💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 297
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 585
Много обвинения прочетох за Дунев. Ще споделя и моето мнение, не защото съм му адвокат и искам да го защитя, а защото наистина го мисля.
Първо, смятам че един дългогодишен спортист, колкото и да е добър, той е научен да се бори за първото място със зъби и нокти, сам каза на визитката си, че иска да докаже и на себе си, че още го може. Първи капитан, трябва да се докаже. Всички са му гласували доверие, за него е на първо място да го оправдае.
Второ, имам съмнение, че е напълно възможно да е попитал дали може да даде храната/огъня на Амазонките, но наистина да не е излъчено, за да има интрига и изненада за зрителя.
Трето, това пред отбора, което каза, мисля че е било в неговата глава, когато взима грошовете (примерно, че с тях може да купи глас и да защити дъщеря си), целта не е била лъжа и оправдание, а неговата представа за постъпката да ги приеме.

# 586
Аз мисля обртното. Хвърли един гаден поглед, като почна да се говори за грошове. Какво е дадено или не е няма значение. Не можем да съдим човека за избора му. Но споделям мнението на Туньо - много чест и достойнство от двамата възрастни мъже, пък знаем, че хора на такава възраст са доста обиграни в живота, че и хлъзгави дори. Бат Вальо особено си му личи от пръв поглед.

# 587
  • Другата България
Никога, ама никога никога не забравям на какво са способни продуцентите. И монтажа. И орязването на реплики, дуплики, въпроси, отговори и т.н. И излъчването само на моменти, сегменти и фрагменти, които биха завъртяли някаква интрига и биха предизвикали дебати. Както и задължителното “очерняне“ на кадърен и харесван участник.
Тъй че с оглед всичко това, пак ще кажа, че решението на Дунев беше най-правилното нещо, което можеше да направи. При това Димо така умело завъртя въпроса, а на Дунев в акъла му е само Никол, нищо чудно да не е имало преднамереност в действията му /ако не са били по сценарий, защото и това допускам/. Ако беше изпечен манипулатор, да се беше пазарил за още грошове. Човекът е с чиста душа, поне това виждам аз.
В нета се върти тази снимка

Масово се недоволства, че на ОреШАРска Blush дисковете са два. Според мен не са. Вие как мислите?

# 588
  • София
Видно е ,че са два диска.Просто не знаем имало ли е допълнително минаване на трасето.

# 589
Ама как ги определяте на пръв поглед нещата, че и цяло поколение слагате под един знаменател. Погледи...Помислете, че един "подходящ поглед" може да е резнат и монтиран където си искате, дори аз го мога. Валери им направи закуска и заради това е хлъзгав. Или дава съвети и менторства- ами той е нам затова- да покаже, че знае баланса на храните и витамините (последното даже май пак беше позициониране). Да, на определена възраст започваш да искаш да разкажеш какво мислиш. Но те заради това са старейшини. Този Туньо ми се  вижда слаба ракия, а не по-възрастните участници като Дунев, Вальо или Виолета. Всеки съди от собствената си камбанария.

# 590
Хм, като два диска ми се виждат и на мен, ама може да са й направили забележка и да се е върнала да остави единия, но да не са го излъчили.

# 591
  • софия

Чакалче, оправете звука, че е страшна мъка.

# 592
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Склонна съм, може би наивно, да си мисля, че Дунев би паднал, ако беше сигурен, че следващият с наредена кула ще е Мария. Но в никакъв случай не би направил подобен жест за Гатю, а в тази игра до последно не беше на сто процента сигурно, че и той ще спечели.
Е, той ако искаше да даде победата на Мария, имаше отлична възможност да го направи - нарежда си дисковете, отива до масата и чака Оряшкова да нареди своите. Като види, че Гатьо е по-бърз и е напът да приключи, просто докосва масата и готово.
За мен изобщо не му стоеше на дневен ред да отстъпи победата. Аз лично смятам, че просто очакваше да получи някаква информация за дъщеря си. Той си го каза даже след битката, когато им разказваше как е протекла.
И на мен щеше много да ми хареса жестът да нахрани момичетата, но като родител го разбирам.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 19:26 от Reinа

# 593
Единственото за което ме е яд на Дунев е , че не преговаря за повече( или поне не го излъчиха). 😁 За тази тежка игра 50 гроша са смешни. Миналата година на мистър слип му дадоха брадветата заради едни смотани тухлички, които и Мани може да ги реди ( както отстрани Стоян де). А тази година им скъсаха д- та, с извинение , в една отвратително тежка игра насред отвратителната жега и накрая избор между напълно излишно на този етап от играта предимство или мижави 50 гроша ( с които почти нищо не можеш да си купиш). Смешни сте ,продукцията !. Като сте сменили игрите на капитанската с по-комплексни и трудни такива ( за което съм с две ръце за- 100 пъти по - интересни са ми ) да бяхте сменили и наградите. 🤨 Можеха да пуснат например :  повече грошове , или имунитет за седмица, или два гласа (ама само използвани в първия съвет, а не през цялата игра) и т.н..А предимството за племето например  можеше да е ,ако попаднат на реката да имат храна за един ден или да се чуят с близък и т.н. И тогава щеше да ми е по интересно, какво би избрал Дунев. А сега изненада никаква , всеки с малко мозък в главата си  би трябвало да вземе грошовете. Особено , че първо те още не са племе. Половината от тях смениха три племена за два дни, а и на първо място винаги си е семейството, а не колегата. Дунев си е супер. И добре направи, че замаскира пред племето решението си. Насред змии ,тихо се стъпва.😁

