Любители на котки - Тема 186

• 24 624
  • 552
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Sharky, благодаря за ъпдейта!
Не забравяй, че дори и за източване на киста с обикновена спринцовка, животното трябва да е поставено под пълна упойка, няма как да стане само с локална. И оттам манупилацията вече си придобива вид на операция. А и може би в нейния случай е по-добре кистата да бъде премахната, а не източвана.

ПП : радвам се, че образуванието не е нещо злокачествено!

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 15:24 от Brin de muguet

# 436
  • София
Супер, че е киста.
А ако така или иначе ще я упояват не е ли по-добре и да се кастрира направо, ако другата манипулация е по-лека. Тъкмо да се минимизира риска от нови по-неприятни образувания. Ще е от полза и за бъдещо осиновяване ако е кастрирана, тъкмо и кръвни са пуснати.

# 437
  • София
Супер, че е киста.
А ако така или иначе ще я упояват не е ли по-добре и да се кастрира направо, ако другата манипулация е по-лека. Тъкмо да се минимизира риска от нови по-неприятни образувания. Ще е от полза и за бъдещо осиновяване ако е кастрирана, тъкмо и кръвни са пуснати.
И аз писах на сина ми същото... Казали са, че не можело едновременно. И да, некастрирана се оказа. Трябвало да зарастне едното и тогава другото.

# 438
  • Варна
Добре е, че е киста и жалко, че не могат да направят двете процедури едновременно. Щеше да е хубаво да я кастрират, докато е под упойка. Мъри храни ли се?
Дали Ред ще се включи с новини за Сакура? Мисля ги и тях как са.

# 439
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Бих искала да помогна финансово за Мъри. Само това мога да направя отдалеч. Пишете на лични, ако има нужда! Горкото коте, дано има късмет...

# 440
  • Варна
Здравейте, дами, включвам се с последните актуални новини за Мъри. Както и Шарки каза, тя е в клиниката и изчаква да я прегледа още един специалист, който да каже каква операция е най-добрата за нея и дали ще може две в едно  с кастрация. Котето е много стресирано, ветовете са поели ангажимент да я захранят, защото от поне 2 дни не е яла, доколкото разбрах. Момчето, което е помогнало вчера с транспорта (не знаем кой) е поел разходите до момента, които са били над триста лева. Сестрата на Недоволна е поела ангажимент да поеме всички разходи (не знам как на практика ще стане, но явно жената наистина ще го направи).
Най-вероятно утре Мъри няма да е готова за изписване, но когато е готова, ще я прибера с у дома с мен.
С дамата полицай се е държала добре, не е била агресивна, хванала я е лесно, харесало ѝ е при нея и не е искала да си тръгва, та е раздала няколко лапи при прибирането в клетката. Пътувала е спокойно и културно, в клиниката не е имало ексцесии.
Засега това, олекна ми. Мъри е в сигурни ръце. Огромни благодарности на всички, които ѝ помогнаха да стигне дотук, особено на Шарки, Таня, dorisaneva и дамата полицай. Аз още нищо не съм направила, като я взема ще ви я пусна да я видите на новото място.
Дано и Сакура се прибере час по-скоро, за да ни е спокойно на всички вече.

# 441
  • София
Благодаря, Sharky, NoProblems! 🤗
Новините са добри!
Толкова шеметно се променят нещата около котето (сменя къщи, вози се в коли, около нея все нови и различни хора, сега и операция), а всички знаем колко котките "обичат" промените... И ще я боли след операцията 😿
Дали ще ѝ дадат нещо успокоително ветовете?!
Как ще я захранят? На системи ли ще я включат?
Милата малка душица! Късметлийка е, това е важното!
Има ли новини от dorisaneva?

# 442
  • София
Дори може би още няма ток. Да не я притесняваме.

# 443
От Недоволна, за Мъри:

https://bg-mam.ma/p/1226535/41058679/w

https://bg-mam.ma/p/1226535/41069370/w

(Днеска си нямам друга работа, освен да чеша клавиатурата... Smirk) Надлежно ваксинирани са били и Лъки и Мъри. Столът на Недоволна - любим предмет, който би предразположил Мъри.

# 444
  • Варна
От Недоволна, за Мъри:

https://bg-mam.ma/p/1226535/41058679/w

https://bg-mam.ma/p/1226535/41069370/w

(Днеска си нямам друга работа, освен да чеша клавиатурата... Smirk) Надлежно ваксинирани са били и Лъки и Мъри. Столът на Недоволна - любим предмет, който би предразположил Мъри.
Съжалявам, но последните две ваксинации (по време на К-кризата) не са били направени. Така че пак ще трябва да се ваксинира. Така каза дамата полицай.
AnyHr, за успокоително се съмнявам. За захранването, не знам, но може би система, ако не е прояла.

# 445
След ден и половина в Оазис /Лозенец/  без ток и телефонни клетки  и колите до стъклата наводнени , сагата ми най - сетне приключи . Преди малко се прибрах оттам. Момчето за което говорите се казва Венци и е близък на Ралица и сестра й. Той е намерил клиниката - относно кистата - не е ясно дали е злокачествена или доброкачествена. Затова се чакаше и друг специалист да каже каква е. Парите ги е платил с уговорка, че сестрата ще ги възстанови. Другите факти от вас научавам. Ще му звънна след малко да се осведомя.

# 446
  • София
Dorisaneva, радвам се, че сте се прибрали благополучно! 🤗

Не знам колко често си ваксиниране котките, но Блеки е на 6 години и има 2 ваксини (тривалентни).
Вет каза, че на 3 години е ОК.
Може би, защото го ваксинирах късно (на 1.5 г) и се предполага, че организмът му вече е изградил имунитет. Преди ваксиниране е контактувал с други свободни котки.
Тази зима му е време за ваксина (спазвам стриктно обезпаразитяване и изолация 10 дни преди и след ваксината).

# 447
  • София
Изи е само с ваксините до първата година по ред причини. Надявам се да успея да я ваксинирам до края на този месец. Следва обезпаразитяване,което  правя на всеки 3 месеца вътрешно и един път месечно външно.

Светъл път на Рали!🥲
Много ми е мъчно!
Ако нямаше дъщеря ми алергия щях да взема Мъри у дома,но съм в омагьосан кръг и не мога дори да намеря нов дом на моята котка.
Мога да помогна финансово
И при нужда ще се включа веднага!

# 448
Сложихме капана преди малко.Сложихме и малко от тоалетната на Зак наоколо.Надявам се да заловим нашата котка.Вет е казала да проверяваме на всеки час.Ако ще спим,да освободим капана,за да не се хване котката и да седи в него-незаконно е.
Впечатлена съм от гражданското общество тук.Получаваме съобщебия,когато я видят.Сутринта получих последното.Тя се движи сако в района на апартамента.От пред и от зад.Явно си търси път назад.Снощната храна беше изядена,не знам дали от нея.Бях оставила храна,вода и моя дреха,по съвет на вет.
Сега само ще чакаме.Надявам се утре да е щастливия ден!

# 449
Стискам палци, Ред.

Общи условия

Активация на акаунт