Нашите кухни - тема 99

• 14 429
  • 266
  •   2
Отговори
Добре дошли в 99-ата тема за нашите кухни!

Старите теми
Скрит текст:
98-ма тема  97-ма тема  96-та тема  95-та тема  94-та тема  93-та тема  92-ра тема  91-ва тема
90-та тема  89-та тема  88-ма тема  87-ма тема  86-та тема  85-та тема  84-та тема  83-та тема  82-ра тема  81-ва тема
80-та тема  79-та тема  78-ма тема  77-ма тема  76-та тема  75-та тема  74-та тема  73-та тема  72-ра тема  71-ва тема
70-та тема  69-та тема  68-ма тема  67-ма тема  66-та тема  65-та тема  64-та тема  63-та тема  62-ра тема  61-ва тема
60-та тема  59-та тема  58-ма тема  57-ма тема  56-та тема  55-та тема  54-та тема  53-та тема  52-ра тема  51-ва тема
50-та тема  49-та тема  48-ма тема  47-ма тема  46-та тема  45-та тема  44-та тема  43-та тема  42-ра тема  41-ва тема
40-та тема  39-та тема  38-ма тема  37-ма тема  36-та тема  35-та тема  34-та тема  33-та тема  32-ра тема  31-ва тема
30-та тема  29-та тема  28-ма тема  27-ма тема  26-та тема  25-та тема  24-та тема  23-та тема  22-ра тема  21-ва тема
20-та тема  19-та тема  18-та тема  17-та тема  16-та тема  15-та тема  14-та тема  13-та тема  12-та тема  11-та тема
10-та тема   9-та тема   8-ма тема   7-ма тема   6-та тема   5-та тема   4-та тема   3-та тема   2-ра тема   1-ва тема

Материали за кухня, аксесоари, домакински електроуреди и мивки

Безплатни програми за създаване на 2D / 3D модели на кухня /иконите са връзки/
Програма
на ИКЕА
HomeByMe
Masomi
конструктор

Prodboard
Planner
FloorPlanner
Planner5d
/1 седмица безплатно/

SketchUp
For Web
ALNO
Planner
Autodesk
Homestyler

Sweet
Home 3D
KitchenPlanner
Kichendraw
/20 часа безплатно/

Специализирани търговски изложения

Експомебел
ежегодно месец февруари или март
18 - 21 февруари 2025г. IEC
Техномебел
ежегодно месец октомври
21 – 24 октомври 2025г. IEC

Интериорен справочник за кухня
Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:22 от Jolinar

# 1
  • SF
Мммм, разкошно! На снимката е точно "моята" кухня.
Благодаря! Ще правя кухня и темата ме интересува.

# 2
  • софия
Моля за помощ за идеи за кухня с дневна в едно. Разположението по план е в прикачената снимка.

# 3
Ами те идеите си идват първо от самия ползвател и неговите нужди - само площ и разположение да се знае (а и снимката е размазана и цифрите с размерите не се виждат, поне за мен) не е достатъчно -  аз например искам голяма кухня, без горни шкафове по възможност, пълноценни готварски плот (не двойка), фурна, СМ и прочие, задължително трапезна маса и голям трапезарен шкаф за посуда, покривки и такива работи,  в холната част - библиотека, диван или два срещуположни, не ъглов и не с лежанки, въобще - изисквания и приоритети разни, твоите не ги знаем. Дай нещо за размисъл поне.

# 4
Не се ориентирам с такава снимка. Първо, размерите са с главата надолу, второ на места размазани. Опитайте да направите скрийншот, но не с телефон, а на компютъра, с който я гледате.
В краен случай направете поне стените на някоя програма за 3д визуализация, така ще може и сама да видите кое как ще изглежда.

