АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профи, нямам предвид първа страница, а твое питане отпреди месеци дали го има някъде с дублажа на лейдито. Останах с впечатление, че за себе си искаш да го имаш и с дублажа.
А, сега разбрах. Да, ще го погледна този с дублажа и ще преценя дали да жертвам към 25-30 GB от хард дисковете.

Оправих си мерните единици. Flushed

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 10:17 от profi_1

# 106
Профи, 25-30 МВ общо 20те серии или всяка. Ако е общо с тийна може да се спазарим да ги свали на компа, че да не вземе да стане нещо с плейтуба както преди. Обаче трябва ли да има някаква специална програма за сваляне и запазване на нещо, което е достъпно онлайн? Той сваля от Замундата, но ако му трябва доп. програма сигурно няма да се съгласи да ми отдели толкова памет от компютъра.

# 107
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Общо Рори. Но си личи, че не съм пила кафе тази сутрин. Joy За GB става въпрос, не за МВ.
Казах го малко на килограм, че не съм поглеждала колко серии са с дублажа. При всички случаи един епизод с времетраене около 40 мин. е по-малко от 700-800 МВ. Едночасов епизод с добро качество гълта около 1 GB.
Не знам какъв е типът качване в Плейтюб и дали ще могат да се изтеглят. По принцип за тегленето се иска добавка/приложение към браузъра, а не софтуер, който да сваляш на компа. Някои сайтове позволяват видеофайлове да могат да се свалят директно, с десен бутон на мишката, и без добавка към браузъра.

# 108
Профи, благодаря! Няма шанс да се съгласи. Дано да си останат налични сериите в плейтубето.

Изтървах началото на Ангелът. От там откъдето го хванах (20 мин. след началото) като за 1а серия има потенциал историята. Данчо не ме грабва с нищо. Обикновен, симпатичен  на външен вид мъж, но героят му е някак дразнещ.И все пак ще дам шанс на сериала поне до 7а серия.

# 109
  • Варненска клюкарка
2в1 много ми беше интересно да прочета подробностите , страхотен глас наистина, преди време Марги беше сложила едно видео, но там стилът беше  сповече денс звучене.

Рори, аз бях изпуснала почти цялата първа серия, но после лесно навързах нещата, а героят на Данчо нататък е доста забавен, отново има среща в детството, тежка история довела до самоубийството на героя му, борба за утвърждаване, всеки извоюва своите малки и големи победи, мисията на ангела беше да накара девойката да се влюби, но не да я влюбвва в себе си и от там се навързаха куп неща в живота и на двамата.

Аз да те попитам в Психото със Звездю какъв е проблемът на брат му с пеперудите, видях сцените с накъсаните пеперуди, но това беше между ГГ.

Аз научавам това- онова за Корея покрай нашия колега от унито, сега ще е и с пресни впечатления, защото не бил ходил от преди Ковид. Синът ми вече ми показа няколко снимки - от най-голямата библиотека в Сеул, която приличаше на мол, също и кадри от ден на отворените врати в един от сеулските МУ и в един от ТУ.... Видях такова ниво симулатори и техника която тук сигурно и след 20г. няма да има. В темите за образование си пишехме с една дама, едно от децата и беше изпратено от немския си университет на някакъв стаж в ЮК за 4 месеца, това си е почти цял семестър. По думите на майка и девойката беше очарована, думи не и стигаха да опише възторга си и казала че пак ще търси начин чрез университета да се върне там. Майката споменаваше приятелства, отношение, култура, храна, природа и всичко което беше оставило впечатления у дъщеря и.
Повечето корейци са с норчмално тегло, но заради нетипичното за тях хранене в последните 30 г. има и доста със затлъстяване, акселерацията при младите е видима.  Нашият колега е слаб като клечка - 55кг при ръст 180 см. по думите на сина ми яде и пие всичко, казвал му е че бил по-висок от баща си с 15 см.Връща се в родината си, но няма никакво желание да живее там.

