Нашите кухни - тема 95

• 45 141
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря, момичета!
В основното ми жилище уредите са вградени, затова не знаех как стои точно въпросът с размерите и линията на фасадата. И в селската миялната е за вграждане, но докато направя кухнята и мокрото помещение за пералня и сушилня, търся временно решение.
Бях загледала и кухните на Икеа, те може и да събират свободно стоящи уреди, ама пък много дълбоки плотовете им, ръката ми не стига до края на плота в дълбочина, да не говорим за гърба - а кой ще ги бърше?! Simple Smile
Иначе оценявам, че същата тази дълбочина пък прави шкафовете по-вместителни.  
Освен да работя в кухнята на токчета...при височина 90 см на плота на временната кухня така или иначе ще ми трябват.

# 211
Моят плот не е от Икея, обаче нарочно е 90 см, за да има място. Не ми е залипсвало да му бърша гърба. Височината в 95, защото аз съм 175 и ми е омръзнала чупката в кръста за стандартните кухни.
Щом ти е временно, хващай два шкафа и готово. Нашата временна, докато изкорубвахме вилата, беше шкаф-мивка и празен хладилник за сторидж 🤣 ни плот, ни дявол.
Звучиш ми като да искаш да правиш два ремонта.

# 212
Здравейте,от това кухня става ли? 188х211, фурна,съдомиалня,мивка и хладилник.

# 213
Става кухненски бокс, но кухня с място за хранене - не.

# 214
Здравейте,от това кухня става ли? 188х211, фурна,съдомиалня,мивка и хладилник.
На дългата стена. Евентуално с някакъв ъгъл, на късата да е фурната, отгоре аспиратор. До нея, то си има изводи къде - мивка, следва миялна и накрая хладилника. Тамън толкова.

# 215
  • Варна
Здравейте!
Имам миниатюрна кухня, чийто ремонт тече от март насам - издънки, комедия от грешки, закучвания и т.н. Няма да споделям как ям сандвичи и се влача по комшиите на просия за вечеря през последните месеци.
Вече му се вижда края ми остана да закупя само батея за кухненската мивка.
Мивката е ъглова и понеже не исках гранит, а инокс и не ми е по джоба варианта на Бланко си взех една турска - тая на картинката.

Въпросите ми са следните:
1. Смятам да е с изтеглящ се душ батерията и да не се скнънзам за парите (много). Но нищо на Видима или Идеал стандарт не ми хваща окото. Харесах една на Blandini, но никога не съм чувала за марката. Продават ги в Герака и няма как да ги видя наживо във Варна. Някой има ли отзиви за марката?
2. Къде бихте сложили батерията - между двете корита или от ляво?
3. Освен изтегящ се душ добре ли е самата батерия да може да се завърта - видях и такива модели.
4. Ръкохватката къде е по-удобно да бъде - отгоре, отдясно (към мивката), отляво (към отцедника).
Досега съм имала само стенна батерия с въртящ се чучур на ония старите лети мивки на вилата. Всичко ми е тъмна Индия. Ще се радвам на всякакви съвети. А не да отида и да я купя на принципа "кефи ме как изглежда" Simple Smile

# 216
Според мен батерията трябва да е между двете корита, макар аз на малкото да не му разбирам функцията много-много. Марката Балдини не я знам каква е - пише, че е произведено в ЕС.  Имат и за баня неща. Ако искаш малко по-евтинко, може да поръчаш от амазон подобна батерия. Хубаво е да може да се върти, но то си зависи от модела.
Иначе за ръкохватката имаш предвид лостчето за спиране и пусне на водата ли? Ако  е това, няма значение къде е според мен. И то пак зависи от модела. Обикновено ги правят отдясно за десничари. Аз съм по-скоро левичар, но не ми пречи, че е отдясно лостчето.

# 217
  • Варна
Alia1 и аз на малкото корито не му знам функцията (засега), но другия модел, който е без корито изобщо не го внасят в БГ. А в Истанбул изобщо и не искам да си помислям да шофирам - там е представителството на фирмата производител.
И да, за ръкохватката питах. Предполагам, че му се свиква, където и да е. Но може да има хора, които имат нещо подобно и да дадат акъл, че с тия супурнайсеиляди модела батерии вече тотално се обърках.

# 218
Нека чучурът непременно да е въртящ се. Понякога се налага да напълниш нещо високо, да миеш тенджера и прочее и е много удобно да го отместиш встрани.  А иначе в ъгловата мивка има доста място към ъгъла и може да пробиеш плота и батерията да е точно в средата. Аз на ръчка отстрани не можах да свикна, харесвам си я отгоре.

# 219
Чела съм положителни мнения за Лидъл-ските батерии с изтеглящ се чучур. Не са скъпи така или иначе.
Малкото корито може би е за миене на плодове/зеленчуци. Мъненко ми изглежда за това, но каквото - такова, мястото често не ни оставя много варианти за избор.

# 220
За тая малка мивка за какво ти е изтеглящ се чучур?
Имах такъв, махнах го преди 10тина години.

# 221
  • Варна
duhi_puhi, да ви кажа, никак не е малка. Като я видях на живо направо се облещих. Дори големия котарак ще мога да натикам вътре за къпане, ако имам подобни самоубийствени мераци Simple Smile Дълбока е 20 см, ширината на коритото позволява дори доста големи тави да се оплакнат. Вероятно изтеглящото ще го ползвам за плакнене на самата мивка, но не е изключено да установя, че в процеса се окъпвам и аз, че и всичко наоколо. Затова и питам - за хора, които вече имат нещо подобно.

# 222
Аз използвам изваждащия се чучур изключително за миене на самата мивка. Много е ефективен, но трябва да се свикне как да се прави за да не пръска наоколо. И също така веднъж исках да напълня голяма туба с вода и тя не влизаше под чучура, но аз го извадих и си я напълних.  По-добре е да го имаш

# 223
Стенна батерия за ъглова мивка? - на кой точно ъгъл на стената ще я монтират? Да не говорим, че чучурът ще трябва да е адски дълъг, за да стига до коритото на мивката. Отделно, че стенни батерии за кухненска мивка се броят на пръстите на едната ръка като избор (изключвам китайските евтинджоси по сергиите на Женския пазар).

# 224
Стенна батерия за ъглова мивка? - на кой точно ъгъл на стената ще я монтират? Да не говорим, че чучурът ще трябва да е адски дълъг, за да стига до коритото на мивката. Отделно, че стенни батерии за кухненска мивка се броят на пръстите на едната ръка като избор (изключвам китайските евтинджоси по сергиите на Женския пазар).

Не видях някой да е препоръчвал такова нещо...

Общи условия

Активация на акаунт