АС и други романтични К-драми - тема 4

• 20 574
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
То тогава излиза, че има голяма вероятност поради липса на публикации да се приеме че липсва интерес и да преустановят и уикенд сериалите, и премиерните и да се върнат към предишната си схема - само в 23ч от понеделник до петък вече излъчвани сериали. Къде отидоха тези, които преди пишеха, и заради които пуснаха схемата. Много ме е яд на тази нова ситуация.

# 631
  • Варненска клюкарка
Рори, от това което съм чела, знам че за една главна роля се надцакват десетки актьори, да не кажа повече, отделно режисьорите си имат любимци с които предпочитат да работят, а филмите не са много... Тоест независимо какво ти е отвътре, ако проекта/нивото си заслужава и си одобрен приемаш - първо ще получиш пари, което е супер ако баланса на сметката ти не е добър, художествения резултат добър, или лош ще напомни на зрителите за теб, особено ако отдавна не са те виждали, а името ти напоследък се спряга в скандали и дела, трето ако откажеш, ново предложение скоро може и да не видиш... Могат да си позволят да избират и изчакват тези от първа линия - суперзвездния ешалон.
За астмата, пушенето и дрогата, това не може да е доказателство в съда. Дрога може да се приема по различни начини. Ох сега забравих заглавието на Звездьовия сериал който гледах преди да започна за силната девойка, но там героят му беше астматик, а в затвора стана пушач, дрогираше се. Всъщност проблемите му започнаха освен заради лошото стечение на обстоятелствата, но и от приемането на дрога заради което не помнеше по-голямата част от  случилото се под въздействието и...

Аз пък тъкмо изгледах награбването на Минка и Джи, много готини, каква е ситна в прегръдката му, но всичко си и е точно, перфектна фигурка😘 За мен в този сериал е един от възможно най добрите финали.

Марги, така е, откак гледам К-сериали се усещам че често си казвам "да бяха спрели до тук" подобно на това,  което си си помислила гледайки Гоблен. По принцип рядко виждам удовлетворяващи последни кадри. За мен перфектния финал е в ТГ. Щастлив, случи се това, което искаше ГГ а на главната не и се вярваше че е възможно. ГГ щастливи и получили почти всичко което искаха, ама имаше време да си върнат и останалото, децата им бяха техните агенти, които щяха да им помогнат в това.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 11:32 от Беллора

# 632
Скрит текст:
Аз имам астматични проблеми на алергична основа. В т. ч. направих много тежка реакция и докато ме кръвопреливаха през март. Направих много тежка реакция на стара книга, стари банкноти, изцяло синтетична дреха, мандарини, белене на картофи (от тогава ги мия със сапун преди да ги беля), на цигарен дим и много други на пръв поглед безобидни неща. Обикновено реакцията е с кашлица и проблем с дишането и изключително рядко със сърбеж или обрив. Сериалът със Звездолин е просто сериал, а аз знам от първо лице какво значи да се дера отвътре от кашлица, която тръгва от под пъпа и е дълбока до степен да имам чувството че отвътре ми се разкъсват органите и да не мога да дишам. И с тийна имах тежки моменти в които дишането му спираше или беше компрометирано както от състоянието му, така и от безобидни хранителни добавки и знам как човек дава всичко от себе си, за да избегне и най-малкия риск да се наруши дишането му. Затова не мога да повярвам, че човек с астма от дете доброволно ще си рискува живота с дрога.

Уинона, гледа ли финала на Хрониките или ще чакаш бг буквичките?

# 633
  • Варненска клюкарка
Пак казвам че дрогата може да се приема по много начини, не само инхалационно  или инжекционно и все ще попадне в кръвта, а симптоматиката от разни вещества при различните хора може да е различна.

