Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 295
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря. 🌸
И аз  клоня май към нея . Иначе гледах и няколко видеа на д-р Владимирова, но тя няма книга, а аз като начинаещ искам всичко да ми е написано и да следвам.

# 601
Днес една хубава новина. Изписват ме... ъъъ, в понеделник чак обаче. Намерили в една от пробите ми стефилококи ли казаха, стрептококи, което обяснява защо ми включиха и антибиотик. Поне знам кога ще си ходя...  иначе си помпя и ми се реве, но съм добре обаче от къде тези стефило / стрептококи не знам. Ако ги нямаше в лабораторните изследвания сигурно днес щях да си ходя. А казаха, че можело и да си ги имам по принцип, обаче заради бебето него да предпазят..  Ох, реве ми се. Оплаках се.

# 602
Специално за един вид от стрептококите знам че нормално всеки си ги има. Но при нисък имунитет примерно при бременност или нещо друго те се развиват много и правят проблем.
Тоест не е задължително да си се заразила отнякъде

# 603
Специално за един вид от стрептококите знам че нормално всеки си ги има. Но при нисък имунитет примерно при бременност или нещо друго те се развиват много и правят проблем.
Тоест не е задължително да си се заразила отнякъде

Не знам. Не знам и какво отношение имат към астмата обаче туй то. Търпя до понеделник и в момента търся как да се изчистя по-бързо от този антибиотик. Съвместим или не, мисля 3 дена като се прибера да я карам по полека. Повече цедене и айде да не я хвърлям, в фризера да отива надписана, обаче минимално да има следи от това нещо в нея. Въпреки че НЕ преминавал в кърмата пише на едно място, но друго четох днес в минимални количества, че преминава... та Ще правя 3 дневен детокс явно със течности и до там. Наистина много се обърках и нерви и се притеснявам...

# 604
  • София
И аз по схемата на хипп, но малко по-бързо, днес трябваше да включа масло ама забравих..  кефи се много бебето, вече два пъти изяжда по цяло бурканче- първото беше картоф, морков и пащърнак, а вчера картоф,морков и тиквичка. Не я насилвам, колкото иска си папка, днес яде броколи с морков и пак й хареса, но не изяде цяло бурканче. Аз й готвя .

# 605
Аз следвам съветите на педиатъра, относно захранването. А именно:

Тиква
Морков
Картоф
Карфиол
Пащърнак
Тиквички
Сладък картоф
Броколи
Грах

Като започвам с един зеленчук и след добавям от новият зеленчук, няколко лъжички към вече въведеният.
Каза ми в никакъв случай да не комбинирам два нови зеленчука,тъй като при евентуална реакция, няма да знам от кой от двата е.
Следващият месец, ще въведем месо и след това жълтък.

# 606
  • София
То така изглежда и на хип последователността горе долу, аз сладък картоф като цяло се сетих вчера че можеше да й дам.
Педиатърката и тя в такъв ред ги изреди. Трябва да я питам с месото и жълтъка как процедирахме, а иначе мисля да вкарам и безглутенови каши другата седмица и после малко плодови . После жълтък , после месце и към 6 месец да имам заместено ядене.

# 607
То така изглежда и на хип последователността горе долу, аз сладък картоф като цяло се сетих вчера че можеше да й дам.
Педиатърката и тя в такъв ред ги изреди. Трябва да я питам с месото и жълтъка как процедирахме, а иначе мисля да вкарам и безглутенови каши другата седмица и после малко плодови . После жълтък , после месце и към 6 месец да имам заместено ядене.

По колко дни даваш нов зеленчук?
Не изяжда ли вече по едно малко бурканче на едно хранене?
Всъщност, вие по кое време на деня предлагате пюре ?

Много въпроси ми изскачат, все едно ми е първо дете хаха

# 608
  • София

По колко дни даваш нов зеленчук?
Не изяжда ли вече по едно малко бурканче на едно хранене?
Всъщност, вие по кое време на деня предлагате пюре ?

Много въпроси ми изскачат, все едно ми е първо дете хаха
2 дни на зеленчук , като правя комбинация от втория зеленчук насам. Давам й около обяд, реално от 10 дни й давам солидна храна и не знам дали е време да яде по цяло бурканче, гледам че на хип са 120мл , а тия в които слагам аз за 106мл, до сега 2 пъти е изяждала цяло бурканче, иначе й давам докато има интерес, почне ли много да се върти и да примрънква я махам от стола . Така правех и с голямата. Винаги я хранех на стола, и сега си знае че се храним на масата, не навсякъде другаде, никога не съм в гонила по стаите с лъжица в ръка, като не иска става и яде чак на следващото ядене, така ще правя и с малкото. Мисля да заместят първо обяда, после следобед и сутрин скоро едно след друго, ама с това цокаме нон стоп не мога да установя колко хранения има на ден това бебе ... Надявам се да мине това нон стоп цокане, давам й и вода вече и има интерес определено, за разлика от до скоро .

# 609
Здравейте. Вашите бебенца будят ли се често през ноща? Ние се будим през час час и половина мрънкаме малко преспиваме се и после пак. Като давам само в 3 през ноща и в 6 мляко. Незнам от зъби ли е това безпокойство. Така е вече 2ра седмица. Ще питам педиатърката но сме на преглед чак на 28ми.
Отделно от това страшно много ме боли отеклия пръст който очаквам понеделник да ми го сцепят. Оплаках се

# 610
Да не е регресия на съня? Може и зъби да са. И от двете се будят често нощем дребосъчковците.

Да си помрънкам. Явно от смяната от сучещо бебе на помпа се заформя запушване. От днес е, сега се е появило. Цедя по 30 минути и сменям степента като най-много на по-силна пускам помпата. Пускам и на стимулация режима. 2- 3 нощи (всичко ми се слива тук) не съм ставала през нощта да цедя защото не се будя просто... Толкова скоро възможно ли е да се получи запушване? То по принцип освен първото цедене миналата неделя в болницата, до сега от лявата гърда най-много 50мл съм цедила. Обикновено е нещо на дъното на контейнера,  само сутринта е повече, но и паузата е по-голяма.

Хич не ми се иска да си добавя и това към проблемите. Имам 2 вечери тук и да си ходя понеделник... обаче и като се прибера, от много четене, пак ще изчакам поне до петък и петък да почна да кърмя (ще си правя 3 дневен детокс, фантазирам си че ще ми изчисти организма от всичките тези химии...) защото четох,че е възможно да предизвика хиперактивност при бебето ако се кърми. Е, пише докато се пие антибиотика, но аз съм 3х на ден по 1000mg и това си е слонска доза за мен. И е студено, и видях първите снежинки и не,че той щеше да ги види, но първия му сняг и аз не съм там. Докато се прибера да не вземе и зъб да му изникне, да проговори и да тръгне на училище.  Направо в другия век ми се струва понеделник...

# 611
Минти, ако не беше толкова гадно че си в болница, наистина щях да ти се радвам на написаното, винаги си супер забавна. Joy
Според мен трябва да цедиш и през ноща, навивай си алармата и ставай, знам че е кофти, но не е хубаво такива големи паузи да правиш. Доколкото си спомням от разговора ми с консултантката по кърмене, нощното кърмене е изключително важно, не трябва да се пропуска, и мисля че трябваше да има минимум по осем цедения за денонощие (или нещо такова, забравих вече).
За изчистването, ти си преценяш, аз чаках близо три седмици, НО на мен ми слагаха страшно силни антибиотици и докато нацелят правилния ми изредиха около пет други.

# 612
Мамите, които захранвате, слагате ли мазнина в пюретата? Аз тези няколко дни от както захранвам добавях АМ, но днес купих кокосово масло за плодовите и гхи за зеленчуковите пюренца. До момента съм дала картоф, морков, тиква, пъщърнак, сладък картоф.

# 613
Само чета за този антибиотик, и то поне имам време да ровя в момента. 8-12ч след последен прием нямало следи от него в организма, НО зависело от дозата. За 8ч намалявало на 60% количеството в организма. Пък няма как да си сметна 3000мг колкото идва венозно (според нета съм 1000мг над максимална доза ама аз какво разбирам) за колко време. Отделно другото лекарство чак 24ч след последен прием може да се кърми, и то не е препоръчително според лекарите няколко дни след това (бромохексин е другото). Урбазона за 6ч минава и спира да действа и според е-лактанция ВСИЧКО е съвместимо с кърменето. Аз обаче магаре на мост, мисля чак петък сутринта да пробвам да дам гърда. До тогава цедене... и 3 дена на течности и сокове. И отделно четох бял трън,че много помагало да се изчисти. 

Много ми дойде тоя камък дето обърна каруцата. Таман бях решила 3м като стане малкото, кърмата като се регулира да почна диета с един детокс и се тръшнах в болница. И сега пак същата драма от преди 2м. Кърма  къде кърма? Как да я увелича? А, да дам на бебето. Ми ... като ме е страх? 

И сега тези бели точици... знам, как да ги оправя, обаче ще чака докато се прибера. Няма как. И това е ако наистина ме пуснат понеделник. Ама какво ще ме правят още тук? Накрая ще сляза по стълбите 10 етажа и ще се кача и като не се задъхам и не получа пристъп ще трябва да ме пуснат да си ходя.

Минти, ако не беше толкова гадно че си в болница, наистина щях да ти се радвам на написаното, винаги си супер забавна. Joy
Според мен трябва да цедиш и през ноща, навивай си алармата и ставай, знам че е кофти, но не е хубаво такива големи паузи да правиш. Доколкото си спомням от разговора ми с консултантката по кърмене, нощното кърмене е изключително важно, не трябва да се пропуска, и мисля че трябваше да има минимум по осем цедения за денонощие (или нещо такова, забравих вече).
За изчистването, ти си преценяш, аз чаках близо три седмици, НО на мен ми слагаха страшно силни антибиотици и докато нацелят правилния ми изредиха около пет други.

# 614
Благодаря ти.
Ние в понеделник сме на педиатър и ще видим какво ще каже.
А като дохранвате с АМ или кърма с по колко мл. дохранвате? Примерно, ако пие 200 мл. АМ/кърма сега, като и ако изяде 100 мл. пюре със 100 мл. АМ/кърма ли се дохранва? И био-зеленчуци/плодове ли използвате? Извинявайте за глупавите въпроси, но ще се сблъскам скоро челно с товарния влак и искам малко поне да съм наясно. 😂

Аз следвам съветите на педиатъра, относно захранването. А именно:

Тиква
Морков
Картоф
Карфиол
Пащърнак
Тиквички
Сладък картоф
Броколи
Грах

Като започвам с един зеленчук и след добавям от новият зеленчук, няколко лъжички към вече въведеният.
Каза ми в никакъв случай да не комбинирам два нови зеленчука,тъй като при евентуална реакция, няма да знам от кой от двата е.
Следващият месец, ще въведем месо и след това жълтък.
Благодаря ти.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 20:35 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт