Нашите кухни - тема 99

• 34 577
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Никак не е сложно, само ще дойде малко по-скъпо.

# 31
Не е сложно фрезоването.
Има пдч с подобни райета, видях в няколко магазина за мебелни материали.

# 32
Някой срещал ли е такъв Mdf.

Сигурна ли си, че е МДФ? Като гледам страниците на летвите ми изглеждат като истинско дърво. А и да е МДФ, такова покритие без кант и с фладер не само по лицето ще е много скъпо. Мисля, че по-евтино ще го намериш от масив - това са прости летви с нут и перо и няма да са скъпи. Впрочем не знам и как се правят въпросните нут и перо от МДФ.

# 33
  • тук и там
Не съм сигурна,но имаше и мебели за баня от същият вид и си мисля,че едва ли биха сложили истинско дърво в баня.

# 34
Не съм сигурна,но имаше и мебели за баня от същият вид и си мисля,че едва ли биха сложили истинско дърво в баня.

Защо? Никакъв проблем, ако не се обливат. Аз имам в банята МДФ с естествен фурнир и вече осма година не е мръднал. Естественото дърво е по-устойчиво със съответната обработка и лакиране.

# 35
От масив ще е 100% по-скъпо от фурнира.
А и рискът с напасването на размерите ако е от летви с нут и перо остава.

# 36
Чам, най-евтиният вариант, не става за влажни помещения, колкото и да се обработва. Просто такова е дървото - поема лесно влага, раздува се, след това съхне, измята се. А и като шарки е по-различно от показаното.
От картинките ми прилича на дъб/бял дъб (според американците), по HGTV гледам, че слагат с подобни десени под винил.

Иначе виж примерно тук дали нещо ще ти хареса, можеш да им звъннеш и да питаш.

https://www.jaf-bulgaria.com/shop/Furnirovani-ploskosti~c14208395

# 37
  • тук и там
Според мен е МДФ.Явно ще е фризован(или готов такъв).Ей това е от един шкаф в къщи.
Представете си без фризовани дръжки,по-тънки  и обърнат по вертикал. Е,на шкафа си личи че е изкуствен,може би има по-естествено дървесни плоскости.Имаше и много кухни със ситни линии такива,за това си мислех че е нещо готово.

# 38
Toва изрязване на вратичките явно си личи, че не е масив. Но онези летви сериозно ме съмняват.

# 39
  • Пловдив
И на мен като на  ЧС ,ми се видя ,  че сглобката е на нут и федер -тип ламинат за под .Изобщо не мога да си го представя от МДФ и да са защитени сглабящите части .За мен ,показаните кухни са по-скоро  от масив .Може и да е някакъв тип инженерно дърво ,като декинга .

# 40
  • София
Слагат, разбира се, истинско дърво в баня и показаното си е дърво, според мен. Така и така модата на дървото се връща в интериора на кухни и бани. Има дървен материал подходящ за влажни помещения с подходящата обработка, разбира се.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:21 от Angel_Dust

# 41
Аз планувам ремонт скоро като мисля в цялото помещение да бъде SPC настилка. Мислех да е плочки в кухненската част, които да са в същия/подобен цвят, но като разбрах за съществуването на SPC повече натам клоня. Осезаема е разликата в цената, но ми допада. В спалнята и коридора ще бъде същото, така че няма да има разлика и в нивото на пода.

А може ли да обясните какви са предимствата, ще се радвам и ако някой има опит с такъв тип настилка да сподели мнение.

На мен ми предстои цялостен ремонт на апартамент и си мислех да сложа в кухненската част плочки, а в хола ламинат. Но ако има вариант бих сложила навсякъде едно и също 😁

# 42
b3bolinka, тази настилка е изкуствена, не е като ламината, и дори при разливане на вода няма риск да се надуе. Доста по-устойчива е на надразквания, не държи студено, а и ако има подово, казват, че е подходяща за полагане отгоре. Единствено условие е, че изисква равнаповърхност и преди полагане ще се прави саморазливна, нивелираща се замазка. Гледайте по-голяма дебелина да бъде плоскостта. Има около 5см + 1,5см подложка, която на част от моделите е залепена директно.

# 43
  • София
5см или мм??? Ако има подово, възможно най-тънки😁

# 44
  • София
Аз планувам ремонт скоро като мисля в цялото помещение да бъде SPC настилка.

А може ли да обясните какви са предимствата, ще се радвам и ако някой има опит с такъв тип настилка да сподели мнение.

Миналата година сложихме SPC (марката му е Arbiton, ако има значение) в апартамента на дъщеря ми и съм с две ръце За такава настилка. Много здрава, напълно водоустойчива (в магазина едно парче си стоеше накиснато във ваза с вода, за демонстрация как нищо му няма), чисти се много лесно, усеща се приятно под краката при ходене бос дори и без подово отопление отдолу, а и не знам как точно го постига, но имам чувството, че повече обира шума от влачене на столове и изтървани предмети, отколкото ламината преди това.

Общи условия

Активация на акаунт