Скрит текст:
Рори, аз тук през годините често съм споменавала астмата на майка ми заради която често лежи в болница, имаме и спешни инжекции Метил Преднизолон вкъщи които преди това обикновено ползваме като спешно животоспасяващо преди да се наложи да звъним на спешния телефон. Супер алергична - към козметика, храни, прах, насекоми, лекарства, често не знаем защо и се подуват клепачите и устните, а после започвата да се лющят - пореден алерген явно... Когато чакахме да и дойде реда да влезе при телк комисията имаше куп цигани на същата опашка, които през 15 минути ходеха по ъглите навън да си пушат. И на лекарите от комисията миришеха, но освен да им направят забележка за астма и цигари, при тях видим ефект за състоянието им нямаше, освен че кашляха много, но на въпросната опашка всички кашляха, а майка ме се давеше дори от миризмата на цигари  от циганите..  Заради редовното лечение с кортикостероиди от 17 г. е диабетичка без да има ни един диабетик сред близките и роднини. С две помпи е които ползва всеки ден- Вентолин и Симбикорт

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 13:16 от Беллора

# 634
  • Русе
......................
Уинона, гледа ли финала на Хрониките или ще чакаш бг буквичките?
На средата на 10-и съм, с бг буквички. Simple Smile Не виждам 11 и 12-и.

# 635
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хайде да не си мерим астмите, че и аз съм в този кюп. Laughing Вземам си редовно хапчетата и инхалаторите и гледам да бягам далеч от пушеци, които всъщност най-много ме дразнят.

Белл, присетих се, че си гоблЕнарка. Wink Kissing Heart

Няма кой да им пише на Лейдито, защото въртят вече давани корейски заглавия, при това някои не по веднъж. Като пуснат нещо ново, интересът може да се възобнови. Можем само да се надяваме, че поне малко следят световния тренд и са се бръкнали да купят още заглавия. Тая такава надежда, защото напоследък в делничните и съботно-неделните сутрешни блокове на БТв на няколко пъти се случва да отварят тема за к-попа и хип-хопа, каквито всъщност са голямата част от танците на корейските изпълнители.

# 636
Уинона, вчера беше финалната 12 серия и бг буквички ще има тази седмица, но си помислих, че може любопитството да надвие и да погледнеш с руските субтитри, че нямам търпение да си кажеш мнението. До 4 мин. преди края на серията си мислех, че са направили добър и логичен финал на приказката в стил И заживели мирно, дълго и щастливо. Ама не. Отворили са огромна порта за следващ сезон, който за мен е напълно излишен. Показаха, че Арок е пораснал и имам чувството че актьора в тази роля вече съм го виждала, но не знам къде. Иначе в тази серия и Таня ми хареса, а Джун беше много красив и свеж без перуката. Чакам с нетърпение бг буквичките и твойто мнение за финала. Ти може и по друг начин да възприемеш подсказването, че идва нова история, но аз гледах сезон 1 непосредствено преди сезон 2 и понеже историята в сериала си е чиста приказка трябваше да има и приказен финал. И го има за кратко и после става корейски финал. Като цяло сериала не е типично корейски, а са го завършили като такъв.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 14:57 от Рори72

# 637
  • Русе
Рори, моля те дай ми пак линк, че не намирам епизодите в Дорами,клуб.

# 638
https://doramatv.live/hroniki_asdalia_2__mech_aramuna
Отваря ли се? Аз влизам през темата на сериала в спирита

# 639
  • Русе
https://doramatv.live/hroniki_asdalia_2__mech_aramuna
Отваря ли се? Аз влизам през темата на сериала в спирита
Отвори се. Благодаря, Рори!

# 640
  • Варненска клюкарка
Хайде да не си мерим астмите, че и аз съм в този кюп. Laughing Вземам си редовно хапчетата и инхалаторите и гледам да бягам далеч от пушеци, които всъщност най-много ме дразнят.

