АС и други романтични К-драми - тема 4

• 20 569
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Варненска клюкарка
Ох Марги, това го бях забравила, ама нямаше да са корейци, ако не подпечатат финала с някоя щуротия дето да се чуди човек какво е това😂 Но другото така ми напълни душата красивите сцени и филосовстването на ГГ по повод  подобряването на демографията на страната, че на онова не му обърнах внимание.

Марги супер, аз съм много ЗА красотата около нас. И аз предпочитам да я създавам и сега се каня да пресадя навън една маслина, беше моя, щях да я подарявам на приятелка, че ми писна от боклука който прави, но майка ми я взе, нпосле и на нея и писна да върти метлата, та на пролет живот и здраве отива  в градинката навън.

# 646
От този сериал това ще ми  любимата песен.
https://youtu.be/KsgZ4E5rh44?si=zwyWcLITPVDGtvqO
и останалите
https://youtu.be/oHifRAyod1M?si=WDI5dGF_7ETZqBLX

# 647
  • Русе
И такаааа....завърших Хрониките, но за да си установя мнението ще почакам бг-превода. Много бързо братушките  сменят субтитрите...За финала - младежа не го усетих, че е Арок. Кралицата не е променена и на мм, а синът да е толкова голям. И Сая пътува с години ли? Поне Таня си изпълни обещанието, събуди се и се върна при Ън Сом...после Сая каза, че тя е мъртва. Оставиха много въпроси, много врати...
Тази приказка май няма край?!
А аз сега започвам да се въртя като обран евреин и да се чудя какво да гледам...Дали от стр.1 или ваше предложение?

# 648
  • пак на Рив Гош
Ауу, написала съм  ГоблЕн, а  говорех за сериала и се учудих що ме отклоняваш за друго 😂 Пък грешката сега ме подсети за друга с ДВСК онзи  ден вместо с "Б" и "ПепеляНка и 4те джуджета", с която разсмях Марги,  вместо да напиша правилно  ПепеляШка, ама интересно заглавие ми се получи, направо си плаче да му се напише сериал😂
Аз само тихо да вметна, че джуджетата са рицари Wink - https://mydramalist.com/16119-cinderella-and-the-four-knights
Да не объркаме приказките, пък и момчетата да не се засегнат, понеже са все високи и хубави  Joy)

Белл, май с теб сме от една партия по отношение на финалите - аз си търся щастливия край с еднорозите, дъгите и пухкавите облачета. Е, приемам и не съвсем щастливи краища, но когато са логични и се връзват с останалата част от сериала.
(много харесвам Айвазовски и адмирации за търпението ти!)

Не съм аааз Joy, Роца се срамува. Аз си слагам понякога тихичко някое китайско шортче, което ме е разсмяло и си намествам очилата все едно не съм аз.
  Докато търсех котка+дъжд+алергии попаднах на "Something in the Rain"
.............. Хлапето изиграва ентусиазма на влюбените независимо в кого 20+ годишни много добре, докато Сончето е леко дървена. Като игра ми е същата като във "въпрос на вкус" с МинХо.
Хлапето е било на 30, докато е снимало сериала Wink . Но Jung Hae In наистина е мнооого младолик.
Аз този сериал си го писах в графата "културни различия", защото за 16 епизода така и не разбрах какъв точно е проблемът младите да се вземат и защо всички така ги осъждаха - защото е по-млад от нея? защото е сирак? защото не е завършил престижен университет? защото е брат на приятелката ѝ и приятел на брат ѝ? Нищо чак толкова страшно (по моите стандарти) не видях. (а "Save the Last Dance For Me" ми поникна в мозъка Joy)
От същия екип сценарист + режисьор + главен актьор повече харесах One Spring Night, с Хан Джи Мин в главната женска роля (Главната от "Принца на покрива")
А това е любимата ми песен от One Spring Night - https://www.youtube.com/watch?v=to90Ku_xK8s

Щом няма проблем, за китайските сериали, мога да пиша по няколко думи, ако някой ме впечатли особено.  Аз обикновено гледам по един китайски и няколко корейски наведнъж. Последният, който гледах, не беше лош, но не и нещо "уау".

