Нашите кухни - тема 99

• 34 588
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • ENGLAND
Аз съм с ламинат от почти 20 години, кухня и трапезария. Преди две години като правихме новата кухня пак сложих ламинат. Първия път беше нисък клас, като го махнахме да сложим другия нищо му нямаше, а пералнята от време на време наводняваше. Сега пак сме с ламинат, но по-висок клас, даже и под кухненските шкафове, че пода отдолу беше с едни начукани плочки.

# 16
  • София
Какво е мнението Ви за полагане на ламинат с по-висок клас в цялото помещение холо-кухня?
Не искам лайсни, даже и за мини коридорчето мисля да е ламинат за да нямам преходни лайсни.
Ако сложа плочки само в кухненския бокс на 60 см , да легнат кухненските шкафове отгоре, тогава ме притеснява няма ли да се вижда снадката с ламината Някой правил ли е този вариант?

В къщи е така, като под шкафовете оставихме гранитогрес  около 50 см.
Не се вижда, т.к. пред него е лайстната под шкафовете
На 12 г. е

# 17
Ако някой иска безплатна покана за Експомебел в София FB ACADO

# 18
Мен лично нищо не ме притеснява в подовата настилка на кухнята, но всеки трябва да изхожда от домакинството.
Моят ужас примерно са точно плочки по пода в кухнята. Предишната ми кухня беше с естествен паркет и нямаше никакви проблеми. Сегашната ми е заварена с един винил тип балатум и имам килим отгоре и също си ми е добре.
От естетична гледна точка за мен еднаква настилка е най-добре. Дали обаче в конкретното домакинство ще може да се поддържа всеки да реши за себе си.

# 19
  • софия
Благодаря на всички, включили се с мнение и опит

# 20
Аз планувам ремонт скоро като мисля в цялото помещение да бъде SPC настилка. Мислех да е плочки в кухненската част, които да са в същия/подобен цвят, но като разбрах за съществуването на SPC повече натам клоня. Осезаема е разликата в цената, но ми допада. В спалнята и коридора ще бъде същото, така че няма да има разлика и в нивото на пода.

# 21

В процес сме на изработка и монтаж на кухня. Над плота ще има осветление. В Айко бях видяла кухня с осветление и под плота. Говорих с майстора, той каза ок, само че ме пита нагоре или надолу да е ориентирана светлината. Ако някой има такова осветление, моля за снимка.

# 22
Ако е ориентирано нагоре няма ли да ти свети в очите? Аз някак не мога да си го представя. В Айко накъде беше насочена светлината?

# 23
И аз не си представям под плота, пък нагоре🙄 То на самия плот ли ще е монтирано? Ако е вкопано от долната страна, как да свети нагоре?
Аз си сложих под долния ред пред цокъла, да ми осветява хубаво пода като е мръсен😆
Обаче сега ме загложди, що не турих и под плотЯ😂

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 00:28 от Чи лу

# 24
Вероятно нещо подобно. Може да се обърне. Въпрос на вкус и практичност.

# 25
Да, точно това имам предвид. Осветява с мека ненатрапчива светлина. Утре ще отида в Айко, ако мога и ще снимам. Старата ми кухня имаше вградени ленти в рафт, светеше надолу. Хубаво е и си светеха 12 г.

# 26
Е, това е профил за без дръжки. Аз сега съм с такъв и в новата пак. Не го обръщай, защото си се цапа, събира се прах, понякога и вода, ако разсипеш нещо и ще е по-трудно чистенето.

# 27
  • тук и там
Някой срещал ли е такъв Mdf.

Много ми харесва,не е естествено дърво,но много наподобява.Как се води и какво да търся.Това са снимки от едно изложение в чужбина,такива са тенденциите тук. Дървото продължава да е на мода тук,но изглежда все по-естествено.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 13:29 от Кайсия

# 28
Да се търси готова плоча с такъв линеен вертикален растер е изключително рисково да се напасне по нужния размер на вратички и чекмеджета.
По-добре да се вземе гладка плоча MDF фурнир, да се нарежат челата по проекта и размера на мебелите, след това да се фрезоват вертикалните улеи и последно да се байцват готовите чела в съответния предпочитан дървесен цвят.
Това нови тенденции в скандинавския стил ли са?

# 29
  • тук и там
Много сложно звучи.Отказа ме.Тези кухни от какво са,тогава?Едва ли фирмите изпълнители биха си усложнили толкова живота,та си мисля че е нещо готово и лесно за монтаж..
80 процента от кухните бяха в този стил,явно такъв се харесва(и на мен включително),имаше представители на различни фирми,изработващи кухни.

Общи условия

Активация на акаунт