💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 144
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 1 125
На тях им е забранено да влизат в реката и да се къпят там, доколкото знам. Опасно е. Ако стане нещо няма кой да ги извади и ще има трагедии. Носят им бидон с вода, най-вероятно, и се къпят с нея.

# 1 126
Една участничка от Амазонките/не ѝ запомних името/ все пак смяташе,че не спят на реката,а на хотел,5 сезон сме все пак.Rolling Eyes

Да, не знам Радосвета как го изтърси това, но явно наистина го е вярвала. 😃

# 1 127
Последното  -за римските гладиатори - не е много сигурно.
Скрит текст:
Излизат нови и нови факти. Например по Nat Geo Wild или може би Хисторито даваха, че са били като кечистите, даже оръжията нарочно са ги затъпявали, та убиването да е по-трудно. Не че не е имало смъртни случаи. Освен това зависи за кой век говорим. В по-късните векове - някъде II-III, имат значително повече права гладиаторите отколкото да речем по времето на Спартак. За когото също не е сигурен дали е бил роб или военнопленик Иначе да имало е доста престъпници, но на тях пък им е била осигурена храна, момичета и въобще не са били толкова зле. особено победителите

Някои хора май грам не са гледали предаването преди. Което ми е смешно, в такова предаване се идва със стратегия.
Човек първо трябва да е добър плувец (eдно седмедесет-осемдесет процента от игрите са на плаж и са плуване или гребане), да пази добре равновесие, да има точно око, да може да решава пъзели и желателно - да е социален.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 16:41 от Лорд Сняг

# 1 128
На всички тук би трябвало да ни е ясно, че от продукцията са длъжни да осигурят жизненият минимум храна и хигиена. Няма начин да оставят хора с по една шепа джанки дневно и с липса на елементарна хигиена. Това значи че на вторият, третият ден половината ще са в болница.
Според мен им се дава нещо минимално за храна и им осигуряват елементарни хигиенни нужди

# 1 129
Дават им хляб. Някоя от участничките в минали сезони го беше споделила.

# 1 130
Малко гифчета 😊

Гатьо за малко да се пребие. Добре, че всичко мина без травма. 🤐

Крум и Цвети на триумфалната арка 😮

Крум стоножката 😮
Или как използваха лекия Момчил, за да изтеглят и тежкия Цецо. Супер!

Скокът на Мастагарков

Дяволче, трябва да направиш на гифче и скока на Момчил директно от кулата, аз го виждах със счупени крака направо:

# 1 131
  • Sunshine state
Гифовете с Гатьо са много забавни, и как само Димо му подвикваше "Гатьо, добре ли си?" и "Оууу" хаха, много се смяхме. Sweat Smile

# 1 132
От това което съм видял дотук, не мисля, че жените разбират мъжката психика.  Обикновено като разделят отборите по (почти) полов признак мъжете се консолидират около един - по рядко двама - алфа мъжкари.  От този момент гонят всеки нов, като по правило започват с жените и след това гонят мъжете дошли по-късно. Например първия сезон като по средата на сезона Сашо дойде сред славяните нямаше никакъв шанс, там вече Веселин, Март и оня третия бяха направили "заверата" то беше ясно че при първата загуба той ще е на пангара, като нов.

Жените в повечето случаи, при първият повод когато стане елиминация започват да си "съскат". отдавам го на емоциите, мъжете по правило не сме толкова емоционални, макар да има изключения.  За мен е супер яко, че амазонките засега са задружни, но да не забравяме, че досега са нямали елиминация. Другото което съм наблюдавал е, че винаги поне някоя от жените се присламчва към някой от мъжете надявайки се това да я спаси. Примери- Бояна -Йоргос и Паулина-Стратимир. Паулина извади късмет, че успя да достигне последния етап, но на няколко пъти бе на косъм. И то защото червените тогава имаха много слаб съзтезател в лицето на Мани и редовно потъваха. Случая с Бояна е показателен. Като смесиха жените и мъжете, тя бързо се присламчи към Йоргос, отсвириха 2-3 момичета и после и нея.
Много ми се иска амазонките да продължат да са задружни, за да разбият стереотипа, но някак не ми се вярва. Много ми харесва, че са задружни, но това е твърде ранен етап.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:20 от Лорд Сняг