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 12:27 от Joy 05

# 594
  • Другата България
Видно е ,че са два диска.Просто не знаем имало ли е допълнително минаване на трасето.
Потребители пишат, че е било докато Димо е казвал : „7ми диск за Гатьо, 7ми диск за Оряшкова“. А тя носи два. Аз си признавам, че този момент съм го изпуснала, а не ми се връща сега да ровя точно там и да гледам кой какво носи. Не го коментирам заради Оряшкова, а именно заради продукцията, защото ето такива моменти водят до обсъждане, коментари, и всякакви подобни, а издънките им знаем са много.

# 595
Приятно ме изненада изборът на Краси да вземе грошовете. Писнало ми е от “брат за брата, брат” и “сила и чест”, това е многокомпонентна игра, а не спортно събитие и трябва да се подготвяш на всички фронтове. Ясно е, че човекът не го направи със стратегическа мисъл, а заради шанса да помогне на Никол, но не се знае как ще се разпределят картите.
За мен хубавото е, че този пример ще даде тласък и другите да избират грошове и лични облаги пред предимства, които горят за 2 минути.
Единствен минус е, че може останалите да се настроят срещу него, но на него хората му имат уважението и трудно ще си позволят да го изразят. След предния сезон може и да си мислят, че има и друго, освен грошове, но не знам колко ще ги притесни това.

# 596
  • София
Потребители пишат, че е било докато Димо е казвал : „7ми диск за Гатьо, 7ми диск за Оряшкова“. А тя носи два. Аз си признавам, че този момент съм го изпуснала, а не ми се връща сега да ровя точно там и да гледам кой какво носи. Не го коментирам заради Оряшкова, а именно заради продукцията, защото ето такива моменти водят до обсъждане, коментари, и всякакви подобни, а издънките им знаем са много.
Да,като се загледаш към масата ясно си личи колко диска са останали.В този момент Оряшкова дръпна.
Определно нямаше коментар от водещия,такъв чухме относно неправилната подредба на Гатьо.
И за мен остана горчив привкус ,защото си знем продукцията,да.
Не изпаднах във възторг от победителя и загубата на Гатьо именно заради този кадър (аз го отчетох по време на гледането).
По цялата дилема да дадем ли на амазонките аванс,единственият смислен коментар беше на Станилска-тя се обърна с въпрос - А ти би ли се чувствала добре,влизайки в нагласена битка?

# 597
Много ми е рано да попълня анкетата, още събирам впечатления. И аз мисля, че Дунев взе грошовете главно заради дъщеря си, но трябваше да преговаря за още - с това трудно трасе. Не знам доколко племето му наистина ще ок с това. Туньо нещо е "сгазил лука" и Виолета здраво го е захапала. Това ще и бъде удобно за бъдещи номинации - двамата Момчил и Туньо. Кен нищо, че и се струва хлъзгав, ще си го остави за хубава гледка.😉

# 598
  • Другата България
Да,като се загледаш към масата ясно си личи колко диска са останали.В този момент Оряшкова дръпна.
Определно нямаше коментар от водещия,такъв чухме относно неправилната подредба на Гатьо.
И за мен остана горчив привкус ,защото си знем продукцията,да.
Не изпаднах във възторг от победителя и загубата на Гатьо именно заради този кадър (аз го отчетох по време на гледането).
По цялата дилема да дадем ли на амазонките аванс,единственият смислен коментар беше на Станилска-тя се обърна с въпрос - А ти би ли се чувствала добре,влизайки в нагласена битка?
А, ти си го видяла и по време на битката ли? Ама пишете ги тези неща, не за друго, а за да “лъсват“ манипулациите на продуцентите, защото има хора, които все още не вярват на тях, и не само. Благодаря ти, че сподели, аз си признавам, че съм перде, гледам цялостната картинка като забавление, повече слушам участниците и Димо за “бисери“, а и когато мога, по време на излъчване чета и пиша тук. Детайли забелязвам когато гледам на телефон през нощта по някое време. Но има много будни зрители, които веднага качват подобни моменти. Да пиша, че е подигравка с нас това Тупаревското, няма смисъл. Ние си знаем. Но ако наистина са побутнали Оряшкова, е обида за нея. Точно с нея!

# 599
Това с дисковете е интересно. Според мен няма умисъл от страна на продукцията, може просто да не са забелязали на момента. Димо не може да гледа всичко и навсякъде. Остава въпросът дали Мария нарочно или без да иска е взела два. Ама как пък се случва това, без да се усетиш, като по-малкият е отдолу и трудно се захваща и придържа. Не знам, не знам... Може пък да има логично обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт