💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 082
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 080
А, и едно малко детайлче. Нямам спомен някога да са позволявали смяна на човек на пъзела. Снощи не позволиха. Но в първата игра ако помните, Димо каза на червените, че могат да си сменят човека на пъзела. Май беше кубчето на рубик, не помня вече кой точно пъзел, но червените победиха заради смяната.

# 1 081
Рейна, напълно те подкрепям. Какъв е смисълът от саботаж, нали всички ще те намразят? Макар че нищо не бива да се изключва, Мани от сезон три бе изключително слаба в плуването, а като отиде в другия отбор се видя, че все пак може да плува.

Но засега не ми се вярва. На Туньо основния проблем е егото, не пожела да отстъпи, а после започна да чупи стойки. А Виолета няма грам чувство за такт. Не може пред пет човека да се държи с него като с малоумен. Тя също има проблем с комуникацията и не е в позицията да обяснява какво е комуникация. Трябваше човешки да му обяснят, да си посмали егото, но с емоции не става.

Гарганела, да точно така. За кубчето на Рубик смениха човек червените. Снощи жълтите макар да не смениха човек, целият отбор помагаше. Вили два пъти тръгна да му помага на Туньо, но той отказа помощ на два пъти. Ето тук е тънкият момент. като е отказал помощ сега няма право да се цупи, като му се карат. поема си отговорността

# 1 082
  • Варна
Отново силова игра. Победата на гладиаторите да им е честита. Израдваха се червените, но за мен като зрител беше безинтересна битка с предизвестен край. Голямото постижение да победиш прегладнял женски отбор , абсолютно неравностойно съревнование.  Физика, тегло нищо, което да даде поне малък шанс на жълтите. Ако не им беше  помогнал Туньо очаквано отново щяха да са опашката. Сините сами се биха. Не ми хареса, че Виолета пренасочва вниманието от нейната издънка към тази на Туньо. Нейната идея за връзването на варелите спомогна за забавянето на отбора, така че да поеме отговорност и да отива като втори номиниран. Дунев пък се сниши след като го разобличиха в лъжа. Не му трябваше да се оправдава пред отбора за направения избор, отборът му така или иначе го подкрепяше каквото и да беше избрал. ( поне на думи, а дали е реално така рано или късно щеше да си проличи)

Не гледах промото за тази вечер, но от темата разбирам, че ще дадат шанс на жълтите да си спечелят знамето. А дано вземат и те една победа. Simple Smile

# 1 083
Това знаме ми се струва че го преекспонират. Нали не дава някакви предимства.
На жълтите им трябват битки, които не са силови и не са с предизвестен край напр- хвърляне, целене, игри за равновесие, пълзене, пъзели и пр. Ама не една от три или  две от пет, а всичките да са такива. Или да им намерят трима четирима здрави мъжаги. Игри като гребане, плуване, катерене, дърпане на варели,цепене с брадва изискват огромна физическа сила. В края на третия сезон сложиха разбиване на каменен блок с чук, при двама мъже и жена и Паулина естествено остана трета. Супер нечестно.
А другото от което имат спешно нужда е храна.
Що се отнася до отбора на червените искам да ги видя две седмици на Дивата река и веднъж на елиминации. Ще пламнат веднага кавгите. Всички са мускулести типове, за мускулите трябва много месо. Поне половината са с невероятно его, при провалите ще започнат да се карат

Флорен, абсолютно си права, сините сами се биха. За мен е абсолютно безинтересно на този етап. Жълтите все ще са последни в отборните игри, освен ако сините не се бият сами, както стана снощи. Ще гледам още седмица-две, ако е все така - ще се откажа.

# 1 084
Снощи не позволиха. Но в първата игра ако помните, Димо каза на червените, че могат да си сменят човека на пъзела. Май беше кубчето на рубик, не помня вече кой точно пъзел, но червените победиха заради смяната.

Снощи май и не попитаха. А в реденето на Рубик куба червени не са участвали. Там играха двата разделени отбора роднини. Мисля, че при пирамидата се смениха.

# 1 085
Първо за Дунев. Прав е да вземе грошовете . Племето му даде разрешение. Не бедстват , изглеждат достатъчно добри в игрите, не им е належаща привилегията ( и с нея , пак щяха да се загубят - червените ги водеха с много много , а опетлаването на пъзела им изгуби шансовете и срещу Амазонките ) Тук Дунев не е виновен за загубата .Единствено , че се спихна и не ръководи отбора в битката. Но така правят съвестните хора - когато сгрешат (визирам изопачаването на истината, а не изборът му ) , съвестта им ги бичува след това и се снижават . Напълно съм съгласна с Ралица да изобличава всякакъв фалш . Но това е добре и за Дунев , поне навреме се осъзна, че е човек, и по-добре да спре с лозунгите и честото морализаторстване- така има риск и публиката да го намрази в един момент . Никой не обича прекалените светци. По въпросът защо не загуби умишлено битката за храна на Амазонките  . Първо , не цялото племе се съгласи - а той е длъжен , като лидер да се съобразява и с исканията и на малцинството . Второ - това си е предателство към отбора и подронване на доверието, независимо какви и колко хуманни са подбудите- за зрителя, щеше да остане образът му на саботьор . И трето - все пак амазонките , са едва първа седмица на реката. Ако всяка капитанска битка отива по "презумция" в помощ на "гладното" племе - по-добре да няма такива. Разбирам, ако са на реката трета седмица, там, вече хуманното в човека, може и да надделее над желанието за победа, и да направи жест , който аз лично ще адмирирам . Но на този етап е излишно.
Аз също бих взела грошовете, бих се замислила единсвено ако отборът ми е в много тежка ситуация - или прекалено гладни, или твърде решаваща битка - тъпия алтруист в мен щеше да реагира, но на този етап си е глупост да го прави
Туньо и Виолета . И да иска да пробва Туньо - не трябваше да е в толкова решаваща битка. Болно его , съчетано с малко ум и много инат. Знае , че има пъзелист за поста , но не , нека аз аз аз . Съгласна съм, че такива някой трябва да им се противопостави. Харесва ми, че Виолета, не е човек , който да подминава и извръща глава когато е свидетел на глупост , Но не и с този мутренско каруцарски тон, с който изплиска легена така силно, че бедствията по черноморието можем да и ги припишем.(да знам кога е снимано) Не се научиха тези хора, че колкото и да са прави за нещо , ако се държат като гамени и простаци никой няма да се вслуша в "правотата" им. Против съм другарските съдилища , и наскачането срещу един , когато деянието му не е умишлено . Ок изкажете си несъгласието , и предложете решение как да не се допускат подобни грешки за в бъдеще. Сриването на психиката на играч , показва пълна липса на лидерски качества у претендентите за такива .
И да , когато племето мачка един или двама - ще трябва да са наясно, че може да има и отговор като саботаж, и то напълно оправдан. За това добрата социална игра включва , умението да предразположиш хората и дори да ги номинираш да не е по унизителен и мачкащ ги начин.
Нещо което най-вероятно и Пеньо ще прави спрямо едно от момчетата там

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 13:36 от AuroraBB

# 1 086
Нали още в началото им казват да си разпределят постовете. Ако им позволят да се сменят, едни и същи ще носят племето на гърба си. Вальо вчера не искаше да питат Димо дали може да сменят пъзелиста, за да не се сдухал Туньо. Виолета даваше акъл, но инструкциите ѝ бяха оле-мале. Тя си набелязала някакво парче и очаква по телепатичен начин той да отгатне кое е то.

# 1 087
О, тази вечер победата е за Амазонките категорично. Тази игра е женска и този път я дават супер рано, ясно защо.
В петък ще ни чака силова битка за елиминация между двама мъже.