Профи, на мен от Итауон клас много ми хареса и тази песен - https://www.youtube.com/watch?v=O0StKlRHVeE
По принцип, колкото и да не слушам музика, саундтракът на Итауон клас ми е на телефона, а това значи много Wink.

И за последно - една песен от един от сериалите, които гледам в момента - My Dearest, пускам този вариант, понеже се виждат малко и Главните:

# 649
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И аз обожавам китки, ама в последните години се наложи рязко да се огранича.
Скрит текст:
След кончината на бабичката, която живееше на горния етажа, дъщеря ѝ продаде апартамента и се настани семейство с деца. Типични средностатистически българин и българка, с афинитет към чалгата и отчайваща жажда за показност. Манталитет типичен за всички кифли и кифладжии от околните села - "вижте ни как си купихме кооперация в града".  В тази им концепция очевидно зимуващите от 20 години на стълбището мои цветя хич не им се вписваха. Две години търпях простащините, които "случайно" ставаха със саксиите и цветята в тях. На третата спрях да си пиля нервите и оставих всичко в ръцете на природата. Т.е. голяма част от растенията просто ги оставих да оцеляват както могат на терасите.  Загубих много от многогодишните и просто преминах към едногодишни. Така успявам на много малката единствена остъклена тераса да прибера сакъзчетата. Зокумите си зимуват по терасите, но ги "обличам" с найлонови чували. И другото вече са оскубани сандъчета, които трупам едно върху друго в някой ъгъл на южната тераса.
Имам само стари снимки от предишни години.
Трите различни цвята зокуми

И едно много любимо сандъче - аубриета, която цъфти февруари-април, но на мен ми е цъфвала и точно за Нова година. Обожавам го този лилав облак, който грейва на терасата ми, когато всички наоколо са пусти, сиви и тъжни.

И още нещо любимо, гърненцето с лобелията, под което често ми гостува едно малко гущерче. Тази година гърненцето е с каскадна винка, ама нещо ѝ е слаб цъфтежът, затова слагам стара снимка.

Роца, човек никога не знае от коя трънка ще изскочи заекът. По тази причина никога не отхвърлям нещо странично споменато. Може да се окаже истинска находка. Ние така открихме АС и корейските сериали. Понеже те чета и в другата тема, за себе си смятам, че няма да се окажа от една партия с китайците, поне за момента. Но това не пречи да съм в течение какво се случва и там.

Ех, тоя Итаеуон клас! Чак се ядосвам, че нямам време в момента за гледане.
А на Пако имам по план да изгледам и Секретар Ким. Белл не е спирала да го хвали как изглежда в разхожданите там костюми, независимо от не дотам класния сценарий.

И аз обичам еднорози. А хубавата музика няма граници. Hug

# 650
На мен Секретарката Ким ми хареса до там където тя си възстанови спомените - може би около 12 серия. След това ми беше много захаросано и може и да съм прескачала до финала. Това не помня дали го направих. Пако и Минка имат много хубава химия. Както Пако и Ера. Всъщност има дълбочина в героя на Пако, който в началото изглежда голям нарцис, но за това си има причини. И постепенно покрай любовта се променя. Прилича ми донякъде на героя на Бини в ТГ.

Роца, напиши нещо повече за Класа с Пако. Исках да го гледам, но нито 1а,нито последна серия ме грабнаха. А след Младежкия лагер му бях много навита.

Уинона, разбира се, че младежа е Арок по белега, който Сая му направи през лицето, а и от разговора с Таера. Да са минали пак около 8г. А Сая отиде с игътите, защото не искаше да е в сянката на Ън Сом, а и състоянието му не позволи да покаже волята си. От друга страна показаха Сая преди Арок т. е. кадрите със Сая може и да са преди скока във времето и след заяви желанието си новия му народ да подготвя войска. Само не разбрах защо тези, които се интересуваха от него като син на Рагаз изобщо не се интересуваха от другия му син и на практика за да изпълнят желанието на Сая трябва да убият Ън Сом.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 23:18 от Рори72

# 651
  • пак на Рив Гош
Профи, китайските сериали са по-различни от корейските (и японските), та не биха допаднали всекиму. Аз понеже харесвам разни фантасмагории, затова гледам доста от тях - фентъзи, богове, бойни изкуства, митични същества, прераждания. Романтиките (съвременните) им са доста клиширани, но стават за едно гледане и разпускане.
Имам някои любими китайски сериала, но те са много малко в сравнение с корейските.

Белл е права за Пако в костюм от Секретарката Ким:

За Итауон клас - изгледала съм всички сериали на Пак Со Джун от 2015та насам и Класът е в моя топ 3 сред тях.
На мен много ми хареса, но все пак имам някои забележки, които ми попречиха да му дам максимална оценка. Сериалът не е романтика, не е комедия, а си е драма, на моменти с мелодрама.
Кастът е чудесен, и в главните, и във второстепенните роли. Единствено Куон На Ра като Първата Любов на Главния беше една идея по-назад, според мен, като интерпретация. Откритието ми в този сериал, обаче, беше Ким Да Ми, която направи чудесна роля и която после с удоволствие гледах отново в Our Beloved Summer.
Хареса ми сценографията, музиката, разнообразието на герои, някои от които не съвсем типичните за корейски сериал по отношение на външност, раса, полова принадлежност и/или сексуална ориентация. Даже и сюжетът ми хареса, въпреки че не съм голям почитател на мнооого драматичните моменти, където стоварват купища катаклизми на главите на нашите хора. И, естествено, много храна и различните ястия, които приготвяха (даже пробвах да приготвя и някои от тях вкъщи).
По-малко ми харесаха точно драматичните моменти с купищата катаклизми, които не спираха, сякаш сценаристите са се чудели точно какво още да измислят и романсът между героя на Пак Со Джун и героинята на Ким Да ми (всъщност, Тя го преследваше, докато Той, горкия, накрая клекна и се предаде Joy). Двамата имаха повече приятелска "химия", отколкото романтична такава (доста по-ниско ниво от химията му с Минка в "Секретарката Ким", или с Ким Джи Уон в"По моя начин").

# 652
  • Варненска клюкарка
Проф, ако ще гледаш нещо от лекия жанр, мисля че по добро е Кингленд. Като цяло, защото пълнежа в Секретарката е непоносим, от най досадния тип глуповато инфантилен и скоро ще се хванеш за мишката, а този в Земята на кралете си е съвсем търпим, даже на моменти приятелките на главната са интересни, имат истории, не се кривят с глуповати физиономии и не се мъчат да изглеждат на идиоти. В Секретарката само Пако си заслужава, Минка е сладурана, ама откъм реплики много са я ограничили, а тя си е приказлива и  направо язък. Секретарката като цяло е блудкав и изсмукан, ни музика, някъде към 4та серия пуснаха нещо, ама като цяло си е нищо. И е сниман основно в 2-3 офиса, едностайния апартамент на Минка и купето на колата на ГГерой. Последните 3 серии са просто негледаеми, може и без да се гледат, че ГГ се мяркат по рядко... Като цяло  всичко без ГГ и Паковата къща, (която познаваме от ТГ- частта на Оска) е някак евтино и даже лъжа на вехто.
 А Джуно ми е само на половин точка след Пако по костюм  (даже прическите им са еднакви) и поне точка пред него в романтиките  🤪 В Кингленд се усетих че докато гледам се усмихвам ГГ имат много заразителни усмивки.

