Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 8

• 65 323
  • 814
  •   1
Отговори
# 225
Не. При кандидатстване за ипотечен кредит един от документите е удостоверение за семейно положение, което включва деца. В случая при него ще е посочено "неженен" и няма да фигурират деца.

# 226
Не, но ще се включите като ипотекарен длъжник. За сделката ще ви трябват допк и семейно положение. И ще ви накарат да подпишете декларация,  че сте съгласна да ви обработват личните данни.

# 227
Защо да се включва като ипотекарен длъжник? То няма логика. Те нямат деца, не са женени, реално нищо не ги свързва. Ако тя не иска да участва - няма да участва по никакъв начин.

# 228
Ambrosia, защото става собственик на имота. Тя не е страна по кредита тип съдлъжник, а само ипотекарен, т.е. в случай на неплащане, преди да пристъпи към изземане банката ще иска парите от нея. Да не се чете като закъснение на вноска (като от съдлъжник). Защото е собственик на имота.

# 229
Ама то това няма общо с доходите, тя това пита (доколкото разбирам). Не са проблем документи, а липсата на трудов договор и наличие на още един кредит.

# 230
Да, питам при липса на ТД от моя страна и кредит ипотека( лично мой). Аз ще бъда вписана в нотариалния акт като съсобственик, а самия кредит ще тегли моя приятел. Нямаме деца, може да съм бременна.
Въпроса е ще има ли пречки от финансиращата банка, заради моя кредит и липса на ТД.

# 231
  • София
Ние изплатихме предсрочно жилището, което купихме през 2015, намалявайки срока с всяка по-голяма вноска. При тези ниски лихви го отчитам като грешка, честно казано, сега купуваме друго и можеше да имам повече спестени пари. Но, ако решите, че държите да го изплатите - намалете срока.
добре де, няма ли такса, при намаляване на срока всеки път? В ОББ така ми казаха че ще е (на 98%)

# 232
  • Sofia
Когато аз теглих заем, такса има само ако го направиш това през първите две години, след това няма наказателни такси.

# 233
Мисля, че след първата година не могат да искат според законодателството за кредитиране, може да погледнете.

# 234
В моя договор за ипотека тази година (обб) пише, че не дължа такса за предсрочно след първата година.
Violetka,  при чиста сделка, няма да ви разглежда банката (само ще ви пише ипотекарен длъжник). Според мен, ще се пробват обаче да ви сложат съдлъжник (ако мине номера). Аз имах точно такъв спор тази година, в който банката ми обяснява, че не било изгодно за мен да не включа ипотекарния длъжник, а да плащам целия кредит. Естествено не им мина номера.

# 235
При мен в първата година имаше такса само, ние си ги събирахме тогава и към третата започнахме да внасяме повече. Не е имало такси.

# 236
  • Пловдив
Вие си знаете какви са ви причините да впишете някой като съсобственик, но само с права, без задължения и да смятате, че банката ви прави "номера", обаче погледнато отстрани, служителя, който го твърди е прав.
Аз не бих вписала някой като собственик, ако се нагърбвам с цялото задължение сама.

# 237
И това е така, но тя казва, че няма доходи, а има кредити. Тоест има голям шанс да не им одобрят сумата.

# 238
И това е така, но тя казва, че няма доходи, а има кредити. Тоест има голям шанс да не им одобрят сумата.

Тоест, за да мине сделката, не трябва да ме вписват?

# 239
Не казвам това, не знаем какви са доходите и за каква сума кандидатствате, но това разбрах от написаното.

Общи условия

Активация на акаунт