Белл, присетих се, че си гоблЕнарка. Wink Kissing Heart

Аз много пъти съм била на косъм да се регистрирам във ФБ да пиша на Лейдито, ама като знам че няма да има смисъл и ми минава зора....
Вероятно са скъпи К-сериалите, иначе предполагам че биха купили повече, но като гледам преобладават стари заглавия, които вероятно с годините ценагта им пада или влизат бонус в някой пакет с едно ново. Не че бих ги върнала стаари-нови, за мен като не съм ги гледала са нови, но първо някой трбва да ги купи, а от телезизия известна като Босфгор тв все повече ни тикат към Анадола. Трябва да питам майка ми къде по други канали е засичала к- сериали, бешие ми казала за един от регионалните, но забравих кой.

Не ги меря Проф, доста неща знам по темата,заради майка ми се понаучих, а и баба ми преди това все беше със задух, когато аз се задуших мислех че и мен ме хваща нещо такова..

Малко като тайната градина на Марги да сложа малка част от хобито ми
От 6-7 г. не съм шила,
Скрит текст:
и по-дълъго е било, ту ме прихваща, ту ми писва, а сега не съм достатъчно спокойна за такива занимания, Проф знаеш че преди и работата ми беше много спокойна и кога ходех, кога не....супер си бях... 🤪 Но ме подсети и минах да хвърля един поглед в архивите ми, но не открих хубави снимки, все едно съм снимала с тостера, няколко по качествени имаше, но са доста голям размер като МБ, а не знам как да ги направя като за форума... Последния гоблен беше по картина на Айвазовски, голяма гимнастика си направих, пращах скрийна на картината да ми направят по поръчка схема на цена 300 долара, отделно конци на към 500-600, но една дама която ми следеше етапите успя да ме откаже - как съм щяла да окача такава трагедия на стената в дома ми, а и съдбата си каза думата, няма връзка но се стреснах и просто ми се отщя да продължа. Синът ми тогава на 13 беше в Германия, 3 дни не успях да се свържа с тях, бях изнервена, а изнервен човек не може да шие и да следи внимателно схемите, товва са 130 листа, една книга дето се вика... И така задрасквам по схемите в притеснението си съм си нацапала дланта с гел химикал, изтекъл някак и после се отпечата на светлото небе 🙄 Започнах разшиване, но само думата е кратка, процеса е ужасно труден и бавен, по-сложно от самото шиене и го зарязах. А моите се оказаха със съвсем прозаична причина за липса на връзка, но аз голяма паника, бях на косъм да литнем за Германия... Тръгнали за музея на авиацията в Щутгарт и детска работа- синът ми си счупил телефона, изпуснал го на един ескалатор, брат ми си загубил зарядното, колата им се счупила на излизане от някакво градче, следва обаждане на приятел, помощ, разправии цял ден, наели кола и продъжили така, кой без телефон, кой без зарядно и все едно без телефон, само с този работещия на племенницата ми, а и брат ми не е от тези които смятат че някой може да се тревожи до полуда ... А племенницата що не вдигаше така и не разбрах, но аз щях да откача 3 дни че и после седмица не можех да се успокоя  и накратко  от моите нерви го отнесе картината. Някак думите на потребителката и станалото малко след това с мастилото ги счетах за знак че така и така това не го искам повече вкъщи и така си остана докъдето е на снимката, но на нея все още не е изцапан...

Трагичния Айвазовски
оригиналът, но аз поръчах удавника да не ми го слагат

Това е снимано, малко преди да изцапам небето с цяла омазана с мастило длан

а това си е в моята любима цветова гама, че и любимите ми цветенца лалетата

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 16:47 от Беллора

# 641
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, никога не съм била толкова спокойна, че да мога да следя такива схеми. Отдавна съм зарязала плетенето. Плетях на две и на пет куки. В интерес на истината мога да плета и на една кука, но схемите са ми истински тормоз, затова не го правя. Помня ти го Айвазовски, защото ни го беше показвала в диспансера. Да не отварям дума за подредбите ти на конците и иглите, които си признавам са ми скривали шапката. Някой ден, ако ми потрябва човек да ми систематизира и подреди нещо, непременно ще се обърна към теб. HugKissing Heart
Всъщност подхвърлянето ми за гоблЕнарката беше шега и тръгна от това -
.... Марги, така е, откак гледам К-сериали се усещам че често си казвам "да бяха спрели до тук" подобно на това,  което си си помислила гледайки Гоблен.  ....
Но пък се оказа чудесен повод да видим отново красоти. Heart Eyes

# 642
  • Варненска клюкарка
Ауу, написала съм  ГоблЕн, а  говорех за сериала и се учудих що ме отклоняваш за друго 😂 Пък грешката сега ме подсети за друга с ДВСК онзи  ден вместо с "Б" и "ПепеляНка и 4те джуджета", с която разсмях Марги,  вместо да напиша правилно  ПепеляШка, ама интересно заглавие ми се получи, направо си плаче да му се напише сериал😂  През телефона често ми се случват такива грешки, една буква, а става мазало🤪
Много си падам по удобни подредби или разни естетики.
Мога да плета само обикновена плетка и ластик, баба ми ме научи още като бях в детската градина, но нищо друго по въпроса не мога, а сега като гледам к-сериалите много им завиждам за красивите пуловери. Преди дни тръгнах от някакъв линк в темата след поредните корейци и не знам как се дръннах в някакъв руски сайт за плетки, нищо не разберах, но пропаднах там за цели два часа, големи красоти видях и много съжалих, че това така и не го умея, освен до минимума...

# 643
Разбрах аз откъде тръгна шегата и много хубав повод се оказа да ни покаже Белчето отново тази красота. Всичките са страхотни и най-вече онзи с котето. Heart А моите тайни градинки са навсякъде където съм аз, чак на детската площадка която редовно посещаваме с племенницата ми позволиха да засадя в празното пространство 😂Миналото лято бяха едногодишни, но сега вече има и многогодишни (маргаритки), които за другата година живот и здраве да е ще се радвам, че са се размножили. Party

Бел, към логичните и удовлетворяващи финали прибавям и  Цвете на злото. На ТГ също ми хареса, но имам съвсем мъничка забележка - за мрачните кадри накрая от деня в който ГГероиня губи баща си. Спокойно можеха да минат без тях. Главния и без друго вече знаеше, че в липсващата част от спомените му присъстваше и тя...

# 644
Joy Бел, това от кръстоската на Ча+little така ми дойде. Нали другият му е батко. По-точно идваше да е Чачо-лит, но звученето е близо до криптонит /а там героят е друг/ Joy Този може още да не е играл супер-мен, засега ще го потраем да е супер-готин. Ето го Дилън с не-бяла коса https://youtube.com/shorts/qC5E2CBABhE?si=jtp-CNxFzQW5JbSD
Крисс, никой тук няма да ти начуква канчето, ако споменаваш и изгледаните от теб китайски продукции. Аз лично няма да се втурна да ги гледам, още по-малко коментирам. Но едното споменаване спокойно може да мине. Wink Joy
Не съм аааз Joy, Роца се срамува. Аз си слагам понякога тихичко някое китайско шортче, което ме е разсмяло и си намествам очилата все едно не съм аз.
  Докато търсех котка+дъжд+алергии попаднах на "Something in the Rain" https://youtu.be/uA2RfHQdGGs?si=3bgnnT3tiQBdWNEU&t=295  Сончето /това ми е втори серал с нея/ е кака на младежа. Съученичка на сестра му, познават се от 20год /може и памперсите да му е сменяла Joy / Та той се върна от чужбина и реши да се влюби в кака си. Майка и е голям дразнител, и доказателство , че на 35 не трябва да живееш с родителите, но пък прие спокойно когато щерка и се прибра гушнала пътен конус. Хлапето изиграва ентусиазма на влюбените независимо в кого 20+ годишни много добре, докато Сончето е леко дървена. Като игра ми е същата като във "въпрос на вкус" с МинХо.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 19:52 от Krissttinna

Общи условия

Активация на акаунт