Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 46 180
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз след мухлясващята баня в сф с боя, повече не искам да чуя боя в баня... 😅 А при плочки не се налага финна шпакловка... Щяхме да правим в бойлерното, даже купихме на баумит финна варова, но решихме да мажем директно с латекс за мокро. Но там никой не се къпе и не е мокро като в баня... А и не ни пречи индустриално мазе стил😅
Иначе за магазини пазарували сме и от гауди (и на околовръсното и на българия) и от баня стил на черни връх, и от сико и от баухаус и от керамо... Нямам лоши впечатления от никой.

Сами ли ще си правите банята? Предполагам майсторите ще знаят как да си я подготвят за боя.

# 661
Явно зависи от боята. Ние сме с боя в банята и вече 10-та година няма и точица мухъл. За жалост не помня каква беше боята... Sad

# 662
  • София
Или от подложка, вентилация и тн🤷‍♀️

# 663
. Ние отгоре и с Шийтрок сме шпакловали и стои без забележки. Има и специални зелени смеси за бани и после пак боя.

Драго, направо върху стената или върху профили го слагахте шийтрока?

# 664
Прилагам снимка на сегашната замазка на стените (аз продължавам замазка и мазилка да позлвам за горния слой и понякога ги омешвам).

Идеята ми е че сега е супер грубо и трябва някакъв финиш, за да го боядисаме после. Опитвам се да разбера какъв вид да е, ако някой го е правил.

Благодаря за насоките за момента

п.с. сега видях въпроса за боята и майстора - за съжаление не е правил боя и си е олд скул плочкаджия.

# 665
  • София
Мъхъм прилича на вароцимент и то още доста мокър... Хубаво е да го изчакате да изсъхне.

# 666
Снимката е на 3 седмици и то точно след като бяха изляли замазката/мазилката на пода и цялата влага се беше дигнала. Последните топли дни много помагат на изсушителните процеси.

# 667
  • София/Варна
Трябва да я изпердашат , за да стане равномерно зърнеста и после с боя. Боята може да е за влажни помещения, която частично абсорбира влагата и после я отдава, но не може да се мие с четката или някаква силиконова, мие се, не попива влага, но влагата полепва по нея и буквално може и да тече от стените и тавана. В две къщи съм пробвала и двата варианта не мухлясват.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 08:10 от Gerundiq

# 668
Привет! След упорито търсене на майстор за ламинат на стълби, се оказа, че читавите се отказали да работят, поради което сме се ориентирали към каменно стълбище. Някой със скорошен опит с каменни стъпала за вътре_варовик, гранит, друг камък, и майстор, който го е изработил, ако не перфектно, то почти. Може и на ЛС.

# 669
Здравейте, споделете каква входна врата сте избрали.
Спряла съм се  на Horman, но бих искала да разгледам и други с подобни характеристики и качество.

# 670
  • Sofiа
Пепи, нашето стълбище е с мрамор. Стъпалата, както и външните первази ги изработиха едни каменари от Волуяк, препоръчани от съборумка (Gerundiq). Доколкото знам са доста заети и ако трябва да ги изработвят и поставят отнема време. Аз съм доволна от тях. На нас ни ги изработиха много бързо - под 10 дни по спомен, но ни ги монтираха майсторите, които работеха по къщата. Ако ти представляват интерес ще пусна контакти на лс.
Мадмоазел, нашата входна врата е Хьорман, както и гаражната, та не мога да съм полезна с препоръки за други марки.
Хьорман имат шоурум в Казичене, където можеш да разгледаш какво предлагат и да ти обяснят всичко подробно. Поръчката и монатажа иначе стават през дилъри, те не продават директно.

# 671
Привет! След упорито търсене на майстор за ламинат на стълби, се оказа, че читавите се отказали да работят, поради което сме се ориентирали към каменно стълбище. Някой със скорошен опит с каменни стъпала за вътре_варовик, гранит, друг камък, и майстор, който го е изработил, ако не перфектно, то почти. Може и на ЛС.
Не бих използвала варовик, защото поема всяко петънце и няма изчистване.

# 672
  • София
Здравейте, споделете каква входна врата сте избрали.
Спряла съм се  на Horman, но бих искала да разгледам и други с подобни характеристики и качество.

Ние сложихме входна и гаражна врата на Horman. Много сме доволни, заслужават си всяка стотинка.

# 673
Здравейте, имам едно питане, ако някой е имал сходен проблем. На 6-7 метра от къщата която строим има огромно дърво. Един съсед е решил да го изсуши като го пали редовно в основата. Прави го нощен и не мога да го хвана. Искам да отрежа върха на дървото около 4-5 метра, за да не падне върху покрива на къщата. Каква би била глобата ако нямам разрешително, а режа дърво? Не мога да взема разрешително, тъй като комисията ще види че е палено и може да реши, че аз искам да го няма и го паля. Ако пусна жалба към комшията, нямам доказателства. Та за глобата питам, дали мога да я преглътна и да си запазя къщата? Благодаря.

# 674
  • София
Мисля до 5000лв за частни лица на дърво.

Иди си подай жалба, ако искаш даже впиши като част от причините ти, че има белези от горене по дървото и те е стрях, че може да падне... Да дойдат да си го оценят. Няма защо да замесваш съседа, който явно само подозираш, че евентуално, може би прави нещо.... Ако искаше да умори дървото сигурно просто щеше да го полее с раундъп или някоя друга подобна гадория.

Така или иначе щом сте готови на глоба какво те интересува дали ще е заради рязане или заради горене.... И защо още като е почвал строежа не сте си извадили разрешително да го махнете?...

Общи условия

Активация на акаунт