АС и други романтични К-драми - тема 4

• 20 607
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • пак на Рив Гош
Любопитно ми е някой гледал ли е сериал/филм на този сценарист и какви са впечатленията ви.
Сценаристката е жена Wink , казва се Yoo Young Ah (сега я проверих).
Установих, че съм гледала един филм (The Royal Tailor (2014)) и един сериал (Thirty-Nine (2022)) по нейни сценарии. И двата ми харесаха, по различни причини. Тук съм споделяла мнение за сериала (в който играе Сон Йе Джин, между другото) - https://bg-mam.ma/p/1427019/44732090
Бях сигурна, че и за филма съм писала впечатления, ама не мога да си намеря мнението Joy

Аз все пак снощи позагледах първия епизод на "Ангела", май ще се спогодим с него.

Playful Kiss                            https://mydramalist.com/20-playful-kiss   този ни е любим на мен и Роца Joy
Аууууу, защо ми го припомни? Joy Най-ужасният сериал, който съм гледала досега! При това, упорствах докрая (да ме пита човек защо).

# 91
  • Варненска клюкарка
Изгледах Гоблина, вие толкова говорите за него, но като изключим хубавата история и симпатичните актьори и добрата им игра, нещо въобще не ми допадна. Прехвърлих го набързо.
Joy
Хубава история, добро актьори, при това  приятни за очите, то друго какво трябва да има?

# 92
Изгледах Гоблина, вие толкова говорите за него, но като изключим хубавата история и симпатичните актьори и добрата им игра, нещо въобще не ми допадна. Прехвърлих го набързо.
Joy
Хубава история, добро актьори, при това  приятни за очите, то друго какво трябва да има?
За мен - нещо повече. Аз съм по сериозните , смислени , житейски неща с по-дълбок смисъл за живота. Е и малко хумор няма да навреди Smirk

# 93
  • Русе
Вчера започна новият 2-и сезон на Хрониките. Кога ще имаме някакви новини- отзиви- мнения? Или много бързам....

# 94
Вчера започна новият 2-и сезон на Хрониките. Кога ще имаме някакви новини- отзиви- мнения? Или много бързам....
Аз вече гледах първата серия, интригуващо начало, но ще трябва пак да се върна да гледам първия сезон, че съм позабравила някои неща
Ето тук първата серия с руски субтитри, чакам да се появят и за втората серия
Хроники Асдаля: Меч Арамуна

# 95
Профи, в плейтуб вече са качени всички серии на АС.

Аз съм си доволна от повечето сериали, които изгледах в т. ч. съм повторила всички сериали и филми на Джун без един, който хем ми харесва, хем главната ме дразни с държание и лъжи на всяка крачка, 5 от 6 гледани сериала с Ючон ми харесаха много, 3 от 4 гледани сериала с Бо ми харесаха много, Паковите също ми харесаха всички гледани, Минчовите също без един, на Звездолин засега 2 от 2 харесани, Минкините всички гледани, 3те на Че, 3 със Со Йе Джи гледани и харесани и т. н. На мен си ми е супер като си следвам любимците особено с насоките от 2 в 1. Това е моята успешна формула. И имам много любими сериали, не съм изчислявала но със сигурност са повече от 50%. И съответно чакам с нетърпение следващите проекти на любимите актьори и актриси, а докато чакам новите продължавам да гледам това което досега е излязло. Изключително рядко нещо не ми харесва като окончателно усещане на финала. Всъщност твърдите НЕ в моята класация са 4 най-вече оня ужасен филм, който гледах преди няколко дни, филма с Бини и по един сериал с Минчо и Бо. Всички останали, които вече не са малко се разпределят в две графи - любими и харесани, които обаче не ми се гледат втори път.

Хрониките ще ги гледам с бг буквички и следя в сайта на спирита кога ще излязат. В ютуб излезе инфо, че вчерашната 1а серия на втория сезон е била с най-висок рейтинг сред вчерашните сериали.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 18:46 от Рори72

# 96
.............................Така разбрах че двама от изброените Бин-овци са участвали в истории снимани по сценарий на същата сценаристка, че може и третия, прочутия Уон Бин не съм го проверявала....
Няма и защо да го проверяваш. Първият сериал на сценаристката е година след последния на Уон Бин.

Сценаристката  е писала и сценария на Наследниците, но нищо като диалог не ме впечатли, друго си харесах аз там - баткото на главния, наскоро Крис отбеляза гласа му като най-хубавия корейски мъжки тембър който е чувала, не знам дали се сещате, но аз отбелязах същото няколко пъти докато го гледах, направо ток удряше от тоя глас, жалко че  не се възползваха повече от участието му..............
Значи ти е време да се опознаете повече с Че Джин Хьок Wink и като за начало можеш да хвърлиш по едно око на Emergency Couple- романтична комедия, Tunnel - криминален с комични моменти, You Are My Destiny/Fated To Love You - романтична драма, Gu Family Book - костюмна драма с фентъзи елементи, и да видиш дали ще си харесаш нещо Hands V.

...........................
Може би по-нататък ще разредя нещо с другата популярна комедия с Ча. В момента ме засипва и с видеа от някакъв хорър и нещо на военно/армейска тематика в което е с прическата на Бинчо от ЛПВТ..........
Това е от Island, където Ча е католически свещеник и се занимава с екзорсизъм. Отзивите за сериала не са от най-добрите, затова реших да не си го причинявам, въпреки че харесвам много всички главни. А, и по принцип, жанра е в категорията ми "не гледам".

..........Любопитно ми е някой гледал ли е сериал/филм на този сценарист и какви са впечатленията ви.
..........
Интересното е, че на тази сценаристка има филми, които много са ми харесали - Always/Only You - красива, мело-романтична любовна история (главната е тази от Между два свята), Miracle in Cell No.7 - една трагична история изпълнена с много човещина и надежда, че справедливостта все някога идва макар за някои прекалено късно, My Paparotti - когато един самороден талант срещне подходящия учител (по действителна история), Like for Likes - забавен и разтоварващ филм за любовта в нашето съвремие повлияно от социалните мрежи (в една от ролите е 8-я принц), The Royal Tailor - малко по-различен поглед към историята, традициите и каноните, и опитът на човек изпреварил времето си да ги промени , The Tower - екшън, пламъци, пожарникари, драматизъм и героизъм и.......... Сончето на първа линия.

В същото време сериалите ѝ са ми на кантар. Не са тотално зле, но и все нещо не ми е достигало, за да ги определя като задължителни за гледне. Единственият, който наистина ми е харесал е Divorce Attorney Shin.

# 97
Филмите ще ги видя. Особено този с Хьо Джу. Всъщност историята в Гаджето ако беше събрана в 2ч. щеше да е много по-хубава и съм сигурна, че режисьорът щеше да преодолее несъвместимостта във възрастта на главните. Явно тази сценаристка не се справя с дългите истории. Елин Пелин пише страхотни разкази, но това не означава че ако беше писал и романи щяха да са толкова добри като разказите му.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 20:29 от Рори72

# 98
Профи Joy https://youtube.com/shorts/6Z5VWsAt_gY?si=PleLCW05PF--nh5O  да го научим и 2 български думи освен.
   Рори  -гаджето-  Encounter https://mydramalist.com/29722-boyfriend ли е? За мен всичко си му беше на място. И ми харесаха като двойка, и как показаха промяната от 1во епизодният рошльо до 30год мъж в края. Много лежерен сериал, с малко вътрешно-заводски борби, 3 криви баби без да им отделят прекалено много време, приятни второстепенни. С една дума "миличък" Joy  както казваше ГГ.  Само едно не ми е ок, не само в този сериал - не е нужно да гледам ГГ/мъж, жена няма значение/ 155 секунди как гледа в нищото, и 15 са ми достатчни да схвана, че го тормози моментната му ситуация която се предполага че знам каква е, стига да не съм пропускала епизоди.
   Бел това от спешната двойка https://youtu.be/us0AsUBsaiw?si=ZdENGaipZ9PT1py4&t=71 лично мнение, но динената пижама е направо ужасна Joy

# 99
  • Варненска клюкарка

Значи ти е време да се опознаете повече с Че Джин Хьок Wink и като за начало можеш да хвърлиш по едно око на Emergency Couple- романтична комедия, Tunnel - криминален с комични моменти, You Are My Destiny/Fated To Love You - романтична драма, Gu Family Book - костюмна драма с фентъзи елементи, и да видиш дали ще си харесаш нещо Hands V.
В тези история все Че Джин Хьок ли е главен? В спешната двойка коя е главната, през телефона съм и не мога да определя, имам чувството че съм я виждала, прилича ми малко на Юна, но не е тя.

# 100
Крис, в сайта на спирита филма е написан и с двете имена ако не се лъжа, но в руския сайт където го гледах го превеждат като Гадже. Да, този сериал е. Първите 4 серии /трета изобщо не тръгна/ двамата ми бяха като майка и син един до друг. Съответно озъбената усмивка на Бо като израз на свръх щастие на влюбен тийн ми беше в повече. Между 4 и 13 серия някои серии не тръгнаха изобщо, а тези които тръгнаха изгледах с подскоци т.е. избирайки отделни моменти и пропускайки други, но от един момент нататък на 13 серия ми стана наистина интересно, гледах всичко и Бо вече наистина имаше визия и излъчване на 30г. мъж. Така че последните 3 серии и половина ми харесаха, но финалното решение на главната и от там хепиенда ми дойдоха някак не съвсем прибързано сладникаво на фона на предишното й решение. Нещо ми липсваше, затова в крайна сметка сериала не ми хареса. Обаче главната ми хареса - актрисата и финално двойката вече ми изглеждаше хармонична и симпатична. Харесаха ми и бившия, и второстепенния пухкавелко, който още от Добрия доктор ми е много симпатичен. Музиката също ми хареса.

В клипчето с динената пижама, която наистина е ужасна, девойката много ми допадна. Коя е и гледали ли сме я някъде?

# 101
Главната в Спешната двойка е Сонг Джи Хьо. Ако сте засичали клипчета от шоуто Running Man/Бягащия човек има вероятност да ви е позната от там. Тя е в постоянния каст на шоуто почти от началото му. Иначе не си спомням да сме коментирали нейни сериали.

Бел, в Спешното и в Тунел е главен, в Съдбата е вторият главен, а в Гу е таткото на главния. Първите 4 епизода са неговата история, която завършва трагично. Но след това се появява отново някъде към 13-14 епизод, ако не се лъжа.

Добрият татко Гу

и "лошият" татко Гу

Всъщност ролята му на татко Гу е повратна точка в кариерата му. Първоначално, по сценарий, е трябвало да участва само в първите 4 епизода, но след като те са излъчени и героят му става любимец на зрителите, решават да променят сценария и да го включат отново в историята.
След този сериал нещата тръгват в положителна посока за него и главните роли не закъсняват.
В едно интервю споделя, че бил решил, че ако и след този сериал не успее да се докаже като добър актьор и разпознаваемо лице, е щял да се откаже от актьорството. На въпрос с какво е мислел да се занимава, ако не играе, той отговаря, че може би с музика и пеене.

Тук като певец, в предаването Immortal Songs изпълнява един от техните евъргрийни.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 23:48 от 2в1

# 102
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профи Joy https://youtube.com/shorts/6Z5VWsAt_gY?si=PleLCW05PF--nh5O  да го научим и 2 български думи освен.
И "лав-ю"-то ми стига. Laughing Ама, ако той има желание, мога да се цаня за даскалица. Joy

2в1 на Бягащия човек не просто сме засичали клипчета, а сме прехвърлили доста епизоди, в които участват наши любимци. Последният SBS го качиха на парчета преди около 12 часа, но не съм ги изгледала още всичките. С участието на ВИ е, затова го дебнех още от анонса му и излезлите миналата седмица промо клипчета.

Рори, аз АС си го имам свален с високото качество на компа. Ако трябва да допълним първи пост с линк, то това ще стане за следващата тема.

# 103
Роца, погледнах споделеното за сериала с трите приятелки и накрая на мнението има снимка от ресторант в ЮК. Извинявай ако си споделила и съм забравила ти там живееш или си била на почивка. И в двата случая на мен лично много би ми било интересно да споделиш лични впечатления от страната - природа, населени места и организация на живот /в т.ч. снимки/ и хората - всичко с което са те изненадали и впечатлили в т.ч. снимки на натурални корейци - обикновени хора, за чийто външен вид е отговорна природата и те самите, а не екип от фризьори, гримьори, стилисти, а при някои и пластични хирурзи. Масово ли корейците са така кльощави каквито са им звездите или са с обикновено телосложение като нас. Какви са децата им като поведение и отношение и въобще всичко което е оставило отпечатък у теб и би ти било приятно да споделиш.

2 в 1, гледала съм целия  314 епизод на Бягащия човек с 3и, 4и и 8и принц излъчено два дни преди старта на АС и там има актриса в постоянния каст. Ако не са правили някакви заменки на основните актьори значи съм я гледала там. Сладурка е. А има ли някъде нещо като каталог в кой епизод на шоуто са гостували определени актьори/актриси? Аналогично как може да се разбере съответните актьори/актриси участвали ли са в дадено шоу и в кой от епизодите?

Профи, нямам предвид първа страница, а твое питане отпреди месеци дали го има някъде с дублажа на лейдито. Останах с впечатление, че за себе си искаш да го имаш и с дублажа.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 07:53 от Рори72

# 104
  • пак на Рив Гош
Рори, живея във Франция, близо до Париж и снимката е от корейски ресторант в Париж (те напоследък станаха страшно популярни тук, изместиха дори и японските), хареса ми заради името Wink. За съжаление, все още не съм била в Корея, макар и много да ми се иска и да работя по въпроса Joy. От далекоизточните страни съм ходила само в Япония (тази пролет).

Общи условия

Активация на акаунт