пак, когато NoProblem я вземе от стационара. Към момента всичко е спокойно и най-важното, намери се огромното сърце, приело Мъри за свое.

# 462
  • Велико Търново
Много се радвам за развитието с Мъри! Благодаря ви, момичета ❤️
Ред, чакам новини от вас със Сакура, дали няма нещо ново от през нощта. Чакам доброто развитие и при вас 🤗

Ние пак сме в приключение, все ни намират 🙄
Сигурно съм ви споменавала, че храним няколко котки всяка вечер навън. 3 4 са на брой, имат си имена, познават си ни с ММ, следват ни, чакат ни, даваме хапчета за обезпаразитяване и прочие. Всяка вечер, когато сме вкъщи, някой слиза да ги храни около 10.30. Та... Мин седмица се появи за пръв път едно черно бяло неголямо коте със счупено краче. Влачи го зад себе си, тотално неизползваемо, с открита рана от влаченето, даже и с другото краче леко заваля. Отне ни известно време да го хванем, но успяхме във вторник вечерта. Няма да ви обяснявам как изкарахме нощта-то мяука в клетката в хола (защото много мяукаше за терасата), Пиги стои и хъска през затворената врата. Как да е, мина е това. Вчера го заведохме в нашата клиника, оказа се много стара травма, не се знае дали механична или по рождение. Така или иначе никаква чувствителност и според вет единственият начин е ампутация на крачето. Каза, че ако не се махне, тази рана в някакъв момент ще се възпали от мръсотиите навън, сепсис и както нищо му няма и е жизнено, ще умре за няколко дни.
Според нея е младо коте и ще се адаптира и с три крачета и ще му е по-добре от сега. За осиновяване дори тя каза В България няма кой да го осинови 😢 Смята обаче, че ще оцелее навън. Оставихме го за ампутация, оказа се женско, казахме и да я кастрира, така и така ще я упояват. Обезпаразитяване, каквото е нужно и ще остане няколко дни в клиниката.
Нямаме никакви варианти за след това освен доизлекуване и пускане навън😔 Две котки не са ни малко, камо ли три и бебето съвсем скоро... Надявам се поне това, което ще направим, да е за нейно добро и да се справи навън. В противен случай нищо хубаво не я очакваше с тази отворена рана на крачето
Нямам снимка да ви я покажа, но е чернобяла сладурана, изключително добронамерено и гальовно същество.

# 463
  • Варна
Ох, милото... Трудно е с осиновяването в България, така е, въпреки че аз често съм си мислила, че следващото животно, което ще осиновя (дано не е скоро и да са ми живи и здрави Кетя и Ленка още дълго) ще е с някакъв подобен проблем. Адаптират се, факт, свеки казва, че Лилито се катери по масата и по мебелите както и преди, изобщо не се усещало, че ѝ липсва лапа. По-добре три крака, но здрави, отколкото четвърти болен, който е в тежест. Дано има късмет душицата.

# 464
  • София
Надничам през няколко минути - чакам добрите новини за Сaкура и за Мъри ❤️

Да ви се оплача как не си получих поръчка от зооплюс.
Скрит текст:
Пуснах я на 11.08 (бях забравила да платя), платих на 18.08. На другия ден получих e-mail, че пратката е изпратена и зачаках sms или обаждане от Спиди (бях посочила офис, от който ще я взема).
На 24.08 заминахме на море. Като се прибрахме изпратих ММ да види какво се случва и защо не ми се обаждат или не ми пишат от Спиди. Оказа се, че са върнали пратката- звънели и тел. ми бил изключен...
Нямам никаква индикация за обаждане от Спиди. Кореспондирах си със зооплюс и
поръчката ми сега отново пътува насам.

От известно време уцелвам намаление на пилешки воденички и сърца и купувам по 1 тарелка (около 0.5 кг). Разделям на 4-5 порции и замразявам.  Блекича ного ги харесва- нарязвам му ги сурови и явно добре го засищат, защото не ходи по цял ден след мен да ми мрънка. Хареса и свинските сърца.
Така храненето е в пъти по- евтино и пълноценно..., ама си е занимавка- не е като да изсипеш пауча или консервата в купичката. 😅

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 10:31 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт