💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 203
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 110
Тук ми е по-интересно, някои хора как се вживяват, имената веднага запомнили, ядосват се и за игрите и на играчите, анализират ги целите кадър по кадър, правят прогнози, вместо да  гледат като забавление. Simple Smile
Всеки си има своето си интересно шоу!

# 1 111
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Все тая, така или иначе Туньо бе забил (без значение дали от притеснение или по сценарий) и когато и да беше дошла Моника щеше да го изпревари.
- - - - - - - - - - - -
Браво и на Моника. Помогнаха и в началото, но момичето според мен можеше и само да се справи, просто щеше да стане по-бавно.
Дяволче, просто си прекръстил Виктория на Моника, затова те закача Аврора. Grinning
А като стана дума, на мен ми направи впечатление как снощи истинската Моника, докато Туньо редеше пъзела, два пъти нарече Виолета ВиКи. Joy Сега, ясно е на всички, че не е най-острият нож в чекмеджето, но да объркаш името на някой от съотборниците си...
Надявам се нея да номинират довечера. По никакъв начин не е полезна за племето си, а и само срещу нея Туньо има шанс да спечели. Малко е като "добрия великан" Цецо от миналия сезон - само врещи по трасето и се подпира, където инвентарът го позволява.

# 1 112
  • Пловдив
Виолета смяташе, че трябва да се започне от текста. Хубаво, ама текста е 3-4 части.
Момчил смяташе, че трябва от рамката. И е така.
И само да ѝ припомня и да я попитам “Може ли да нареди Рубик куб?”
Отговор не чакам.

# 1 113
Цитат

След 3 дена никой няма да помни, че се е жертвал за племето.  А грошовете ще останат и след 3 дена.Доста такива примери видяхме.
Абсолютно точно , и 33 жертви за племето да направи , една малка греша и е сринат на земята . Повечко грошове в джоба предизвикват доста повече уважение и респект , от "голата чест и добронамереност" Нали знаеш, с блага дума и пистолет в джоба , железни врати ))0

# 1 114
AuroraBB , за мен това е доста дразнещо. От такова предаване очаквам да е тип "Сървайвър" (макар че и него го  развалиха), Форт Бояр или поне "Бързи, смели, сръчни" а не Биг Брадър 2 - пълно с интриги. Интриги си имам в  реалният живот, не искам да ги гледам на екран. Ако исках нагласени мачове, щях да гледам кеча, там  девет десети е театър.

Иначе на мен ми е ясно защо го правят. Търси се политкоректен момент, създават един отбор от жени, които да харесаме, после ще им пуснат някой мъж от острова и ще изравняват играта. За мен обаче такъв подход е рискован. Представи си, че тази седмица не отпадне никоя от амазонките, а другата седмица са пак на Реката. Скелетите ще им преброим., а в същото време някой мъж може да замести да речем Виолета от сините и те да станат още по-силни.
Освен това разхвърлят ли момичета по отборите при всяка загуба мъжете ще ги "отлюспват". Това е в психиката ни. Мъжете се консолидират около един алфа мъжкар и при номинация нарочват най-слабите, а жените обикновено при елиминация започват да се джафкат, защото има повече емоции. На мъжете повече глада им действа, но ако ще гласуват срещу някого очаквам при гладиаторите да са петима на един.  Засега нещата при амазонките са нереално добре, но при тях е нямало номинация.

За грошовете не мисля, че предизвикват уважение. Мани постоянно печелеше грошове, но не я уважаваха и постоянно си я пращаха на номинации. Ако някой го смяташ за "баласт" се стремиш да изгърми грошовете и пак да го пратиш на номинация.

# 1 115
  • София
Малко гифчета 😊

Гатьо за малко да се пребие. Добре, че всичко мина без травма. 🤐

Крум и Цвети на триумфалната арка 😮

Крум стоножката 😮
Или как използваха лекия Момчил, за да изтеглят и тежкия Цецо. Супер!

Скокът на Мастагарков

# 1 116
На пъзели по принцип първо се реди рамката.

# 1 117
Направи ми впечатление, вчера, когато амазонките тръгваха за арена, бяха в светещи от чистота екипи и като че ли чисти (изкъпани). Предаването на някои "екстри" на реката като че ли става зад кадър. Не съм против- разбира се, че жените, а и всички трябва да са чисти и в безопасност, даже бих казала нахранени. Замислете се, в 21 век се радваме на предаване, в което държат половината участници абсолютно гладни и при небезопасни условия, а в същото време правителството се опитва да регламентира условията на труд, на тези които работят от дома... Извинете за отклонението. За мен изпитанията на волята не трябва да са точно от вида гладен и мръсен.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 16:12 от victoria vassileva

# 1 118
  • BG-DE
В този формат всеки отива доброволно, това не е работно място, а състезателна арена и част от условията на играта са да седиш мръсен и гладен, а доколко е наистина така е друг въпрос.

# 1 119
Има "малка" разлика. Тези хора са отишли доброволно в тези условия, близки до първобитните и се борят за 100 000 лева. Те знаят че в даден момент ще се нахранят и ще се изкъпят. Да има рискове, но то и древните гладиатори са знаели, че има риск да те убият и са отивали да се бият на арената за пари.

Хората чиито къщи са под вода и кал живота им е съсипан. Да не говорим за убитите. Никой от тях не се е съгласявал на такова нещо и съвсем определено никой няма да получи 100 000.
Иначе много неща остават зад камерата. През първия сезон видяхме,че трима души ядоха вафли и стана скандал, но после стана  ясно че и други са яли вафли, просто някои са крили от "плячката" и са си яли тайно малко допълнително.

# 1 120
  • Варна
Имат къде да се изкъпят, разбира се, вижте снощи Оряшкова, светеше жената от чистота, а нейните съотборнички я съветваха да изтърже калта от себе си, да бе, ей сега. Без хигиена не можем жените, макар и на минимума имат си я на дивата река, както и хапване. Аз лично искам един ден да стане ясно какво се случва зад кадър.

# 1 121
  • София
За мен е нелепо това да ги държат мокри и кални с часове, докато си изснимат синхроните и тържествените завръщания в "териториите". Пределно ясно е, че ще се изкъпят тия хора, дори и на реката, какво съчиняват врели-некипели как едва ли не ще спят с калните гащи.

# 1 122
За къпането - ясно- трудно не трудно ще се изкъпят и изперат на реката. на един мъж чистотата не му е проблем, понякога потни мъжаги по два-три дни не си перат дрехите. Жената ще умре без чистота.
За мъжа основния проблем е глада, за жената чистота е много по-важна, поне от това което съм виждал
Но определено не знаем всичко, което става зад камера. Един пример - Вили каза, че с Момчил са си говорили  кой да бъде на пъзела, ама това не го дадоха. Не стана ясно кой е бил на тоя разговор, тя вика "всички бяхме", Туньо вика "аз не съм присъствал"
Това не е никак маловажно. Едно е ако той иска да си наложи егото, другото е ако е имало шушу-мушу, а той не е участвал в заверата.

# 1 123
Една участничка от Амазонките/не ѝ запомних името/ смяташе,че не спят на реката,а на хотел,5 сезон сме все пак.Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 16:45 от Морана

# 1 124
. Да има рискове, но то и древните гладиатори са знаели, че има риск да те убият и са отивали да се бият на арената за пари.
Позволявам си да внеса малко уточнение, гладиаторите не са се сражавали за пари, нито са били на арената доброволно- те са предимно роби.

Скрит текст:
Гладиатори (на латински: gladiatores) е наименование на роби, престъпници или военнопленници в Древен Рим, които се сражават помежду си или с диви животни за забавление на публиката.

Гладиаторите се набират измежду осъдените на смърт, намиращи по този начин шанс да удължат живота си, но има и доброволци в лицето на бягащи роби или разорени граждани. Някои от тях, надарени с особени качества в боя или просто късметлии, оцеляват през дългите години на изпитания и доживяват да се оттеглят в пенсия.

Излизайки на арената гладиаторът се обръща към трибуната с култовата фраза Ave, Caesar, morituri te salutant.

Участието в гладиаторска битка е начин гладиаторът да спечели според представянето си уважението на цезаря и/или публиката и по този начин да запази достойнството си посредством демонстрираната смелост в борбата, изразяваща се в степента на презрението си към смъртта (виж memento mori). Даже даден гладиатор да загуби битката, ако се е представил достойно в борбата, по правило преди противника да му отнеме живота, спечелилият двубоя се обръща към трибуната на цезаря. В случай че оттам насочат палеца си надолу – знакът значи смърт, и обратното, ако палецът сочи нагоре – значи достойнството на победения е спасено и живота му е подарен. Често по време на Римската империя, цезарят предоставя това си право на избор на публиката, тоест на суверена.

Общи условия

Активация на акаунт