# 1 133
Ако приемем, че наистина им дават храна на реката и очевидно вода за хигиена- то тогава е лицемерно като ги питат откога не сте яли друго освен джанки- да отговарят - "от 5 дни"...Това си е лъжа, а Дунев за препредадена информация с "някого" го изядоха. Различните им аршини са на всяка крачка. Как да не вярва учителката в петзвездния хотел като магически на реката се появиха заслон и въдица...Само запалка в храстите още няма. Аз имам идея да пускат ниско по един дрон всеки ден над реката с храна- ако успеят да го свалят с камъни- тяхна си е храната...

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:20 от victoria vassileva

# 1 134
  • Другата България
За вас не знам, но аз все пак залагам и на Момчил номиниран довечера.
Естествено с обичайния мотив “Той е силен и ще се върне“. Joy Толкова сме го гледали това, и при Юлиян, и при Фифо, че просто няма как да е иначе. А и Виолета ще се постарае да убеди останалите в това. Иска ми се да е Моника, но съм категорична, че няма да е тя, дори съм убедена. Първо е втората жена от двете в племето и второ - все пак мъжете в синьото племе са малко или много кавалери и нито един от тях няма да гласува за жена, поне не на този етап. А че Моника е напълно безполезна е видно за всеки, просто няма да е днес номинацията ѝ.
Да видим дали ще съм права. Другият естествено, ще е господин Пъзел. Сценарият все пак трябва да се следва. И противно на очакванията аз не съм убедена в победата на амазонките довечера. Дано, много ми се иска, но някак имам съмнение, че ще започнат чистката именно от жените. Продукцията имам предвид.

# 1 135
Според мен ги захранват на реката. Не с много, но ги захранват.
Първия сезон бяха дали вафли, но Сашо, Радостина и Добрин си откраднаха част от "плячката" и ядоха тайно допълнителни порции. Впоследствие излезе едва ли не само те са яли, по-късно Наско призна че и той с близначките е ял, но по-малко и не било дадено зад кадър.
Друг е въпроса, че от две вафли няма да се нахраниш. Вероятно сега са дали на Оряшкова някой леген да се умие.
Спомням си първия сезон. Славяните бяха изнемощели не можеха на направят огън трети ден....Изведнъж Йоргос "магически" намери на плажа забравена запалка. Яко, а?

Иначе има двойни стандарти яко, там в трети или четвърти сезон, когато единият отбор краде храна Братоев го поскриха, изчезна уж се е контузил.Много-много не даваха кадри с него как е ял крадена храна. Предполагам че и Ралица може да се е намесила, все пак е съотборник с мъжа ѝ в националния, може и на гости да си ходят. За някои от другите нямаше такъв "лукс"

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:18 от Лорд Сняг

# 1 136
  • София
На страница едно пише какво се дава на реката.

# 1 137
Пише ама дали е така?
то ѝ първия сезон уж не трябваше да има вафли и запалки,а ето че се появиха "магически".
За мен някой оператор му е подсказал на Дунев, че дъщеря му още е в играта. И това би обяснило много неща. Както и промененото поведение, на оня с дрезгавия глас, дето оная вечер говореше такива неща против жените, а снощи взе да се оправдава, че нямал това предвид. сигурно са му намекнали, че сам си прави сечено с такива изказвания.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:15 от Лорд Сняг

# 1 138
Дават се по 300грама ориз на ден и банан преди битка. Ако се закучат на реката се дават консерви с русенско варено.
РАзбира се, че се поддържа елементарен минимум на хигиена, но този минимум в реалния живот ще ви се стори ад.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 18:19 от Не се сърди, човече

# 1 139
Мери Ан - шест плюс. Аз мисля, че има два варианта довечера Туньо и Вики или Туньо и Момчил!

Белла Дона, в предаването се появяват "магически" разни неща - запалки, въдици, вафли и пр., явно им помагат отвъд това което е обявено. Да, на санитарния минимум, но все пак.
Аз съм убеден, че на Дунев, който толкова твърдо вярва, че дъщеря му е в играта, някой му е подал инфо.

Общи условия

Активация на акаунт