# 1 088
При реденето на кубчето на Рубик нямаше определен човек за това. Предполагам, че затова можеше да се пробва всеки. Може би не дават смяна, ако са им казали предварително да си разпределят постовете СТРАТЕГИЧЕСКИ (любимата ми дума) Wink

# 1 089
Знамето не дава предимство, но пък дава идентичност, определя племето като такова, чисто психологически, ако щеш. Повечето племена, освен че имат знаме, си измислят и някакъв “боен” вик, пак с цел идентичност, обединение, отборност.

# 1 090
Не бих нарекъл играта довечера "женска", но приемам че довечера имат шанс. Да, много е важно да си по-лекичък, но е важно и да имаш силен кръст и рамене. А дано, но за мен най-важното на тоя етап е да получат храната жълтите или да се преборят за по-добро място. Иначе на втората седмица съвсем ще погинат. Друг е въпросът, че от това което показват Виктория непрестанно мрънка. Всички са еднакво гладни, но тя мрънка повече. Харесва ми Оряшкова, личи си че е състезателка - мъжкарана е, има и спортен дух, умее да надъхва отбора след загуба. Не сбъркаха, че я сложиха за капитан.

Тоя боен вик - най-малко на гладиаторите - ми е доста тъп.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 13:43 от Лорд Сняг

# 1 091
  • София
Прекалено неравностойна игра. Тази игра би била чудесна, но само ако имаме три равностойни отбора. Но в ИВ изключително рядко е имало наистина равностойни отбори.
Жените нямаха абсолютно никакъв шанс на тази игра и завършиха втори само заради Туньо. И тук ми е чуденката. Туньо заби чисто ментално ала Касим или Туньо е къртица на продукцията? Защото именно Туньо преди да започне играта подаде репликата на Димо и Ралица, като спомена за думичката 'Някого' и след това Димо и Ралица захапаха Краси Дунев, че Димо такава дума изобщо не е споменавал (факт).

И от друга страна, ако Дунев е решил да играе стратегически, защо трябва да го очернят така? Дали заради сеира (както в предните сезони) или конкретно този път, за да не си измива ръцете със самата продукция и така да им обърква плановете или пък ги намесва в неща, за които те нямат планове да участват. Интересно ми е дали щяха да го издадат ако беше измислил нещо друго като оправдание, че не е взел предимство.
Трябва да следим внимателно оттук-нататък как ще подхожда продуцкията към други играчи които взимат грошове вместо предимсто, след това какво разказват в племето си и хода на продукцията на следващия ден.

Отново за Туньо. Неделчо се беше вманичаил в това да търси къртица. И в неговия сезон и в следващите (вече само като зрител). Е, Туньо е много близо до едно такова определение. Разбира се това са само спекулации.
Може просто да блокира Туньо и до там. Но определено трябва да го следим много внимателно оттук-нататък. Какво ще говори и как ще се държи...

Според мен ще номинират Туньо и Моника. Ако номинират Момчил ще ги призная за много глупави, защото Момчил е най-важния им играч заедно с Краси Дунев. Момчил между другото и пъзели може да реди, така че Виолета е излишна. Тя и за това може би го почна още от първия ден... Или е гледала сезон 4 и знае, че едно такова държане от нея ще зарадва много продуцента и ще се задържи дълго в играта...
Момчил обаче я закопа. Първо със спокойния и равен тон и как само и каза да се обърне, че не е уважително. Направо я закопа, хах. А после пак културно и се извини (въпреки че изобщо не беше длъжен) и Виолета буквално увисна. Изобщо много се изложи Виолета. Подобно намилане и мутренско държане не мога да понасям. Аз за това и не харесвах толкова много Алекса и Виктория от сезон 4, защото те имаха същото поведение към някой, който се е изложил.

За играта да напиша нещо. Тежка игра, но първо прекалено досадно мъкнене на тези варели (скука) и второ неравностойна. Пак ще се повторя ако имахме равностойни отбори щеше да е яко, сега не.
Победата на Гладиаторите беше категорична и те бяха почти перфектни. Имаха проблем само със събарянето на стъкленицата, но за мен този елемент беше как да се изразя, ами не за там. Глупаво и излишно. И после на пъзела имаха известни затруднения, но все пак Калата си се справи.

Но от друга страна видяхме как Старейшините се изложиха с варелите. Видяха, че така не става както Виолета ги беше вързала в началото. Е, защо по дяволите продължиха по същия начин??? Очаквах повече мисъл тук от Момчил, Дунев (капитан все пак), Валентин, Елвиса, Туньо. Мислещи хора са това. А когато се опитаха да ги изтеглят всичките 9 варела накуп буквално онемях. 😀 Това само Херкулес би успял да го направи. Ама онзи истинския (ама колко е истински е друг въпрос де, хаха).
За сметка на това Амазонките подредиха своите варели като по учебник. Браво на тях! Жълтата гъсеница беше красота!
Показаха и то няколко пъти как си качват варелите, но наистина не показаха как пада самата стъкленица. Дадоха някакъв странен насложен кадър. Или е имало някакъв пореден технически гаф при монтажа или оператора е блял някъде. Ама те имат няколко камери, как може да не хванат този кадър. Все тая, така или иначе Туньо бе забил (без значение дали от притеснение или по сценарий) и когато и да беше дошла Моника щеше да го изпревари.
Браво на Амзонките отново, защото минаха изключително тежко трасе. Първо имахме гребане, после триумфалната арка и накрая тези тежки варели. И се справиха! Справиха се и в понеделник на тежката битка за територия.
Е тази вечер ще дадат ''женска игра'' и може би ще победят, но не е сигурно...
Не случайно слагам в кавички, защото подобни игри почти винаги се печелят от жени, но не е заължително. Например шансът да спечели мъж тук е по-голям отколкото жена да спечели след плуване и бутане на тежести...

За финал искам персонално да отлича Цецо, който бе звездата на деня с гребането си и след това буквално сам изтегли варелите. Радостин и Рълев 1 също гребяха много добре.
Всички, които минаха триумфалната арка заслужават похвала (Крум, Даниел, Гатьо / Момчил, Туньо, Краси / Цвети, Теодора, Ива).
Не моге да не похваля Калоян. Все пак не спече като много други. Да, забави се. Учил е пъзели, но не му идват отвътре някак си. Но все пак се справи.
Мудева пък блесна при жените. Първо Ситнилска демонстрира добро гребане, но Мудева ми хареса много при варелите. Много помогна там. А и тя повали стъкленицата, която не видяхме в кадър как пада.
Браво и на Виктория. Помогнаха и в началото, но момичето според мен можеше и само да се справи, просто щеше да стане по-бавно.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 15:21 от Diavolo

# 1 092
Чисто женска си е играта довечера.

# 1 093
Дяволче коя е тази Моника ...надявам се, не се меся в друга линия разговор Joy

# 1 094
Дяволо, страхотен пост. Да неравностойни са битките - от пет игри четири силови слагат. Аз си го обяснявам, че очакват на някакъв етап да отпаднат сътезателки от жените и да ги поразмешат с  онези на острова, но не са направили сметката, че ще са прекалено слаби дълго време.
За плуването само да кажа, че при мъже и жени на Олимпиади има малко под минута разлика на обиколка. Не е без значение каква сила вкарваш в удара. Гребането същи изисква много яки рамене и бицепси. Както и сеченето на дърва - здрав кръст и силни ръце.

Сините се разделиха на две фракции- Туньо-Момчил и Виолета-Валентин, може би и другата жена. Очаквам номинираните от тях да са двата полюса - Туньо и Виолета.  Вероятно Туньо ще номинира нея и Валентин. Масово ще го номинират него.  Това си има своите плюсове и минуси. Там всеки е силен като индивидуалност, но са слаби като отбор.
Дунев се сниши защото го порязаха и падна от високо, но пък и аз мисля, че това показва, че е човек. Много по-нормално се държа от Туньо, който след издънка се държа нагло.

Аурора - Моника Николаева. Другата жена в синия отбор освен Вили

Общи условия

Активация на акаунт