Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 300
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
Ъъъ аз съм съгласна със свекърва ти Grinning Не броя дни и седмици, а по дати Simple Smile

# 586
babaset мен ако питаш, мога да тичам без да се задъхвам вече. Лекарите решиха ей така за кеф да ми включат антибиотик, без да има инфекция или каквато и да е причина. Профилактично, 7-10 дена... та да сме сигурни,че кърменето ще загине. 😭 В паник атака съм. Направо... Вчера 3ч ме бодат за нов абокат, днес уж всичко ок. Питам пак кога ще си ходя. Те петък или събота, аз спокойна, че вече не кашлям и не храча от техните лекарства.  И идва една студентка (университска болница) и вика да направим тест за алергия съм антибиотик.  И както ми беше мирнало, така подпалих че се замислям да си тръгна без да се обадя на никой.  Ама надали ще мога да се измъкна незабелязано...

Та сега 10 дни, до 15.10 после още седмица,  две да се изчисти. Коледа дойде. И така, на ръба на нервна криза съм. И тия четири стени почват да ме убиват. Само тях гледам.

Аз ги броя по дати. Смисъл на 31.12 ставаме на 5м. Календарно по дати ги броя. Те месеците са по 28-30-31 дни...  По-лесно ми е да ги броя така. 😀

# 587
Момичета минахме през педиатъра. Каза ,че на малката дробчетата са и чисти, но гърлото к е леко зачервено. Изписа Панадол,който да редувам с Нурофен за три дни. Биозин кидс, вит ц на ампули и по чести промивки с физиологичен разтвор. Надявам се да овладеем положението. В петък пак ни вика за консултация.
Аз от друга страна съм с 38 температура,гърлото ми е рак червено, чак имало афти,но освен чист Панадол, някакви бонбони за смучене, капки за нос и да правя профилактика на гърлото с гранофорин нищо друго не ми каза .
Иначе и аз ги броя календарно месеците. Ние на 17.11. ставаме на 5 месеца.

# 588
Ами, мами значи ще черпя свекървата 😂. То дебелите книги друго казват, ама нали да слушам, хайде от мен да мине, че е добричка ❤️.
С други думи, ако искам да отбележа 6 месеца с 1/2 торта ще ги отбележа на 16.12.23.🎉🎁🎉

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 22:59 от bubastet

# 589
  • София
Надето, пусни един гърлен секрет за всеки случай ! Да минава бързо ! Аз лично бебе съм лекувала само с вит ц, физиологичен разтвор и най-много коларгол в носа, температурата само над 38° и само Нурофен , но педиатъра знае най-добре !
Мойта Беба цял ден цока , яде пюре, спи на пресекулки, зъби я мъчат , но 100% ще има и скок в растежа, защото е много странна . Хубавото е че цял ден предпочита баща си, което значеше малко почивка за мен(да се чете - готвих, чистих, прах на спокойствие 😂)

# 590
Минти, не се предавай, ако се цедиш регулярно, няма да ти спре кърмата!
Не знам при нас какво се случва, зъби ли никнат, ама е толкова крива, заиграе се за малко и мрън-мрън. Всеки ден я изкарвам навън, че малко и аз да си почина, психически поне, че голямо мрънкане. Вечер е направо предизвикателство да я приспим. Снощи успях чак към 23 часа и то на ръце. Disappointed
Сещам се че някоя от вас беше препоръчала Дологел, но никъде не мога да намеря какво точно съдържа, а ми е важно. Моля, ако някоя мама има кутията да ми я снима и прати, може и на лични.

# 591
И ние сме кисели тези дни, май-май скоро ще сме във филма на зъбите и ние.
Имаме Дологел, мога да снимам кутийката, но ето тук пише състава:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021496

Не знам при нас какво се случва, зъби ли никнат, ама е толкова крива, заиграе се за малко и мрън-мрън. Всеки ден я изкарвам навън, че малко и аз да си почина, психически поне, че голямо мрънкане. Вечер е направо предизвикателство да я приспим. Снощи успях чак към 23 часа и то на ръце. Disappointed
Сещам се че някоя от вас беше препоръчала Дологел, но никъде не мога да намеря какво точно съдържа, а ми е важно. Моля, ако някоя мама има кутията да ми я снима и прати, може и на лични.

