Нашите кухни - тема 95

• 44 698
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Ей такава е от лекс моята, няма такъв казус.
Дори на тяхната снимка се вижда че сифона влиза навътре, а не стърчи като вашия. Освен да са ви дали по голям размер?

# 106
Моите Blanco и Schock имат легло, където ляга сифона, а на тази мивка не виждам. Реално като остане малко вода, тя няма как да прехвърли ръбчето на решетката и да се изтече.
Да, това имах предвид, не знам дали ми се разбира. Сякаш ми се струва и наклонът недостатъчен, но това е по-трудно видимо на снимката.
Секонд, те май имат различни модели, дали не зависи от модела? Дайте да ги сравним, ако е удобно.

# 107
Искам да кажа че не е скъпарска някаква мивка, модела е comfort unico 65.1.
Просто няма как да има “борд” на сифона, това според мен предполага че в някакъв момент ще почне да се процежда между ръба му и мивката надолу.

# 108
Моите Blanco и Schock имат легло, където ляга сифона, а на тази мивка не виждам. Реално като остане малко вода, тя няма как да прехвърли ръбчето на решетката и да се изтече.
Да, това имах предвид, не знам дали ми се разбира. Сякаш ми се струва и наклонът недостатъчен, но това е по-трудно видимо на снимката.
Секонд, те май имат различни модели, дали не зависи от модела? Дайте да ги сравним, ако е удобно.
Изобщо не е от наклона. Сифона трябва да е хлътнал под нивото на коритото, а не като вашия да стърчи 2 мм над него. Има някакъв проблем при закупуването или монтирането на сифона.

# 109
Изобщо не е от наклона. Сифона трябва да е хлътнал под нивото на коритото, а не като вашия да стърчи 2 мм над него. Има някакъв проблем при закупуването или монтирането на сифона.

Възможно е, не мога да преценя от снимката наистина.  В селската къща имам две еднакви по модел мивки, но различен размер. На по-голямата действително има разлика в наклона към сифона и в нея водата се оттича по-трудно и се задържа, въпреки че сифонът е по-ниско разположен от коритото, т.е. няма такъв борд. Не ми пречи, външна е и не я ползвам често, а и предстои смяна, но си го знам и когато я ползвам, пробутвам водата към сифона, за да не се застоява.

# 110

Възможно е, не мога да преценя от снимката наистина.  В селската къща имам две еднакви по модел мивки, но различен размер. На по-голямата действително има разлика в наклона към сифона и в нея водата се оттича по-трудно и се задържа, въпреки че сифонът е по-ниско разположен от коритото, т.е. няма такъв борд. Не ми пречи, външна е и не я ползвам често, а и предстои смяна, но си го знам и когато я ползвам, пробутвам водата към сифона, за да не се застоява.
Сега, мивките са така проектирани и направени, че дъното на коритото е леко извито надолу, за да се осигури, че най-ниската точка е при сифона. Т.е мивката трябва да се монтира напълно хоризонтално в пространството (а не примерно успоредно на пода, защото и той може да е крив). Не й се дава наклон наникъде.
Ако е изливана от бетон е друга работа. На показаната от вас на снимката сифона е по-високо от най-ниската точка, заради изпъкналата гривна на решетката. Тя трябва да е хлътнала надолу, а не да стърчи нагоре от дъното.

ПП Загледах в сайта на Лекс няколко модела. На единичните без страничен плот сякаш сифона е точно такъв като вашия. Не изглежда много практично на снимката в сайта. Другите показани - със страничен плот прилягането на сифона изглежда по друг начин.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 16:41 от dariVale

# 111
Да не сте сложили голямото уплътнение горе, между цедката на сифона и мивката и то да повдига?

# 112
Здравейте, момичета! Мечтая за мелачка в мивката. Някоя от вас има ли? Скъпо ли излиза и какво бихте препоръчали?

# 113
  • София
Имахме няколко години Тека. Много добра работа вършеше, докато не започна да се запушва канала и я разкарахме.

Според водопроводчиците, които съм викала да отпушват канала, тези мелачки не били за нашата водопроводна мрежа. Ако няма много ъгли по тръбата, може и да не се запуши. При нас тръбата правеше завой, където се е задържало смеленото и не се е отмивало хубаво.

# 114
По едно време и аз смятах да слагам, но единият от майсторите ми ме отказа точно заради вероятни запушвания.
Може би не навсякъде е така, но не сложих. Пък и като се замислих, че трябва да разделям дори хранителни отпадъци по видове, реших, че не си струва. Може и да съм сгрешила, но няма как да разбера сега, поне до втората кухня, ако я съоръжа с мелачка Simple Smile

# 115
  • София
Аз много филми съм гледала и ме е бъзе от такова чудо😂😂😂

# 116
  • София
Е, няма как да се случи това по филмите.
Мелачката е отдолу, нямаш достъп до нея, дори и да се напънеш Simple Smile.

# 117
За какво служи тая мелачка? Да не би да хвърляме храна в мивките?

# 118
  • София
Мелница за хранителни отпадъци: обелки от зеленчуци, остатъци от храна. Май и кокали мели, но не съм пробвала.

# 119
Мелница за хранителни отпадъци: обелки от зеленчуци, остатъци от храна. Май и кокали мели, но не съм пробвала.
Работата е там, че някои хранителни отпадъци не мели  /напр. по-едри кости, дори и от пиле, за костилки от маслини - не знам/ и не ми се занимаваше да ги разделям.
Приятелка от година-две ползва, трябва да я питам, но пък тя почти не готви за разлика от мен и не знам доколко да ми е критерий по този точно въпрос.
Зависи и от мощността, и от други фактори.

Общи условия

Активация на акаунт