Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 8

• 65 219
  • 814
  •   1
Отговори
# 495
Винаги са били. Аз първата си ипотека я изтеглих на 4% като служител, а бяха по 7-8 тогава.

# 496
  • София
Чак такива ли са преференциите за служители - двойно по-ниска лихва?

Няма лихва от 1% от години, аз също съм с корпоративни условия, под 2% не слиза.

# 497
  • 🌊

Няма лихва от 1% от години, аз също съм с корпоративни условия, под 2% не слиза.
Всъщност е така, разглеждайки документацията: лихвен процент от 1.2 +РПЛ+надбавката ни са 2.2%

# 498

И как сте толкова сигурна, аз съм служител и съм на 1.2 лихва, като УниКредит дават на служителите си 0.9 процента

# 499
  • София

И как сте толкова сигурна, аз съм служител и съм на 1.2 лихва, като УниКредит дават на служителите си 0.9 процента

Наскоро събрах оферти от няколко банки, които искат да ни привлекат като корпоративен клиент и предлагат най-добрите условия на пазара, понеже работя за международна компания, известна на всички от детството ни. Прегледах предложенията на ОББ, ДСК, ЦКБ и Уникредит, но никоя от тях не предложи лихва под 2%, дори с цел да ни привлекат като нов клиент.

Вижте си дребния шрифт, предполагам, че нещо пропускте, най-ниската лихва беше 2,18%

# 500
Нищо странно няма, има такива служителски лихви. И да, точно Уникредит дават под 1%, дори ги даваха преди години, когато средното беше около 4%. Всички те включват клаузи, че при напускане на банката лихвата се променя на пазарното ниво към момента на напускане.

# 501
  • София
Банковите служители са съвсем различна категория, за тях нямам наблюдение. Извинявам се, мислех, че обсъждаме условията, които банките предлагат на своите корпоративни клиенти.

# 502

Наскоро събрах оферти от няколко банки, които искат да ни привлекат като корпоративен клиент и предлагат най-добрите условия на пазара, понеже работя за международна компания, известна на всички от детството ни. Прегледах предложенията на ОББ, ДСК, ЦКБ и Уникредит, но никоя от тях не предложи лихва под 2%, дори с цел да ни привлекат като нов клиент.

Вижте си дребния шрифт, предполагам, че нещо пропускте, най-ниската лихва беше 2,18%
[/quot

Не знам, за какво говорите Вие, аз съм служител на банка, като се занимавам именно с ипотечно кредитиране и вие ми обеснявате  да си проверя ситният шрифт, искрено се разсмях. Да 2.18 е лихвата в ОББ, където работя, има огромна разлика от това да си клиент и служител, имаме известни привилегии, колкото и да не ви се вярва.

# 503
То 2.2 лихва се достига и без да си нечий служител.

# 504
1.2 се коментира, не 2.2.

# 505
  • София

Не знам, за какво говорите Вие, аз съм служител на банка, като се занимавам именно с ипотечно кредитиране и вие ми обеснявате  да си проверя ситният шрифт, искрено се разсмях. Да 2.18 е лихвата в ОББ, където работя, има огромна разлика от това да си клиент и служител, имаме известни привилегии, колкото и да не ви се вярва.

Мисля, че се извиних в поста над вашия. Под служител, първоначално разбрах съвсем друго, а не служител в банка.

# 506
Над и аз се извинявам, защото наистина не съм видяла коментара.
Към момента  в ОББ има актуална оферта за лихва от 2.180за суми над 200 000 лв ипотечен кредит, което е едно от най-добрите предложения на пазара. Мисля че в Алианц има още по-ниска лихва, но там има вече повече условия и се изисква голямо самоучастие.

# 507
  • на последния етаж
ОББ наистина отпускат заем при много ниска лихва, но я актуализират всеки шест месеца. За последната година лихвата ми се вдигна с 0.17 пункта. Да видим сега през септември какво ще съобщят.

# 508
А за да успее човек да получи такива условия и толкова ниска лихва, какви биха били условията на банката към кредитоискателя, някой запознат ли е?

# 509
ОББ наистина отпускат заем при много ниска лихва, но я актуализират всеки шест месеца. За последната година лихвата ми се вдигна с 0.17 пункта. Да видим сега през септември какво ще съобщят.
Всички банки актуализират, последното рлп беше 0.11 сега е 0.17, вдигнало Ви се е с 0.06.

Общи условия

Активация на акаунт