# 592

Цедя се обаче наистина почнах единия път едната другия път другата. Количество не пада, но се успокоявам че има... иначе тоя антибиотик много ме притеснява.  С консултант по кърмене говорих, каза че е съвместим. Даже с Хедра каза,че е говорила, за да е сигурна. Тука ми викат 10 дена пиеш, 20 дена чистиш и аз смятам... то това месец. 😳 Но бил съвместим. Аз пак като се прибера полека лека ще скачам на дълбокото. Иначе съм добре, направо не ги разбирам защо ми натресоха и това. Ей сега ходих, изследванията за дишането тип топ. Днес сутринта на визитацията викат утре ще говорим кога ще си ходиш. ПУСКАЙТЕ МЕ ...

# 593

Моля те да ми я снимаш! Аз намерих на много места описанието онлайн, но много се съмнявам само това да е съдържанието. Confused

# 594
  • София
Минти, ще се възстановят нещата с кърмата, просто обаче се чудя как издържаш в тая болница!
Днес взех 2 гелчета за зъби но се оказа че и двете са с лидокаин, не исках, но Кот такова . Много е страшно в нас, каката изобщо не е била така Sad

# 595
Първия въпрос, който задавам на който и да е в бяла престилка е КОГА ще си ходя. Днес на визитацията сутринта тя още Добро утро не беше казала, аз 2836е87ш72 въпроса изстрелях. И не издържам. Направо откачам. Първо че малкото днес на видео чат като ме видя... и като се ококори и ревна. И тръгна към телефона... Полудявам. То си мисли, че съм го изоставила. 😭 Обаче и лекарката сега вечерта се изпусна, ако правилно съм я разбрала де, че като съм постъпила при тях съм била с 30% кислород в кръвта. Сега било 68%. Днес правихме спирометрия и от червено съм почти на зеленото квадратче вече. Не разбрах дали и за двете се отнасят тези % или не, обаче като си спомня... 130 удара пулс и толкова малко кислород 🫣 То ударите заради липсата, да навакса. Направо...

Проблеми имам и с това че явно не са хич наясно с лекарства и изобщо с кърменето и само ме стресират.  Стискайте ми палци, моля Ви, утре да ме изпишат. Или събота, защото говореха петък-събота, значи и събота може. Да може и вкъщи да имам подкрепа, да не скачам пак на дълбокото от раз. Иначе като ги слушам- астматичен пристъп от стрес е било и от умора. И двете колкото искам край мен. Ама до тука беше  ...

Умирам си без децата. Липсват ми и то жестоко.  😭

Минти, ще се възстановят нещата с кърмата, просто обаче се чудя как издържаш в тая болница!

# 596
Заповядай:

Моля те да ми я снимаш! Аз намерих на много места описанието онлайн, но много се съмнявам само това да е съдържанието. Confused

# 597
Надето, пусни един гърлен секрет за всеки случай ! Да минава бързо ! Аз лично бебе съм лекувала само с вит ц, физиологичен разтвор и най-много коларгол в носа, температурата само над 38° и само Нурофен , но педиатъра знае най-добре !
Мойта Беба цял ден цока , яде пюре, спи на пресекулки, зъби я мъчат , но 100% ще има и скок в растежа, защото е много странна . Хубавото е че цял ден предпочита баща си, което значеше малко почивка за мен(да се чете - готвих, чистих, прах на спокойствие 😂)

Какво пюре яде бебчето?

# 598
Мами,
Тези от Вас, които започнаха захранването и не са по ЗВБ, по коя схема на захранване се водите?

# 599
Аз по схемата на Хип.

Общи условия

Активация на акаунт