# 110
.........................
2 в 1, гледала съм целия  314 епизод на Бягащия човек с 3и, 4и и 8и принц излъчено два дни преди старта на АС и там има актриса в постоянния каст. Ако не са правили някакви заменки на основните актьори значи съм я гледала там. Сладурка е. А има ли някъде нещо като каталог в кой епизод на шоуто са гостували определени актьори/актриси? Аналогично как може да се разбере съответните актьори/актриси участвали ли са в дадено шоу и в кой от епизодите?
........................

Сонг Джи Хьо е в основния каст от 2011 някъде от 6-7 епизод, та до сега. В уикито има подробна информация за предаването, основния каст и гост-участниците - Running Man. Гугъл преводача мисля, че ще ти свърши работа. Страницата я има и на руски, но информацията е доста по-синтезирана и непълна.

Рори, помоли тийна да ти поръча един външен хард и на него да ти сваля филмите, които искаш. Така хем ти ще си имаш филмите, хем няма да заемаш от паметта на компютъра. Удобство са си, защото можеш да си ги включваш и към телевизора и да си гледаш на него. Аз  имам 3 такива с по 2 ТВ памет.

С удоволствие бих отишла в Корея за няколко месеца, за да я разгледам на спокойствие, но не бих живяла там. Достатъчно сериали и филми съм изгледала и вече съм преминала фазата на първоначалната романтична нагласа към това, което виждам на екран. Едно е да си турист, съвсем друго да живееш постоянно там и ежедневно да се сблъскваш с манталитета и предразсъдъците им.

# 111
2 в 1, входа на ТВ за външно устройство какъв трябва да е - като за зарядно или като флашка. Със сигурност има вход като за зарядно и даже съм си зареждала няколко пъти телефона през ТВ, но като за флашка вход не откривам. Иначе е страхотна идея така да гледам на голям екран с хубаво качество.
Благодаря за линка. Телефонът превежда дори йероглифица, когато влизам някъде през линк, така че най-вероятно няма да има проблем с превода.

Белл, жената, която е убила майка им е имала брошка с пеперуда, а брата е видял убийството и жената, и брошката. Оттам свързва пеперудите с убийството на майка им и се плаши от тях.
Не знам до къде си и дали се сещаш кой е убиеца, затова засега няма да разкрия това.

# 112
Рори, като флашка е. Не знам с какъв телевизор сте, но почти всички вече имат USB вход. Питай тийна, той със сигрност ще знае Wink.

Изненадващо Хрониките още нямат читав превод. Автоматичния не го броя. Ще чакам да се появи нормален превод и тогава ще го започна.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:29 от 2в1

# 113
Има къде по-лесен начин за споделяне екрана на телефона ви с Smart телевизора без флашки и кабели, ако сте с андроид
за  apple OS
2в1, май си пропуснала да хвърлиш едно око на линка с Хрониките, който съм пуснала малко по-напред с руските субтитри.
Тук със английски субтитри https://www.gohitv.com/series/arthdal-chronicles:-the-sword-of-aramoon
Изгледах ги и на двете места за да сравня. Преводите според мен са читави,не като автопревода Laughing

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:47 от Danifin1

# 114
Андроид е, но ТВ, който ползвам е отпреди повече 10г. сигурно и няма функция интернет. ТВ, който има интернет е в стаята при детето и аз не мога да го ползвам.
Ще снимам всички видове дупки по ТВ, за да каже тийна има ли вход за флашка. ТВ при него има, ама на мен това не ми върши работа.

# 115
  • Русе
...............

Тук като певец, в предаването Immortal Songs изпълнява един от техните евъргрийни.
Най-после корейски артист-певец, който да влиза в плътния, сочен баритонов регистър!!! Мислех, че по географски причини всички пеят тенорови партии. Благодаря, 2в1! Сериалите, изложени по-горе с негово участие ли са?

# 116
Danifin1, видях линка към руския превод и този, който даваш сега, но и на двата си пише, че е автоматичен превод. Знам, че вече са доста по-читави от преди и за нетърпеливи зрители са съвсем приемливи, но аз не съм от тях и ще си изчакам другите. Дори съм склонна да изчакам и българския превод, защото имам какво друго да гледам в момента.

winona, да, всичките споменати сериали са с негово участие и си заслужават да ги гледаш. Хубави са, дори и тези, в които не е баш главният.

# 117
2в1 права си, сега видях, но съм сигурна ,че вчера и на двата сайта не се упоменаваше ,че са такива. Няма значение, и така за мен става . Ще си го гледам и така, пак ще се върна на първия сезон и докато го изгледам ще качат и по-качествен превод или поне така се надявам.

# 118
Започнах Хрониките сезон 1 обаче нощното действие в началото беше с доста тъмна картина и не разбрах какво точно се случи с едни деца. Като за начало откъде се взе бебето в ръцете на тази жена, която ако не се заблуждавам придружаваше даровете (Троянския кон) и отначало нямаше бебе в ръцете й. Две са племената в историята, като едните се водят човеци, другите не и имат някакви анатомични различия и едното племе успява да зарази другото с болест, от която първото племе не може да се разболее. Дотук добре, ама имаше някакъв пророчески сън в който се говори за две деца, а жената вероятно майката през цялото време разнася само едно бебе. При това се подразбира, че това бебе е генетична смес от двете племена и се разболява, но се преборва с болестта. Но второ бебе при тази жена няма. Подразбира се, че мъжа й, по-точно бащата на бебетата, който е от другата раса ще умре вместо тях. Явно двамата с жената са важни за племената си, защото детето от съня вещаеше, че бебетата им са заплаха, но не разбрах за кое от племената и защо. Сигурно постепенно ще се разбере всичко, но в момента се чувствам като в блато и моля някой да даде разяснения за тази жена, 2те деца от които само едно виждам и мъжа й, който умира вместо бебетата, макар че не е ясно и момчето в съня какво е. Някакво божество, може би? Очевидно е приказка, според мен ще е интересна, но първа серия внесе хаос и ще се радвам с ваша помощ да го оправя.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 18:31 от Рори72

# 119
Рори72 надявам се това поне малко да разясни нещата.
Драмата се развива в митичния град Асдал и разказва историите на герои, превърнали се в легенди в митичната земя на древния Ас.[ Там някога живеят сарамите и неанталите. Сарамите са хора, които разбират, че териториалният контрол е равен на власт. Неанталите са вид технологично по-нисък от сарамите, но притежаващ свръхчовешка скорост, сила и ловкост. Отличителен белег са лилавите им устни, характеристика на синята кръв, течаща в телата им.

Опитът на сарамите да съжителстват с неанталите се проваля и това води до изтребване на неанталския вид и завладяване на териториите им.

Докато сарамите изкореняват предполагаемите си врагове, Тагон (Джанг Донг-гун) се изявява като могъщ тактически лидер и воин на Асдал. Мечтата му е да бъде първият крал на Асдал и той си проправя път към тази цел с всички възможни средства.

Ън Сом (Сонг Джунг Ки) е игот (наполовина човек, наполовина неантал). Оцелява благодарение на майка си, която го отвежда до безопасната земя на племето Уахан. Въпреки че е по-различен от всички останали, хората от племето го приемат и стават негово семейство. Но това семейство е разпокъсано, когато Уахан попада под властта на Асдал.

Таня (Ким Джи Уон) е определена да бъде следващата велика духовна майка на племето Уахан. Съдбата ѝ е дълбоко преплетена с тази на Ън Сом.

Те А Ра (Ким Ок Бин) е амбициозна жена, която се е свързала тясно с Тагон и неговата мисия да стане крал.

Сая (Сонг Джунг Ки) е друг игот, който е отгледан тайно от Тагон и Те А Ра. Той се сближава с Таня след пристигането ѝ в Асдал и става важна част от историята.

Общи условия

Активация на акаунт