Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 291
  • 715
  •   1
Отговори
# 615
Дохранваш до милилитрите на млякото, което нормално изпива бебчето.

# 616
Благодаря ти, Sunlight! 🌸

Дохранваш до милилитрите на млякото, което нормално изпива бебчето.

# 617
  • София
Ако е изяла цялото бурканче не й предлагам гърда веднага, ама аз като цяло не нацелвам и да е гладна гладна като й давам пюре. Иначе за био аз си имам теория и изобщо не гледам да е био. По-скоро за мен е по-важно да се ядат сезонни плодове и зеленчуци и такива които са в нашата диета. Иначе зелените ги накисвам по-дълго във вода , туй то по-специално. Броколито вчера като й го дадох само с малко морков не го хареса много много , днес трябва да й дам карфиол и се чудя с какво да го комбинирам, май ще си е с картоф пак ...

# 618
Карфиол с картоф, броколи и морков е много вкусно. И малко масло. Каката си умираше за тази комбинация.

# 619
  • София
Направих карфиол с картоф и морков и малко масалце и направо искаше още, но не посмях да й давам повече от обичайното количество.
Да помрънкам - голямата ми се струва много отхвърлена милата, трети уикенд не е с нас, ама сама си иска с бабите и ми е криво че не мога да й обърна много внимание, бебенцето втора седмица е криво и по цяла вечер се приспиваме  и ми е мъчно за каката. Тя пък от своя страна вероятно за да привлече внимание само наопаки ходи и ни изкарва извън нерви много сериозно и е нещо страшно . Добре поне че сме здрави ..

# 620
По колко пъти на ден спят вашите бебоци?

# 621
Моята кукла сама си определи режима - след сутрешното хранене между 7 и 8 сутринта имаме 2 часа игри, а след това два часа сън до към 12. Следобед излизаме навън ако времето позволява или пак си играем вкъщи и след това прави една по дълга дрямка от 14-15 часа до 17-18, а вечер заспива към 21часа. Понякога се събужда за още едно хапване в 23-24, понякога не. Случва се следобед докато се разхождаме да поспи още час и тога късната дрямка се измества малко.
Аз имам един малко тъп въпрос - станахме на 4 месеца и все още стерилизирам шишетата, но сега се зачудих до кога да продължавам след като тя почна да лапа почти всичко, до което се докопа?

# 622
Нашия май е в преход от 4 към 3 дремки. Последно време спеше по 4 пъти, но вече трудно вместваме четвъртата дрямка и се противи да заспива, когато успеем. Ако има  две дълги (над час) дремки спи само 3 пъти.

# 623
При нас е така: 😊
- Сутрин хапваме към 6ч00.След хапването има случаи си бърбори сама или на играчките и будува около 30 - 45 мин. Пак заспиваме всички дружно. 😂 Понякога заспиваме отново веднага.
- Събужда се около 8ч00- 8ч15. Будува около 2 часа. Време за занимания, игри. Хапване в 10ч00,  кратко будуване, сън около 1ч00-1ч30.Има случаи и по-дълго, около 2ч00. Събужда се, будува, игра, хранене в 14ч00 и разходка, ако е хубаво времето, ако не, кратки занимавки у дома. Следва малко по-дълъг сън, ако сме у дома около 2 часа и нещо, ако сме навън по-кратък - около 1 час.
Къпане към 17ч00 - 17ч30, хапване в 18ч00, нощен сън към 18ч30. В 22ч00 последно хранене в полусънно състояние без да се буди.
Сумарно около 3-4 пъти на ден сън. Е, понякога има и бъгове в системата 😂, но като цяло е така у дома.

Ние навършихме 5 месеца и аз продължавам да стерилизирам всичко. Може би като започна захранването ще спра.
Бяхме на педиатъра днес за последната ваксина на 5 месеца+4 дни  - 6700 гр/66 см. и още не ни се препоръчва да започваме захранване. Язък ни за столчето, дето купихме на черния петък. 😂Отлага се употребата... 😂
Аз имам един малко тъп въпрос - станахме на 4 месеца и все още стерилизирам шишетата, но сега се зачудих до кога да продължавам след като тя почна да лапа почти всичко, до което се докопа?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 13:58 от bubastet

# 624
Като ви чета момичета, явно моята бубка е доста поспалива. Като цяло се буди към 9-9.30-10 хапване , смяна на памперси и игра вкъщи за 2 часа. После към 11-12 се приспиваме, спим от 40мин до 1ч. После или излизаме навън или сме си вкъщи и горе долу след два часа пак се приспиваме. Понякога правим и трета дрямка за 30мин , а може и до час. Окончателно ляга да спи към 9 -10 вечерта.понякога и в 11 ми заспива.  Какво ли не правих да изместя малко по-рано лягането,но като става по-късно така е. При нас това действа за момента.
Иначе вече сме добре. Преборихме всички вируса ,който ни беше хванал. Аз най-зле го изкарах от всички. Малката се размина само с два три дена Панадол и биозин бебе.
Да ви питам вие давате ли нещо допълнително на бебета освен кърма/АМ. Аз давам единствено вит ц ако я усетя ,че нещо понастива.
Кажете ми с какви термометри сте,че аз с нормалният бебешки се измъчих тия дни и мисля да инвестирам в такъв за ухо. Тъкмо да не я будя нощно време ,ако трябва да меря температура.
Как сте с килцата. Аз вместо да свалям явно съм качила 2кг и сега се чудя какво да правя ,за да ги сваля , защото все още се кърмим и ако почна да се ограничавам драстично и кърмата намаля драстично 😔

# 625
Като ви чета момичета, явно моята бубка е доста поспалива. Като цяло се буди към 9-9.30-10 хапване , смяна на памперси и игра вкъщи за 2 часа. После към 11-12 се приспиваме, спим от 40мин до 1ч. После или излизаме навън или сме си вкъщи и горе долу след два часа пак се приспиваме. Понякога правим и трета дрямка за 30мин , а може и до час. Окончателно ляга да спи към 9 -10 вечерта.понякога и в 11 ми заспива.  Какво ли не правих да изместя малко по-рано лягането,но като става по-късно така е. При нас това действа за момента.
Иначе вече сме добре. Преборихме всички вируса ,който ни беше хванал. Аз най-зле го изкарах от всички. Малката се размина само с два три дена Панадол и биозин бебе.
Да ви питам вие давате ли нещо допълнително на бебета освен кърма/АМ. Аз давам единствено вит ц ако я усетя ,че нещо понастива.
Кажете ми с какви термометри сте,че аз с нормалният бебешки се измъчих тия дни и мисля да инвестирам в такъв за ухо. Тъкмо да не я будя нощно време ,ако трябва да меря температура.
Как сте с килцата. Аз вместо да свалям явно съм качила 2кг и сега се чудя какво да правя ,за да ги сваля , защото все още се кърмим и ако почна да се ограничавам драстично и кърмата намаля драстично 😔

Аз имам такъв за чело/уши. Крайно недоволна съм, показвал ми е адски високи стойности които не са били верни. Въобще не го ползвам, 80 лв на вятъра.

# 626
Ние у дома имаме живачен, галиев, електронен и последно ето този инфрачервен безконтактен, който купихме преди 2 месеца на промоция за 17 лв. от emag:

Живачният е най-точен, ако бебето седи мирно, с галиевия чакаш 100 часа, за да измери, на електронния, особена вяра нямам, ту е верен, ту се бъгва, а инфрачервеният засега се доближава до стойностите на живачния.
За ухо само нямаме....

# 627
Момичета, вкъщи съм вече. Вчера покрай изписването и прибирането пак се получи дупка между цеденето. Обаче вече започвам в помпата да се съмнявам. Някъде, тук или в темата за кърмене, някой беше писал,че има проблем с рефлекса на потичане с нея. При мен май е точно това и от там намалява. И сега ще си търся на Авент старата помпа и си поръчах и ръчна Авент natural motion (до там са финансите) обаче тя кооой знае кога ще дойде.

Пия Лактил, лактеса капсули, шатавари за кърмата. Имам и Лактеса плюс чай, и него ще включа. Обаче ми се иска поне някъде 3 дни да изчакам. От антибиотика още от болницата от първите дни започнах да не мога да спя. И малко да намалее поне това усещане...

Да попитам... на малкото дето сега е на АМ, сега пълния памперс акото светло зелено и като на голям човек. Това е от адаптираното мляко обаче знам, че  не би трябвало да е зелено камо ли гъсто. То на каката памперса все едно.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 06:52 от MintyMohito

# 628
Минти, аз имах проблем. Ама го овладях. Помпата почва по-нежно, преди това чаша топъл чай или топъл компрес и помогна. Отделно открих че аз имам голям зор с двойните помпи. Сега взех и спектра, меделата ще ги махам. И ако не изцедя с компресии или по единични двете се запушвам. Също ми помага лицетин. А акото на формула, че е зелено не е драма. Имат добавка желязо и от так от някои АМ става зеленикаво. Също става от пробиотици и тн. Не се притеснявай. Бързо да се възстановиш и по-малко стрес, нищо на тоя свят не е на всяка цена.

# 629
Оффф, ще се оплача.
От 5 дни я караме на сън по точно 40 минути, все едно има аларма вградена. Съответно се събужда крив, защото не му е достатъчно и се въртим в някакъв ужасен кръг. Освен, че заспива трудно, сега с тези дремки никакви, хептен искам да вляза в лудницата...

Общи условия

Активация на акаунт