ПП Роци, страхотен Пако в костюм🤪

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 23:17 от Беллора

# 653
Пако не съм, но поне да видя Джуно в костюм.😜 Започнах Кингленд. Вярно, усмивката на Юна е заразителна (още от 1 еп. наблягат на нея) и понеже рецепционистът е лицето на хотела набързо я повишиха.🤪

# 654
Ауу колко е вярно, че плановете се правят за да се нарушават.
И така тази сутрин си казах, че ще погледна една две серии от сериала на Ючон, който не бях гледала, защото като цяло не е харесван, ще видя новата Таня в друга роля, с друг любимец и после ще поспя и ще продължа с Токошинките. Да ама не. Стана ми интересно и забавно, а и Ючон е един от корейските ми магнити и взех че ги подкарах сериите. До утре ще ги приключа, не е кой знае какво отклонение от плана, но голямата изненада за мен е новото Танче. Тук, 7г. преди Хрониките 2 изглежда много различна в лицето. До степен такава, че да си помисля че е минала през пластичен хирург. Героинята й е съвсем различна като темперамент, характер и поведение, но покрай героя на Ючон добре й се получава ролята. На моменти е леко дразнеща, но като цяло симпатична. И за разлика от новото Танче героинята й изразява чувства и емоции, и с лицето, и с тялото си. С Ючон си имат някаква химия и общите им сцени са приятни за гледане. Т. е. тази толкова различна Таня в 11те серии на Хрониките е дело на сценаристите, а не на актрисата. В 12а серия ми хареса.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:43 от Рори72

# 655
  • Русе
Рори, за кой филм с Таня-Ючон пишеш? В същност аз с Ючон нищо не съм гледала, а ми е интересен коментара ти.

# 656
Ако ще се запознаваш с Ючон трябва да започнеш с други сериали. Този е Момичето, което вижда миризми. С визията  и играта си в този сериал Ючон ми напомня на Пако в По моя начин.
В Скандал в Сан..... от 2010г. можеш да се запознаеш с Ючон, Катерицата и Минка, като там има още един впечатляващ образ и актьор - Бясното. Следват Липсваш ми, Принц на покрива и Три дни. Този, който гледам сега и Мис Рипли са от сериалите, които са за по едно гледане, но са ми допаднали с нещо. Сегашния май ми харесва повече от Мис Рипли. Има и един японски сериал  Има 3 тежки филма и няколко филма и сериала, в които участват всички от ДБСК. Много леки и приятни за гледане.
Аз го гледах първо в Скандала и веднага го наредих на 2 място при Пако. Но на теб може изобщо да не ти хареса.

# 657
  • Варненска клюкарка
А, Марги, загледала си го, пиши на коя серия си, имам нужда от усмивки и нещо познато, защото познатото винаги ме успокоява и може да направя повторение с теб, или поне на сцените на ГГ. Имам и две любими песни от сериала с които в момента Шортс ми озвучава куп други видеа, така че Кингленд все още ми е пред очите и със сцени и с музика, по което и време да вляза в Шортс🤪
Четейки някои от резюметата на 2в1 и Крис проявявам интерес, но засега се въздържам ако има кръв, или повече напрежение.

# 658
Не знам новото Танче каква актриса е в другите си роли, но с Ючон са много сладка двойка. И тя е сладка с това си по-бузесто и овално лице, въпреки, че в Хрониките е по-красива. Може и заради общите им сцени да е, но сериала ми харесва. Харесвам и антагониста като излъчване на умен, психо злодей и актьорската му игра. И ме измъчва усещането, че вече съм го "срещала" някъде, но ако правилно съм го разпознала в списъка с имена излиза, че за първи път гледам този актьор.
А Ючон се оказа страхотен актьор и ще бъде жалко ако не започне пак да се снима. И е голям майстор на романтик сцените. Много обичам да го гледам с партньорките му дори когато само се гледат от километър разстояние. И музиката ми харесва. Дано да има свестен финал този сериал.
Пустите сценаристи успяха да съсипят сериала 3 серии преди края. Главната внезапно оглупя, а и полицаите прихванаха от нея. Това винаги ме е дразнило в криминалните истории, дори и да не са само такива.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 08:52 от Рори72

# 659
Криси, днес цветята за теб. Heart Честит рожден ден! Много здраве, щастие и късмет ти пожелавам!

Дано не съм се объркала с датата, но знам, че си някъде по това време през октомври - ако не вчера, значи днес или утре 😅

Проф, не мога да се нагледам на лобелията ти в гърненцето Purple Heart

Бел, започнах Кингленд, но нямах възможност за повече и съм още на 2-ри епизод.

Общи условия

Активация на акаунт