# 5
  • софия
Начертах с размерите, които измерих на място . По проект, ако сме застанали срещу кухненския бокс- имаме мивка и миялна на стената в ляво/180 см/ и печка с хладилник насреща в дясната част /146 см/. Мястото е малко няма много опции за размяна, но ми се иска да го усвоя максимално с шкафи горни до тавана. Комина и стената до него са облечени с гипсокартон/ има ВиК- тази от 100 см/
Холната част искам ъглов диван в  ъгъла от ляво и на стената отсреща тв кът с библиотека/ рафтове.

# 6
  • София
Малко къс и прав диван си сложила... А трапезна маса? Той дивана не случайно не е мислен там

# 7
Аз тръгнах да правя нещо, но имам отворени 30 таба и заби та не мога да го пипна повече Persevere Не съм сигурна и че се справих с размерите.

Направих кухнята с колони за хладилник и фурна (+ МВ), комина скрит и той в колона (нямам идея колко е дълбок). Сложих един остров и не остана място за хранене. Явно колоните са лоша идея. Този диван май няма да е добре там...

Използвах floorplanner.

Допълвам: успял е да се запази донякъде Simple Smile. Даже може да се споделя и редактира (супер полезно) -
вижте тук

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 16:31 от Alcarin

# 8
  • софия
Благодаря Alcarin за отделеното време!
Не ми се иска да е дивана като влизаш в стаята пред мен, по естествено ми изглежда да е там тв секция. Мога да сложа и една тройка диван не ъглов, но маса за хранене мислех между прозорците и ще е без остров в този случай.

# 9
  • София
Тройка диван да кажем е 2,20-2,30.(няма голяма разлика ъглов или не и това е към малък диван триместен) ..имаш радиатор, не можеш да го сложиш в ъгъла...
Масата има столове, които се смятат в отворено за сядане състояние, до шкафовете ти трябват един метър минимум... Шкафовете да кажем са стандартните с 60плот,не икейските по-дълбоки... Аз не виждам да имаш това място. За това и на плана там няма диван а тв.. Но в този случай седящият до терасата няма да вижда телевизира, или поне не целия... Може би да помислиш за плъзгащи врати на терасата и тв-то да е зад сегашната нейна врата(въпреки че идва малко близо до дивяна, но пък тогава няма защо да е огромен), а трапезната да се поиздърпа към сегашното място на тв-то и да си сложиш някой др шкаф към кухнята.

По принцип, не виждам какво те притеснява като влезеш да виждаш диван, даже бих го предпочела пред шкаф с тв или секция. Ниска, красива мебел, без кабели.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 18:55 от Angel_Dust

# 10
Наистина не изглежда да има място за маса и диван до нея. Телевизора го сложих пред прозореца, за да е срещу дивана.

Влезте и разместете мебелите - избрах сравнително компактен диван (~225 см.) и маса. Нямам много идеи аз. Кухньохол в момента имам, но самата стая предполага едно единствено разположение на мебелите. Жилището, което ремонтираме няма възможност за преместване на кухнята заради мръсната вода, но потребителите ми дадоха много и полезни идеи.

Горе вляво има бутон Project и после Design History - може да се връща към предишно състояние и после с restore да се възстанови.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 19:31 от Alcarin

# 11
ТВ секция пред врата може, но дивана не трябва да е до стената. Не знам в по-тясна стая как ще е.

# 12
  • софия
Какво е мнението Ви за полагане на ламинат с по-висок клас в цялото помещение холо-кухня?
Не искам лайсни, даже и за мини коридорчето мисля да е ламинат за да нямам преходни лайсни.
Ако сложа плочки само в кухненския бокс на 60 см , да легнат кухненските шкафове отгоре, тогава ме притеснява няма ли да се вижда снадката с ламината Някой правил ли е този вариант?

# 13
Ами не се вижда.
Щото се слага не на 60
Слага се спрямо това до къде ще бъде цокъла на бъдещата кухня, което се комуникира с който там ще я прави

# 14
Лично аз бих използвала винил или SPC.

Общи условия

Активация на акаунт